Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 31 głosów - średnia: 3.06
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Japonia

Nie zapomnij zrobić zdjęć z góry na cztery strony świata ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Pamiętam jak moja koleżanka z Japonii się mnie pytała czy znam coś Japońskiego, to mi pierwsze na myśl przyszło to, bo akurat wcześniej w Polsce oglądałem to w internecie. Się śmiała że akurat musiałem wymienić taką głupotę.
Odpowiedz

No weź, teraz pomyśli, że wszyscy Polacy takie głupoty oglądają ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja odnoszę wrażenie że dla przecietnego Japończyka Polska to jest kraj gdzie jest zimno i był komunizm. To jest jeden z wielu krajów w środkowo wschodniej Europie.
Odpowiedz

I bida z nędzą, psom ogony się zawiązuje a do pracy wszyscy chodzą w gumofilcach i kufajkach.
Do obiadu, siada cała rodzina przy jednej ruskiej zastawie, dwanaście łyżek i jedna miska ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

A jakie jest wyobrażenie w Polsce o Japonii i Japończykach? oczko Też pewnie odbiega od rzeczywistości. Ale sam się przekonam, zobaczymy czy rzeczywiście są automaty z majtkami na ulicy. ubawa2
Odpowiedz

Z Japonią to mi na pierwszym miejscu, kojarzy się kraj kwitnącej wiśni. Jeszcze sushi, ubiór w kimona i gejsze. ubawa2

Ze złych rzeczy, to maltretowanie kobiet do zmniejszania stopy.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Mi się kojarzą z bajkami dla dzieci jakie oglądałem w dzieciństwie.
Królestwo Kalendarza albo Czarodziejka z Księżyca.
I Pokemony, ale jak one stały się popularne wyrosłem już z podobnych bajek więc nie pasjonowałem się Pokemonami.
Pamiętam bajkę Gigi japońską gdzie główny bohater- obleśny kurdupel korzykarz miał obsesje na punkcie majtek swojej koleżanki.
Odpowiedz

Coś Ty masz z tymi majtkami :lol:
I to chyba nie tylko o Japonię chodzi. ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

W 18:58 pokazane jest obsesja na punkcie majtek, a przypominam że to bjka dla małych dzieci ubawa2 Wyobraźmy sobie że w polskiej bajce np. Lolek podgląda Tolę pod sukienką oczko . Tu widać różnicę kulturową.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości