Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Dekalog ustanowiony był dla Żydów i judaizm byl ich religią i to miałem na myśli.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Gdzie jest tak napisane w Biblii, bo tyle razy czytałam i nie widziałam takiego zdania.
Znam tylko zdanie, że "Karą za grzech, jest śmierć".
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Reputacja:
753
Podaj numer, bo nie znam takiego cytatu.
Hogan- Izabela
Reputacja:
753
Nie Józiu, nie grzeszymy ile się da ale są w życiu sytuacje(to tylko przykłady, bo nie chcę interweniować w wyroki Boskie), że
na przykład, ktoś nie zdąży przeprosić przed śmiercią i Bóg przez śmierć, Mu to wybaczy. Albo będzie morderca, który
będzie żałował swoich uczynków ale nie zdąży tego okazać zanim umrze i to też zostanie Mu wybaczone i może mieć nadzieję
na zmartwychwstanie. Jak też każdy dziś żyjący człowiek, który grzeszy, jeśli umrze, to wszystkie grzechy zostaną mu wymazane
ale pod warunkiem, że żałuje swoich grzechów, bo na przykład Hitler nie zmartwychwstanie, bo nigdy aż do śmierci, nie okazał
skruchy. To jest dla niewtajemniczonych w temat, trochę może zbyt skomplikowane a ja nie umiem tego zbytnio tłumaczyć.
Ja wiem kto zmartwychwstanie a kto takiej szansy nie otrzyma ale nie zwalnia to nas od dobrego postępowania bo Armagedon
może przyjść w każdej chwili a jak przyjdzie, to już nie będzie śmierci a wiec też nie będzie wybaczenia grzechów przez śmierć.
Dziś też niektórzy praktykują kamieniowanie i jak to zmienia postać rzeczy?
Hogan- Izabela