Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 2.94
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy miód jest zdrowy?

(05-02-2018, 12:47 )Zuzanna napisał(a):  
(05-02-2018, 11:00 )jozekkg napisał(a):  Ja w wieku gdzieś 2 lat przeszedłem intensywną terapię odczulającą, jak włożyłem obie ręce do wylotu w ulu.ubawa

:o :o  i  co było dalej ?

W zasadzie nie. Tylko przez jakiś czas miałem trochu większe ręce.ubawa2
Nawet nie zapłakałem.
Odpowiedz

Dzielny Chłopczyk ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Oczywiście, że miód jest zdrowy a tym bardziej pod kątem leczniczym. Nie ma potrzeby go spożywać w dużych ilościach. Polecam makaron z miodem rzepakowym (1 łyżeczka do tego) zamiast cukru oczko
Odpowiedz

Ja kawę słodzę miodem. Miód jest bardzo kaloryczny ale o wiele lepiej przyswajalny i wydalany niż cukier.
Dlatego nie tuczy.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja niestety kawy w ogóle nie słodzę i to od dobrych kilku lat. Mi smakuje bez żadnych dodatków. Wracając do miodu - jak panowała grypa nie brałem żadnych antybiotyków to jest najlepsze rozwiązanie. Miód, cebula, czosnek i robimy własny syrop. Jest naprawdę bardzo pyszne i łagodzi choróbsko ubawa
Odpowiedz

Syrop z cebuli ale z cukrem, robiłam często dla syna jak był mały a miód przy grypie lubię z mlekiem, czonskiem
i odrobiną masła na gorąco, mniam ubawa2

Dawniej też kawy nie słodziłam ale chyba z wiekiem coś się w człowieku zmienia.
Stewią można słodzić wszystko, nie ma w ogóle kalorii i nie tuczy a powstaje z naturalnej rośliny, którą można
samemu w doniczce wyhodować i kawałek, odrobinkę listka wrzucić do jakiegoś dania czy napoju.
Uwaga! Stewia jest 400 razy słodsza niż cukier i nadmiar powoduje, że smak przeradza się w gorycz.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości