Ocena wątku:
  • 20 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ukryte przekazy w logach firm

E no... to nieprawdziwe  ubawa2
W ten sposób, sami dorysowując, możemy wszędzie czegoś się dopatrzeć, to jest oszustwo tease2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Czasem loga firm są nanoszone na przeróżne materiały czy przedmioty i nie zawsze w domyślnej pozycji. W tym przypadku nikt nie zauważył, że logo po obróceniu o 90° może przypominać takiego wesołego człowieczka jezyk
Odpowiedz

Ja nie zauważyłam, bo nie przekręcam głowy o 180 stopni, gdy patrzę na logo  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

a ja mam już kolejne przygotowane. niedlugo wrzuce ubawa2

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Jak to mówią Gillette najlepszy dla mężczyzny... no i dla emo  :zdziwienieke:
Ukryty przekaz w ich logo trudno dostrzec za pierwszym razem ale nasza podświadomość na pewno wyłapuje go od razu. Po prostu jest w tym logo coś ostrego, prawda? Przyjżyjcie się bliżej litera "g" i "i" jak równo zostały scięte. Zapewne zyletką od gillette. Twórcy grafiki właśnie na te ostrość i precyzje chcieli zwrócic naszą uwagę. 

[Obrazek: Gilette_article-content-max.png]

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Kojarzycie portal Pinterest? Jest to prawdziwa skrabnica inspiracji i opiera sie w skrócie na tzw przypinaniu tam obrazków, które nas interesują, To pewnie dlatego juz w samym logo wpisana jest pinezka. Aby ją dostrzec swój wzrok musicie skierować na literę "p"

[Obrazek: logo_hidden01.jpg]

Odpowiedz

Zoo W San Diego daje nam idealny dowód na to, że logo może być proste a zarazem bardzo bystre. Zwróćcie uwagę na samo swłowo zoo

[Obrazek: logo_hidden20.jpg]

Czy dostrzegacie w nim coś szczególnego? Np. slad lapy jakiegoś zwierzęcia? No właśnie.. 
Dla porónania logo Warszawskiego Zoo

[Obrazek: 1167482_627781940595097_222320159_o.jpg]

Niby też w ciekawy sposób napis "zoo" tworzy wizerunek warszawskiej syrenki ale czy nie wydaje wam sie troche przestarzałe? Przydało by sie poprawić trochę estetykę i dopasować do dzisiejszych czasów. W końcu zoo jest w szczególności dla dzieci. Ma zachecac młodych a nie wprawiać staruszków w zadumę.

Odpowiedz

Tym razem, najbardziej zainteresowałaś mnie logiem Gillette, nie domyśliłabym się  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

A tu taka niespodzianka oczko

Odpowiedz

O logo Nike wiele sie slyszało ale czy wiecie co tak naprawdę oznacza? To znane na całym swiecie maźniecie farba ma rzekomo symbolizować właśnie nike. a dokładnie nike grecką boginie zwycięstwa 

[Obrazek: 1747771.jpg]

[Obrazek: depositphotos_4552701-stock-photo-stone-...-greek.jpg]

Reprezentować ma tylko jedno ze skrzydeł tej mitycznej postaci.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości