Ocena wątku:
  • 33 głosów - średnia: 2.88
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Uzdrowiciel

Uzdrowiciel to osoba ludowa, w którego moc "cudownego" uzdrawiania bez pomocy lekarzy, wierzą ludzie.
Uzdrowiciel uważa, że został obdarzony przez Boga i wypełnia boską misję uleczania.
Co sądzicie o takich uzdrowicielach?

[Obrazek: 3OSktkpTURBXy82MjcwZjVjYjIwZDRjNTkxNWVmY...wXNAeDNAWg]

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Nie mam zaufania do tych "cudotwórców". Moim zdaniem to bazowanie na ludzkim nieszczęściu, naiwności. Ale poczuli się chyba pewnie bo nawet zabiegali o refundacje dla swoich praktyk. 
Podałem pierwszy z brzegu link, ale zamieszania narobili trochę.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7...y-ich.html
Odpowiedz

Też nie wierzę takim ludziom. Zresztą Kościół zakazuje korzystać z usług różnej maści energoterapeutów.
Odpowiedz

Ja uzdrawiam również. 
Nie musze nakładać rąk na czoło robię to przez internet i  całkowicie za darmo.
a więc

Spoiler
Odpowiedz

Dieta Kwaśniewskiego:

Dieta zdecydowanie przekracza dzienne zapotrzebowanie na tłuszcz, w tym na nasycone kwasy tłuszczowe. Za dużo jest też jajek. Ogromną wadą diety jest ograniczenie spożycia węglowodanów (produkty zbożowe i owoce) dostarczających składników mineralnych i błonnika. A błonnik jest bardzo ważny: wspomaga pracę jelit, chroni przed nowotworami, obniża cholesterol, stabilizuje poziom glukozy. Nie jest to dieta dla osób chcących się zdrowo odżywiać! Poza tym 3 posiłki dziennie to za mało. W świetle aktualnych badań głównym źródłem kalorii powinny być produkty zbożowe, warzywa, owoce, chude mleko i jego przetwory, chude mięso oraz ryby. Prawidłowo skomponowana dieta ma dostarczać głównie tłuszczów pochodzenia roślinnego, a nie zwierzęcego.

poradnikzdrowie.pl/

Przy tej diecie, nabieramy nawyków żywieniowych, które doprowadzą każdego stosującego taką dietę do miażdżycy.
Jedzenie takich posiłków może również być przyczyną nadciśnienia, z kolei zbyt duża ilość białka może źle działać na nasze nerki. Poza tym dieta optymalna zakwasza organizm.
Dieta Kwaśniewskiego zawiera mało witamin i jest uboga w błonnik. Niedobory witamin mogą doprowadzić do wielu nieprzyjemnych dolegliwości, z kolei zbyt mało błonnika to gorsze trawienie czy problemy z wypróżnianiem. To wszystko może prowadzić do rozwoju nowotworów.
Dodatkowo 3 posiłki dla dorosłego człowieka to zbyt mała liczba. Przyjmuje się, że posiłków powinno być przynajmniej 5.
Człowiek o zdrowych zmysłach, nigdy nie zastosuje takiej diety i uważam, że Kwaśniewski nie jest lekarzem lecz też kimś w rodzaju uzdrowiciela, który czerpie wyłącznie własne z tego korzyści, naciągając ludzi na zloty, przebywanie w Jego sanatorium(gdzie z resztą udowodniono, że EKSPERYMENTUJE na ludziach).

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Cytat:UZDRAWIAM WAS 

Dzięki ubauba7 hi
A opłaty to w formie SMSu czy jakiś przelewik?
Odpowiedz

Boni, jesteś taki sam naciągacz jak Ci wszyscy uzdrowiciele, bo cosik Twoje uzdrawianie nie skutkuje ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(30-01-2018, 18:33 )hogan napisał(a):  Boni, jesteś taki sam naciągacz jak Ci wszyscy uzdrowiciele, bo cosik Twoje uzdrawianie nie skutkuje ubawa2

Po potwierdzeniu dokonania przelewu podziała natentychmiast. tease2
Odpowiedz

Taa i pewnie jeszcze będzie trzeba zapłacić za jakieś cacuszko, przepuśćmy, że za świeczkę na rzecz uzdrowiciela ubawa2
To nic, że kosztuje świeczka 10 tyś., ważne, ze pomaga :lol:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Uzdrowicielem może być każdy.

Pewin lekarz praktykujący na Bliskim Wshodzie nie mógł opędzić się od natrętnego umierającego pacjęta.
W końcu zakamuflował w kieszeni gekona i udając,że wyciąga go z niego pokazał mu.
Pacjent wrzasnął:"To ty mnie zżerałaś“.
Rozdeptał jaszczurkę i odtąd nic mu nie dolegało.

Chyba autosugestią to zwą.
Przeczytałem to już bardzo dawno temu.Książka nosiła tytuł Rubikon czarnych dziewczat,czy Zabić czarną kurę...Nie pamiętam.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości