Ocena wątku:
  • 32 głosów - średnia: 2.84
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ziewanie a empatia

Idź Ty spać bo majaczysz ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(21-08-2016, 19:22 )hogan napisał(a):  Nie, nie od rasy, bo załóżmy, że będzie jedna rasa a charakterów różnych setki.  ubawa

Czyli nie każdy bernardyn jest taki sympatyczny jak Kora ? ubawa2
Odpowiedz

Z pewnością, każdy jest inny. Jeden będzie bardzo miły a drugi może zagryźć. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(22-08-2016, 21:19 )Jimmy napisał(a):  Czyli nie każdy bernardyn jest taki sympatyczny jak Kora ? ubawa2

To tak samo jak z ludźmi. Tylu ich na świecie i nie każdy jest taki sympatyczny jak ja, wcale się nie chwaląc ubauba7
Odpowiedz

(22-08-2016, 23:36 )Siwy napisał(a):  
(22-08-2016, 21:19 )Jimmy napisał(a):  Czyli nie każdy bernardyn jest taki sympatyczny jak Kora ? ubawa2

To tak samo jak z ludźmi. Tylu ich na świecie i nie każdy jest taki sympatyczny jak ja, wcale się nie chwaląc ubauba7

A to sie zgadza Siwy hug ubawa2
Odpowiedz

(22-08-2016, 23:44 )Jimmy napisał(a):  To tak samo jak z ludźmi. Tylu ich na świecie i nie każdy jest taki sympatyczny jak ja, wcale się nie chwaląc ubauba7

A to sie zgadza Siwy hug ubawa2

No widzisz, ja zawsze i w każdym względzie mam rację. ubauba3
Odpowiedz

Nie dość, że miły i prawdę pisze, to jeszcze zawsze ma rację, tylko pogratulować   paaluh

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(23-08-2016, 0:13 )hogan napisał(a):  Nie dość, że miły i prawdę pisze, to jeszcze zawsze ma rację, tylko pogratulować   paaluh

Cóż, dostało się wiele tych talentów :zdziwienieke:
Odpowiedz

W społeczeństwie panuje przekonanie, że ziewanie w towarzystwie po pierwsze świadczy o braku kultury osobistej, po drugie jest sygnałem dla naszych rozmówców,  że się nudzimy i liczymy na rychłe zakończenie takiego spotkania. Tymczasem włoscy naukowcy odkryli, że ziewanie wynika z empatii i szczerej potrzeby zrozumienia drugiego człowieka. Co więcej, twierdzą oni, że podczas wspólnego ziewania rodzi się pewna więź emocjonalna, która wzmacnia relacje międzyludzkie.

Współodczuwanie (empatia) występuje najczęściej między ludźmi, którzy są sobie bliscy, podobnie dzieje  się z powtórzeniem gestu ziewania, badacze przekonują, że najczęściej  do tzw. „zarażania ziewaniem” dochodzi  w gronie ludzi, którzy dobrze się znają.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

A czy ziewanie nie jest odruchem bezwarunkowym tzn.niezależnym od naszej woli ?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości