17-08-2017, 11:35
(16-08-2017, 22:31 )Wąsatka napisał(a): Nebo oświeć mnie, bo jak klikam w link, to wyskakuje tylko Twój profil. Nie widzę zdjęcia. Muszę być zalogowa w google?
Zgadza się, trzeba mieć tam konto i być zalogowanym. Ja na szczęście mam tam konto ale jak teraz miałabym
założyć, to z pewnością bym tego nie zrobiła. Nie dość że przywłaszczają sobie prawo do wszystkich zdjęć, to
jeszcze ludzi zmuszają do ujawniania danych.
Nikt kto wstawił tam, choćby swoje zdjęcie twarzy, niech nie uważa, że jest właścicielem tego zdjęcia, właścicielem
jest już Google i nawet jak by ktoś w sądzie żądał sobie prawa autorskie, to by nie wygrał albo jak ktoś, posądziłby
kogoś, że nielegalnie z Google pobrał jego zdjęcie i gdzieś wstawił, to też by nic nie wskórał, bo właścicielem jest Google
i może wszystkie zdjęcia umieszczać gdzie tylko chce, nawet na bilbordzie w nagości czy z obsranym tyłkiem :ubawa:
Wiem, bo walczyłam z nimi o moje prawa do zdjęć, bo były na mojej stronie zamkniętej a oni rozpowszechnili publicznie
w sieci i nic nie wskórałam, bo podpisałam deklarację i każdy to robi, przy samym założeniu konta.
I nie rozumiem, jak komuś nie sprawia problemu wstawianie fotek w takim miejscu jak Google a tu nie wychodzi.
Przecież wstawianie jest wszędzie na tych samych zasadach... ech, szkoda słów.