Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 16 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Przeklęte lalki-prawda,czy nie ?

(18-06-2016, 23:31 )Amadea napisał(a):  
(18-06-2016, 20:45 )Jimmy napisał(a):  A pomyślcie co może sie stać jak przez przypadek jakieś dziecko to obejrzy np.przed snem.

To zamiast bajki, czy kołysanki teraz pokazuje sie dziecku takie "atrakcje"?!
Co znaczy - przypadek?

Dzisiaj już małe dzieci surfują po necie.Rodzice bardzo często nie pilnują swoich pociech i nie sprawdzają co tez one oglądają w necie.Ten filmik przecież jest z youtube`a. Włączamy sobie ten [portal by obejrzeć wybrany filmik,a obok w pionowej kolumnie są przecież widoczne inne filmiki.Ja właśnie w taki sposób przez przypadek znalazłem w sieci te filmiki.I nie tylko te.Wiadomo przecież ,że nikt swojemu dziecku nie włączy takiego czegoś.
Ale nie odpowiedzieliście na moje pytanie.Czy to o czym mowa w tych filmikach ,waszym zdaniem może byc prawdą,czy może zostało zmyślone ? Ja twierdzę,że zostało zmyślone.Przecież lalka nie może sama sie poruszać.
Odpowiedz

Nie, mój to był o małżeństwie z małym chłopcem. On niby(ojciec) wracał do domu samochodem i miał wypadek.
Ta żona, pojechała na rozpoznanie ciała w kostnicy i stwierdziła, że nie jest to jej mąż a poznała jak się nie mylę, po
zębach i po obrączce. Wróciła do domu i okazało się, że mąż jest w domu ale jakiś dziwny. Zaczęła być niespokojna
i postanowiła z synem uciec ale on z siekierą dopadł do nich do samochodu i zaczęli uciekać gdzieś po podwórku na
swojej posiadłości. Potem w tym zamieszaniu, jej syn gdzieś pobiegł i nie mogła go znaleźć a jak znalazła, to on siedział
tyłem w jakiejś oborze czy może stajni(siana tam dużo było). Zaczęła wołać do tego syna, podbiegła a gdy on się
odwrócił to rzucił się na matkę tak jak wampiry czy jakieś zombi. Później nie pamiętam co było ale ona już była
w karetce pogotowia, niby bezpieczna. Siedziała z tyłu i pielęgniarka do niej się odwróciła, co siedziała z przodu
i z uśmiechem ale jakby wampira czy czegoś podobnego, spojrzała na nią i miała identyczną twarz jak ta kobieta.
Czyli tak jakby po ugryzieniu, robił się sobowtór ale w formie kogoś, kto "zarażał" kolejne osoby.
Ją pewnie syn pogryzł i dlatego miała też swego sobowtóra i w tym momencie, w karetce, film się skończył, dając
do myślenia, że nigdy to się nie skończy. ubawa2

(19-06-2016, 0:38 )Jimmy napisał(a):  Dzisiaj już małe dzieci surfują po necie.Rodzice bardzo często nie pilnują swoich pociech i nie sprawdzają co tez one oglądają w necie.Ten filmik przecież jest z youtube`a. Włączamy sobie ten...

Bzdura. Rozsądni rodzice włączają blokadę rodzicielską, gdzie dzieci nie mają dostępu do takich rzeczy.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Z blokadą w kompie też nie do końca jest tak klarownie. U naszych dzieci, w domu, możemy mieć blokadę, a dzieci pójdą do innego (bawić sie, na urodziny itp), zabawa - zabawą, może skończyć sie przy lapku - to dzisiaj bardzo wygodne. Rodzice niekoniecznie muszą mieć zabezpieczenie.
Nie wierzę w takie "cuda na kiju", a moim zdaniem jest to kwestia chyba jednak wiary, bo kiedy nie potrafimy sobie czegoś wytłumaczyć, często przyjmujemy to na zasadzie wiary. A może ktos potrafi nam to tak "podać", przekazać, zasugerować, że uwierzymy. Wtedy nie dociekamy - dlaczego..? Czy to możliwe...?
Nie wierzę i na razie nikt mnie nie przekonał ubawa2
Odpowiedz

Piszesz więc Amadeo o takich samych nieodpowiedzialnych rodzicach, jak Jimmy, bo obowiązkiem
każdego rodzica jest zadbanie o to, czy naszego czy sąsiada.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

hogan napisał(a):Piszesz więc Amadeo o takich samych nieodpowiedzialnych rodzicach, jak Jimmy, bo obowiązkiem

Pisałam wcześniej, że każdy rodzic powinien mieć odpowiednio zabezpieczony komputer, żeby dziecko nie wchodziło na nieodpowiednie strony. Po prostu nie wszyscy zwracają na to uwagę, a w sytuacji, o której pisałam - może ucierpieć nasze dziecko przez nieodpowiedzialność innych.
Odpowiedz

