Ocena wątku:
  • 42 głosów - średnia: 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co dziś przygotowujesz na obiad?

Niektóre. Ale na przykład, ziemniaki gotowane, mogę jeść lecz mam je wykluczone z mojej, własnej diety. Zaraz po operacji, to jadłam to, co niby ma nie szkodzić po operacji a teraz już, staram się wracać do moich przyzwyczajeń, bo na tej szpitalnej diecie, zaczęłam tyć.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

To życzę szybkiego powrotu do własnej diety i ulubionych potraw.
Dzisiaj jadłem na szybko w KFC a teraz już raczej dopiero lekka kolacja.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Pomidorowa na golonkach wieprzowych i udkach kurczaka właśnie sobie "pyrka" w garnku. Zaraz zabieram się za robienie mielonych. Później ziemniaki. Kwestię surówek zostawiłem żonie. Niestety nie ma chyba weny na surówkę bo powiedziała że pomidorów mamy dużo to coś z nich zrobi. Zobaczymy. A faktycznie smaczne są że daje im 9 w skali na 10. I to jedno oczko mniej nie ze względu na smak a ze względu na zapach. Bez gałązki są a gałązka daje ten wspaniały zapach pomidorom.
Jakby co to mam przygotowane w rezerwie jeszcze ogórki kiszone. Na deser kiwi i pomarańcze.

Odpowiedz

Dziękuję ubawa

Dziś mam już mniej dietetycznie, bo czas wstawiać powoli coś, z normalnego jedzenia.
Czyli, ziemniaki, sos(zakaz), wołowina gotowana ale z przyprawami(zakaz) i do tego sałata ze
śmietaną(zakaz).

Hogan- Izabela
Odpowiedz

To mam dla Ciebie propozycję: ziemniaki, zsiadłe mleko + coś co możesz i lubisz...

Odpowiedz

Ale ma być wedle diety? Jeśli tak, to odpada, bo mleka nie mogę. :lol:
Tzn. mogę ale chude a z chudego, to jakie te zsiadłe mleko, lura.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

To masz przechlapane z tą dietą... I jak tutaj zdrowo żyć jak prawie nic co dobre nie wolno?

Odpowiedz

No przechlapane ale pomału, wprowadzam już niektóre produkty.
Na przykład wczoraj, zjadłam sobie plasterek żółtego sera. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ciężkostrawny ale za to zdrowy.

Odpowiedz

Upiekę kaczkę. Na surówkę tylko nie mam opcji. Najchętniej żonę bym tym tematem obarczył. Jakaś surówka typu marchew z jabłkiem by mi do tej kaczki pasowała.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości