Ocena wątku:
  • 22 głosów - średnia: 3.32
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co dzisiaj jesz na śniadanie?

Zamiast Herona, to ja wyniuchałam nosem na spacerze piekarnię a dokładnie, dopadł mnie
zapach świeżego pieczywa i teraz wiem, gdzie mogę w takie pieczywo się zaopatrzyć.
Od lat bardzo wielu nie jadłam gorącego chleba, to wszamałam pół chleba na raz. boisie

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Brzuch Cię nie rozbolał?

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Mówią, że jak coś je się ze smakiem i apetytem, to brzuch się nie rozboli i sprawdziło się w tym przypadku ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Otóż to! Gorący chleb nie musi mieć dodatków. Sam w sobie jest kwintesencją smaku. Pamiętam jak w o przytłacza i w szkole podstawowej na przerwie biegło się do piekarni na przeciwko szkoły i jadło się chleb prosto z pieca.
Ten miąższ i ta skórka... Do tego ciepłe i pachnące... To kulinarna poezja smaków...
Teraz jadam gdy sam upiekę chleb ale na to czasu coraz mniej i chęci też mało bo tak to jest w życiu że w głowie masz zamiarów wiele i to przytłacza i w rezultacie nie zrobisz nic...

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Właśnie zjadłem schabowego i trzy mielone. Na śniadanie powinno wystarczyć ubawa

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Wypiję kawę, ale to za chwilkę.
Odpowiedz

Dziś kanapeczki z pasztetem własnej produkcji. W zasadzie to nie wiem czy można to nazwać pasztetem... no
nazwijmy to pasztetem Izy  :lol:
Mięso 6 razy zmielone, dobrze doprawione, do tego 2 kg pieczarek i upieczone, na chleb rewelacja.
Plasterki pomidorów i też wszystko rozpływające się w buzi...

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja mięso siedem razy po trzy razy miele.
Sześć to feralna cyfra.
Odpowiedz

Nie wierzę w przesądy  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja dzis wsuwac sobie bede za jakas godzinke, jak sie ugotuje, makaronik z maslem, pomidorkiem i ogorkiem, posypane czosnkiem ubawa

[Obrazek: 5b8297bac076e.gif]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości