(18-11-2017, 12:17 )hogan napisał(a): A więc potwierdzasz, że ten zakaz jest absurdalny, bo sam też się integrowałeś z malarzami z tego
systemu rzeczy.
Nie chodzi o żaden zakaz, lecz o zrozumienie wypowiedzi Jezusa Chrystusa, co znaczy ,,nie należeć do świata "
Najpopularniejsze wyrazy bliskoznaczne do słowa integracja to: zespalanie, łączenie, umocnienie, federacja, upodabnianie, zjednoczenie, standaryzowanie, powiązanie, scalenie, koncentracja, reintegracja, konsolidacja, unia, scalanie, utrwalenie, konsolidowanie, komasacja, synteza, unifikowanie, zintegrowanie, centralizacja, zlepek, fuzja, kombinacja, ześrodkowanie, unifikacja, zespolenie, złączenie, jednoczenie, połączenie,
Gdy malarze po śniadanku kopcili papieroski, nie miałem zamiaru integrować się z nimi i wychodziłem z pomieszczenia . Gdy używali wulgaryzmów, ja nie integrowałem się z ich wulgarną mową. Gdy umawiali się na ,,kielicha '' po pracy, nie integrowałem się z nimi i podziękowałem za zaproszenie. Gdy sobie odlewali na lewo farbę, nie integrowałem się w złodziejskim procederze.
Czy integrowałem się z nimi przejawiając te same przyzwyczajenia, zachowania i wartości życiowe ?
Odpowiedz sobie już sama.