Oj tam,oj tam.Moja mama tez mojego lapka nie zabezpieczyła i dobrze :lol: :lol: :lol:
Odpowiedz

(21-06-2016, 20:20 )Jimmy napisał(a):  Oj tam,oj tam.Moja mama tez mojego lapka nie zabezpieczyła i dobrze :lol: :lol: :lol:

Moja też nie, bo jeszcze nie było lapków ubawa2
Odpowiedz

(21-06-2016, 20:11 )Amadea napisał(a):  
hogan napisał(a):Piszesz więc Amadeo o takich samych nieodpowiedzialnych rodzicach, jak Jimmy, bo obowiązkiem

Pisałam wcześniej, że każdy rodzic powinien mieć odpowiednio zabezpieczony komputer, żeby dziecko nie wchodziło na nieodpowiednie strony. Po prostu nie wszyscy zwracają na to uwagę, a w sytuacji, o której pisałam - może ucierpieć nasze dziecko przez nieodpowiedzialność innych.

Odniosłam się do ostatniego Twego posta, gdzie tak jak wspomniałam, pisałaś o tak samo nieodpowiedzialnych rodzicach:

Cytat:Z blokadą w kompie też nie do końca jest tak klarownie. U naszych dzieci, w domu, możemy mieć blokadę, a dzieci pójdą do innego (bawić sie, na urodziny itp), zabawa - zabawą, może skończyć sie przy lapku - to dzisiaj bardzo wygodne. Rodzice niekoniecznie muszą mieć zabezpieczenie.

A więc nadal uważam, że to jest obowiązek KAŻDEGO rodzica a nie tylko nasz.
Jak tacy rodzice nie poczuwają się do obowiązku, to mówimy o rodzicach nieodpowiedzialnych.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Od początku zgadzam sie z Tobą - stwierdzam tylko, że nie wszyscy rodzice poczuwają się do takiego obowiązku i nie funkcjonuje słowo "jest obowiązkiem", a "powinien być obowiązkiem". To, że my jesteśmy w porządku, nie gwarantuje nam, że inni rodzice są tak samo odpowiedzialni. Blokowanie pewnych stron w kompie nie jest obowiązkiem - do tego powinien poczuwać sie rodzic, inaczej rzeczywiście jest nieodpowiedzialny i może dziecku wyrządzic krzywdę.
Odpowiedz

Co do Annabelle.

Czy przedmiot (lalka w tym przypadku) może być opętany? Tak. A przynajmniej tak sądzą niektórzy egzorcyści, a na pewno jeden, z którym rozmawiałam kiedyś. Znam historię Annabelle dobrze, znam też wiele innych takich historii bo chcąc nie chcąc lubię horrory a więc też często zgłębiam takie "niewyjaśnione" tematy.

Lalka Annabelle była inspiracją do powstania 2 horrorów - "Obecności" (dobry film) oraz "Annabelle" (bardzo słaby film) - jak wiadomo, historie z filmu różnią się znacząco od faktów. Z tego co wiem, lalka po pierwsze wyglądała dość sympatycznie, była zwyczajną, rudą szmacianką, natomiast w filmie obowiązkowo wygląda dość creepy ubawa2 Z relacji małżeństwa Warrenów - "pogromców duchów" wynika, że lalka była opętana przez demona, zamordowanej 7-mio letniej Annabelle Higgins. Do paranormalnych zdolności lali należało: samoistne przemieszczanie się, zostawianie pisemnych wiadomości czy ataki agresji i okaleczenia ludzi.

W istocie, jak wyjaśniali Warrenowie, lalka sama w sobie nie była opętana, był do niej niejako przywiązany demon, który poprzez lalkę chciał przejść na jej właścicielkę - Donnę.

Po serii wielu dziwnych i niepokojących zdarzeń, nad laką został wykonany egzorcyzm (warto też wspomnieć, że ksiądz który go dokonywał uległ w krótkim czasie wypadkowi samochodowemu). Warrenowie natomiast zabrali lalkę do siebie, gdzie do dziś można ją oglądać zamkniętą w gablocie w muzeum Warrenów.

Ja sama przyznam, że chciała bym to muzeum odwiedzić, a od jakiegoś czasu zbieram się do rozpoczęcia nowej kolekcji poświęconej właśnie lalkom z horrorów. Oczywiście nie będą to autentyki, tylko tak samo wyglądające kopie lalek oczko

Spróbuję dodać zdjęcie Lorraine Warren i lalki Annabelle (tej prawdziwej oczko))

[Obrazek: qz0n84.jpg]
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości