Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 31 głosów - średnia: 3.06
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Japonia

Postanowiłem założyć temat o Japonii osobny.

Pierwsze moje obserwacja komunikacja międzymiastowa.
Pociągi Shinkansen są bardzo szybkie, ale też drogie, ale w Polsce i w innych państwach poza Japonią można kupić taki specjalny bilet tygodniowy i jest dużo taniej wychodzi, oszczędze chyba 4 krotnie.  Więc w sumie nie jest tak źle. Co ciekawe z tego co zrozumiałem tego biletu tygodniowego nie da się kupić w samej Japonii. Sensu to nie ma żadnego, ale dla mnie spoko  :zdziwienieke:

W sumie to nie wiem co o Japonii jeszcze napisać, na razie myślę intensywnie. 

Nie mogę się zdecydowac czy więcej czasu spędzić Tokyo czy w Kioto. 
Tokyo to taka Warszawa tamtejsza. Nocą to miasto wygląda jak miasto z sf, chciałbym tam pobyć dłużej, a Kioto to taki tamtejszy Kraków z świątyniami i i innymi zamkami japońskimi.
Odpowiedz

Ja wybrałabym Kioto ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Ten bilet tygodniowy to pewnie taka promocja kraju dla turystów.
Też nie potrafiłbym zdecydować między Tokio a Kioto. Najważniejsze że obydwa zobaczysz.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Mam myśl żeby zamiast szwędać się po Tokyo, to jeśli mam darmowę Shinkanseny (powiedzmy że darmowe) no to pojadę zamiast tego do Hiroszimy.
Odpowiedz

I do Nagasaki? ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(24-12-2017, 11:52 )hogan napisał(a):  I do Nagasaki?  ubawa2

Do nagiej Saki to pewnie Boni chętnie pojedzie.  :wink:  ubawa2

Odpowiedz

Teraz czytam że w Hiroshima dzisiaj nie ma już promieniowania.
Odpowiedz

Trochę czasu minęło od bum.
Ta chora, szumna może i nie promieniuje już ale te nagie suki to nie wiem czy nadal nie są niebezpieczne.

Odpowiedz

To właśnie jest dosyć dziwne, ale o ile w Czarnobylu nadal jest promieniowanie, to w Japonii już nie ma.
Odpowiedz

Myślę, że wyjazd do Japonii nie jest wcale taki głupi pomysł czy szalony, w sumie tpo całe świeta nad tym wyjazdem siedziałem ubawa. Myślę że to najlepsze wyjście jak ktoś chce polecuieć do Azji czy w jakieś egzotyczne klimaty a chce mieć zapewnione komfort i bezpieczeństwo. Raz że komunikacja jest tam świetnie dopracowana, wszystko można sprawdzić w internecie jak dojechać, dwa jest tam porządek i ludzie są normalni, trzy przestępczość jest znikoma.
Drogo też tak nie jest jak niektórzy mówią. Już dwa hotele zarezerwowałem więc już na większość pobytu i mi chyba podobnie wyszło jak nie taniej niż w Portugalii. Inna sprawa że sam lot tani nie jest.
Ale czy warto tam lecieć to napisze jak wrócę.
Wymyśliłem że zamiast siedzieć w Tokyo to jadę do Nikko gdzie są świątynie i całkiem spore wodospady.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości