Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 38 głosów - średnia: 2.89
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

EURO 2016

Awans już praktycznie jest. czyli wyrównaliśmy osiągnięcie z przed 8 lat.

Teraz 21 mecz zUkrainą. O ile wygramy z nia o dwie bramki wyżej, niz Niemcy z Irlandia, ro będzie 1 miejsce w grupie i trafimy na jedną z "trzecich" drużyn, najprawdopodobniej Turcję, Rumunię, Czechy lub Albanię.
Jeśli zajmiemy drugie miejsce, to trafiamy najprawdopodobniej na Szwajcarię.
Jeśli przegramy z Ukraina, a Niemcy z Irlandią, to zajmiemy trzecie miejsce i trafiamy na Francję.

Czwarty mecz gramy 25 czerwca i dopiero przejście dalej będzie poprawą wyniku w stosunku do historii.

ALE:
Drużyna jest DRUŻYNĄ.
Gra bez przestojów.
Gra cierpliwie.
Gra do końca.
Wreszcie dobre zagrała obrona. Nawałka mądrze zmienia skład i dokonuje zmian, zmienia taktykę. Mamy kilku ofensywnych zawodników, nie tylko Lewy może strzelać bramki i nie tylko jego muszą pilnować.
Nikogo się nie boimy i nikogo nie lekceważymy.
MOŻE SIĘ ZDARZYĆ WSZYSTKO (od dwóch porażek do zera po dojście do finału).
Odpowiedz

Prawie zgadzam się z Waszymi opiniami ale nie wydaje mi się aby znów Niemcy zajęli pierwsze miejsce.

Fajnie na ten temat powiedział jeden z Niemieckich kibiców: "My mamy tę mentalność, że wiemy, że jesteśmy
Mistrzami i że Mistrzowie zawsze muszą wygrać ale to wcale nie Mistrzowie muszą wygrać ale lepsi".

Odebrałam to tak, jakby chciał powiedzieć, że i Polacy mają takie same szanse jak Niemcy. paaluh

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Grali naprawdę bardzo dobrze, zwłaszcza w defensywie - Niemcom było trudno przedostać się pod nasza bramkę.
Po meczu "na żywo" słuchałam wypowiedzi byłego trenera reprezentacji - Łazarka, który powiedział, że Polska ma szansę być właśnie tym "czarnym koniem", którego nikt się nie spodziewa  :wink:

Podobnie jak Karbon typuję Niemców, Francję ale dodaję Hiszpanię i Włochy.
Wolałabym na pierwszym miejscu Hiszpanię, a nie Niemcy.
Odpowiedz

Odniosłam inne wrażenie, że to Niemcy cały czas byli pod naszą bramką a nam udało się
może z 4 czy 5 razy do ich bramki podejść. gwizdze 

A na takie wypowiedzi możemy trafić w Niemieckich gazetach:

Niemcy przegapiły szansę na szybkie wejście do jednej ósmej turnieju – komentuje "Der Spiegel". Krytyki pod kątem mistrzów świata jest sporo po remisie 0:0 z Polską. – Mistrzowie świata bez pomysłu – krytykuje "Die Welt". – Wynik meczu Polska – Niemcy jest prztyczkiem dla Niemców. Drużyna Löwa ma co prawda cztery punkty i prowadzi w tabeli dzięki lepszemu stosunkowi bramek, ale awans do jednej ósmej turnieju nie jest przesądzony – czytamy w relacji tego dziennika.

Joachim Löw pochował ręce głęboko w kieszeniach. Próbował coś zmieniać, ale to, co zobaczył, nie może go zadowalać. Obecna drużyna to mistrz świata bez błysku. Remis 0:0 z Polską jest w wielu aspektach niezadowalający – czytamy.

Niemcy przegapiły szansę na szybkie wejście do jednej ósmej turnieju – komentuje "Der Spiegel". Krytyki pod kątem mistrzów świata jest sporo po remisie 0:0 z Polską. – Mistrzowie świata bez pomysłu – krytykuje "Die Welt". – Wynik meczu Polska – Niemcy jest prztyczkiem dla Niemców. Drużyna Löwa ma co prawda cztery punkty i prowadzi w tabeli dzięki lepszemu stosunkowi bramek, ale awans do jednej ósmej turnieju nie jest przesądzony – czytamy w relacji tego dziennika.
Niemcy połamali zęby na polskiej obronie – komentuje sport1.de. – Mistrzowie świata potrzebowali aż 47 minut, żeby oddać celny strzał na bramkę, a uderzenie Mario Götzego i tak nie zagroziło zbytnio Łukaszowi Fabiańskiemu. Niemcy powinni już wówczas przegrywać, ale do bramki nie trafił Arkadiusz Milik. Defensywa mistrzów świata po powrocie Matsa Hummelsa nie była monolitem. Zwłaszcza po stronie Jonasa Hectora Polacy przeprowadzali groźne ataki – ocenia niemiecki portal po meczu Polska - Niemcy na Euro 2016.

"Süddeutsche Zeitung" zwraca uwagę, że to pierwszy bezbramkowy remis na Euro 2016, choć fakty przed meczem sugerowałyby co innego. – 2:2? 3:3? 4:4? Nie, Niemcy i Polska, dwie najbardziej skuteczne drużyny eliminacji, nie strzeliły żadnego gola. W Paryżu to biało-czerwoni mieli lepsze okazje do tego. Piłkarze Adama Nawałki nie mieli jednak szczęścia pod bramką Manuela Neuera, a my możemy tylko marzyć o piłkarzu takim jak „Süper-Lig-Lewandowski” – pisze dziennik.

– Ani Polacy, ani Niemcy nie byli rozczarowani remisem na Euro 2016, ale bardziej cieszyć się z niego niewątpliwie będą biało-czerwoni.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ogólnie za granicą lepiej oceniają grę Polski niż u nas.
Odpowiedz

Moim zdaniem, wszędzie lepiej mówią o Polakach niż o Niemcach, bo to w końcu Mistrzowie.

Jeden też fajny widziałam komentarz Polaka(kibica): Skoro Polska miała remis i Polacy nie
są z tego zadowoleni, to znaczy, że mamy bardzo dobry zespół!  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Oglądam mecz Hiszpania - Turcja i padły piękne gole! W ciągu minuty dwie bramki fizja9 To z pewnością nie koniec nacisku Hiszpanów, a mecz toczy sie praktycznie do jednej bramki, bo Turcja niewiele albo nic nie moze zrobić
Odpowiedz

Swój czas ograniczyłam tylko do meczów z Polakami ale fajnie, że zdajesz nam relację  ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(17-06-2016, 22:27 )hogan napisał(a):  Swój czas ograniczyłam tylko do meczów z Polakami ale fajnie, że zdajesz nam relację  ubawa2

Ja tez nie oglądam wszystkich ale te, gdzie może coś się dziać z drużynami, które typuję do finału, staram sie oglądać. Dzisiaj nie było mnie, jak grali Włosi ale wygrali i to mnie cieszy fizja9
Odpowiedz

Oglądaj i informuj nas co się dzieje ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości