Liczba postów: 2,269
Liczba wątków: 83
Reputacja:
64
Zodiak: Byk
01-06-2015, 0:55
Mówi się, że alergia to teraz choroba cywilizacyjna. Występuje u bardzo wielu ludzi na wiele różnych rzeczy i różnie się objawia. Ja osobiście mam alergie na pyłki drzew, kwiatów i trawy. Przez to nienawidzę wiosny i lata. Zakatarzony nos, kaszel, kichanie, lzawiace, zapuchniete i swędzące oczy. Ani zrobić makijażu ani pobawić się z synem na dworze. Dodatkowo słońce, ciepło i wiatr nasila alergie. Alergia wiąże się też z lekami czyli koszty. Krople do oczu, do nosa, tabletki. Są też szczepionki na alergie, oraz medycyna alternatywna czyli leczenie np. bioprądami.
Czy ktoś z użytkowników ma na coś alergie? Jak sobie z tym radzicie? Ktoś próbował tej szczepionki? Ja próbowałam tych bioprądów ale tylko na dwa lata miałam spokój a też drogie jak nie wiem i co chwila trzeba chodzić.
Czekam na wasze wypowiedzi.
...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Reputacja:
64
Ja jeszcze nie napisałam, że np. jak przebijam kolczyk to musze mieć ten kolczyk z tytatu, bo on nie uczula. A żadnym leczniczym czy złotym nie mogę, bo będzie paprać. Masakra. Ale tytan daje rade, bo nawet w brwi mam i jest ok. A moja znajoma z pracy ma na leki jakieś uczulenie i czy jest chora czy co to żadnych leków nie może brać. Nawet jak się dzisiaj oparzyła to nie mogła sobie tego popsikac.
...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Liczba postów: 9
Liczba wątków: 1
Reputacja:
2
To fakt, że alergie coraz częściej sie pojawiają, ja nigdy nie miałam na nic alergii a tu nagle po tym jak przez jakiś czas mieszkałam w takim starym mieszkaniu i podejrzewam że tam była pleśń albo coś w tym stylu, to mi się zaczęło kichanie, swędząca skóra, zaczęłam brać hitaxe fast i jakoś to ustało, teraz jestem po przeprowadzce i nie mam w domu dywanów, firanek itp. bo tylko kurz się na tym gromadzi a to też potencjalne źródo alergii, za to do lasu się nie wybieram, bo zawsze po takiej wizycie mnie kichanie bierze, mam uczulenie na grzyby chyba, czekam na testy alergiczne i się okaze.
Reputacja:
64
jak tam u was w tym roku z alerigią? bo u mnie krytycznie!
Zmieniłam leki już drugi raz, ale nie działają. na oczy nie mogę patrzeć, z nosa kapie, swędzi i ciąle kicham. a w dodatku te bezdechy. masakra!
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Leki masz od lekarza czy takie bez recepty?
Ponoć jeden lek taki z reklamy, jest dość skuteczny, znajomi moi sobie chwalą, że nie mają łzawienia i kichania, tylko
na świąd mało pomaga ale nie pamiętam nazwy. Wiem, że reklamują go w TV.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Reputacja:
64
leki probowałam już różne, przeważnie mam te od lekarza ale teraz zakupiłam coś sama, bo wytrzymac nie idzie.
Kurdę dużo leków na alergię reklamują. jeśli to allegra czy jak jej tam to już to przerabiałam i niestety na mnie nie działa.
Ale było by cudowanie gdybyś sobie przypomniała tą nawę, może go jeszcze nie stosowałam.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Jak zobaczę reklamę, to sobie przypomnę i wtedy napiszę. Bodajże dziś rano widziałam tę reklamę ale jak mi to
niepotrzebne, to przeleciało tylko przed oczyma :lol:
Lub gdy będę miała sposobność znajomych zapytać, to mi powiedzą ale nie wiem kiedy teraz kontakt będę miała.
Myślę, że szybciej reklamę zobaczę.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"