Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Karbonku, przy wzdęciach nie ma mowy o wypuszczaniu gazów, nie da rady i konieczne jest wsparcie czymś organizmu.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Nie znam się. Tak palnąłem ni z gruszki, ni z pietruszki...
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Jimmy znam działanie tej mikstury. potwierdzam że działa całkiem pozytywnie jako środek zaradczy "tak na biegu". Z moich doświadczeń i obserwacji wynika że nie jest to "złoty środek". Czasami pomaga. Jeśli dolegliwości nie są poważne.
Jednak jest to środek na alkoholu i nie każdy może go spożywać do leczenia. Chociażby z racji przyjmowania leków które nie mogą być użyta wraz z alkoholem.
Liczba postów: 10,522
Liczba wątków: 67
Reputacja:
204
Oczywiśc...ie,że orzechówka nie zawsze pomaga.Pomaga tylko w przypadku lekkiej niestrawności.Jeśli jest to coś poważniejszego to należy sie zbadać.
.
Reputacja:
753
Żaden lek na alkoholu nie jest dobry i nie ma na to tłumaczenia. Jak pomaga, tak jak pisałam w dekalogu, to jest tylko złudzenie, bo
potem dolegliwości, uderzą z większą mocą. To mit aby jakikolwiek alkohol pomagał w chorobach i należy wszystkich leków
na alkoholu się wystrzegać jak ognia. Każda też rozsądna osoba, zapyta w aptece o lek, zamiennik, który nie jest robiony na bazie
alkoholu bo każdy lek ma taki zamiennik.
Leki na alkoholu, robi się tylko po to aby miały dłuższą gwarancję do spożycia a w niczym takie coś nie pomoże, to bajka wymyślona.
Nigdy więc Jimmy, nie proponuj komukolwiek leku na alkoholu, to jest błąd jaki trzeba tępić i wyeliminować ze społeczeństwa.
Jak twierdzisz, że łupiny pomagają, to po co ten alkohol w tym? Jak myślisz? Zmiel łupiny i zjedz łyżką bez alkoholu.
Z pewnością skuteczniej pomoże.
Poza tym, jaki wpływ na wzdęcia może mieć zielona łupina orzecha, skoro ma tylko właściwości ściągające?
Taki lek to co najwyżej na wrzody się nadaje.
Hogan- Izabela
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2016, 8:37 przez
hogan.)
Liczba postów: 10,522
Liczba wątków: 67
Reputacja:
204
Chodzi zapewne o jakąś substancję z łupin orzechów w połączeniu z alkoholem.Mi zawsze pomaga na niestrawnośc.Kilkum osobom,którytm o tej nalewce powiedziałem tez pomaga,a więc można ja stosować.
Reputacja:
753
Nie można i nie należy takich rzeczy używać, jest tak jak napisałam wyżej.
Jak ktoś twierdzi tak jak Ty, to jest w tym samym błędzie i cofnął się w rozwoju do średniowiecza, bo tam stosowano
takie metody lecznicze jak nic nie wiedzieli o chorobach.
Hogan- Izabela
Liczba postów: 15,292
Liczba wątków: 150
Reputacja:
439
Sucha rurka, chyba po trzy zeta w medycznym sklepie.