Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 12 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nebo na Teneryfie 2016

(16-08-2017, 22:31 )Wąsatka napisał(a):  Nebo oświeć mnie, bo jak klikam w link, to wyskakuje tylko Twój profil. Nie widzę zdjęcia. Muszę być zalogowa w google?

Zgadza się, trzeba mieć tam konto i być zalogowanym. Ja na szczęście mam tam konto ale jak teraz miałabym
założyć, to z pewnością bym tego nie zrobiła. Nie dość że przywłaszczają sobie prawo do wszystkich zdjęć, to
jeszcze ludzi zmuszają do ujawniania danych.
Nikt kto wstawił tam, choćby swoje zdjęcie twarzy, niech nie uważa, że jest właścicielem tego zdjęcia, właścicielem
jest już Google i nawet jak by ktoś w sądzie żądał sobie prawa autorskie, to by nie wygrał albo jak ktoś, posądziłby
kogoś, że nielegalnie z Google pobrał jego zdjęcie i gdzieś wstawił, to też by nic nie wskórał, bo właścicielem jest Google
 i może wszystkie zdjęcia umieszczać gdzie tylko chce, nawet na bilbordzie w nagości czy z obsranym tyłkiem :ubawa:
Wiem, bo walczyłam z nimi o moje prawa do zdjęć, bo były na mojej stronie zamkniętej a oni rozpowszechnili publicznie
w sieci i nic nie wskórałam, bo podpisałam deklarację i każdy to robi, przy samym założeniu konta.

I nie rozumiem, jak komuś nie sprawia problemu wstawianie fotek w takim miejscu jak Google a tu nie wychodzi.
Przecież wstawianie jest wszędzie na tych samych zasadach... ech, szkoda słów.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Moich jeszcze nie rozpowszechniali. A tu kiepsko się wstawia. Można powiedzieć, że ciężko.
Odpowiedz

Z pewnością rozpowszechnili, tylko nie wiesz gdzie. ubawa2

Ja nie widzę najmniejszego problemu ze wstawianiem fotek, wstawiam tak od chyba 20 lat i nigdy nie miałam problemów.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

A mi się w ogóle nie wyświetlają nawet jak uda się wstawić. Dopiero u Bonaparte wszystko widzę w temacie miniówki.
Odpowiedz

Może masz jakieś dziwaczne ustawienia, nie wiem... bo normalny Windows, bez względu który, tak jak i przeglądarka
każda, nie ma problemu z wyświetlaniem zdjęć. Parametry graficzne masz dobre, bo wstawiasz zdjęcia w Google
a jak w Google, to i wszędzie a więc, nie pojmuję Twego problemu.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(16-08-2017, 22:31 )Wąsatka napisał(a):  Nebo oświeć mnie, bo jak klikam w link, to wyskakuje tylko Twój profil. Nie widzę zdjęcia. Muszę być zalogowa w google?

Chyba tak. Bo ja jestem cały czas i mi pokazują się foty.
Odpowiedz

Nie wiem jak to jest ale ja wielu nie widzę co wstawiacie. Te od Nebo akurat tak. W google się nie rejestrowałem i nie chcę.
Ktoś podpowie jak zmniejszyć zdjęcia do hostingu?

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Karbonku, może rejestrowałeś się na Twitterze albo na YouTube czy innym portalu i połączyłeś konta i nawet może
nie wiesz, że masz konto w Google. Poza tym, od dłuższego już czasu, Google, domaga się zaakceptowania warunków
użytkowania, co jest jednoznaczne, z zapisaniem przez Google naszych danych a więc nie musimy bezpośrednio, posiadać
rejestracji konta w Google.

Zdjęcia możesz tu zmniejszyć, z boków widać ile mają pixeli po zmniejszeniu a na zdjęciu, które wklejam, zaznaczyłam
niebieskim kwadracikiem i strzałką, gdzie pojawia się po najechaniu myszką, mała strzałeczka, którą dowolnie można
zmniejszać i zwiększać zdjęcia.

Przypomnę, że ogólnie, na Kordialnych, nie ma różnicy jaka wielkość jest zdjęcia, bo nasz automat, zmniejsza je sam
do odpowiednich rozmiarów. Chyba 800x 800 o ile się nie mylę.

Problemem jest tylko to, że nie każdy program a w zasadzie niewiele jest takich hostingów,, które chcą podać link do
ogromnych rozmiarów zdjęć czy obrazków ale spróbuj po zmniejszeniu tu: http://www.edytujfotke.pl/app.html

Wstawić zdjęcie w hosting z mego podpisu.

Tu pokazane jest gdzie szukać tej strzałeczki do zmniejszania, nie trzeba wpisywać z lewej strony żadnych parametrów.

[Obrazek: 83481501728416983301.png]

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Teżź wrzucę zdjęcia. W sumie to byłem w tym samym miejscu co Nebo. Puerto De La Cruz to nawet ładne miasto, jest ogród botaniczny bardo fajny i zoo w którym najciekawsze są pokazy papug, lwów morskich i orek. Ale najciekwsze rzeczy. W tym regionie Teneryfy jest chyba mniej turystów bo raczej nie ma piaszczystych plaż i rtaczej jest spokojnie, ale to jeden wielki ogórd botaniczny, bardoz ciekawa jest przyroda i roślinność. Trzeba iść kawałek od miasta i są dużo fajniejesze plaże, może nei za wygodne, bo kamieniste ale wizualnie robią wrażenie. 

[Obrazek: gjBw1Yk.jpeg]
1
Odpowiedz

[Obrazek: M0pfD4Z.jpeg]
1
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości