Ocena wątku:
  • 36 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy Polsce grozi atak terrorystyczny

Moi drodzy.Ja" k wiemy dzisiaj rano w Brukseli doszło do zamachów terrorystycznych .Wiele osób jest rannych.Oglądałem przed chwilka program"Świat si,e kręci". Obecni w nim eksperci od terroryzmu teierdzili,że Polsce równiez zagraża atak terrorystów.Tym czasem pan prezydent twierdzi,że takiego zagrożenia dla Polski nie ma.

Ja obawiam się,że w trakcie światowych Dni Młodzieży może dojść do zamachów terrorystycznych. A Wy jak uważacie ?
Odpowiedz

Oby nic się nie wydarzyło,  takie zgromadzenie mimo że dla nas ważne, myślę że dla tych bandytów może nie być na tyle godnym zainteresowania. Na co liczę. Jeszcze na razie mała społeczność ich jest ( w Polsce), zatem przygotowania etc trudniejsze.
Myślę że impreza dla nich mało lukratywna i problem z otrzymaniem obiecanych dziewic po "chwalebnym" wysadzeniu się mógłby wystąpić.
Generalnie oni atakują symbole, my nie jesteśmy jeszcze i chyba długo nie będziemy mieścić się w pojęciu zgniłego zachodu. Mało ciekawy i mniej jeszcze znane państewko. Pewnie większość "wiernych" miało by problem z umieszczeniem Polski na mapie. 
No cóż, nie jesteśmy chyba za bardzo atrakcyjni i może to dobrze?
Odpowiedz

A poza tym Polska zbytnio nie nabroiła w krajach islamskich.Nasze misje wojskowe były bardziej pomocnicze niż czysto bojowe.
Wydaje mi się,że u nas zagrożenie atakami terrorystycznymi jest małe,jeżeli w ogóle istnieje.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Terroryści lubia atakować tam gdzie jest dużo ludzi w jednym miejscu.Przecież Belgia też im za skóre nie zaszła.
Odpowiedz

Ależ oczywiście, że istnieje zagrożenie islamskim terroryzmem w Polsce...wydaje mi się naiwne takie myślenie, że Polska za wiele nie zaszła islamistom za skórę, to terroryści łaskawie oszczędzą Polskę...przecież oni nie kierują się takimi zasadami...ich głównym celem jest zawładnąć Europą, całą Europą łącznie z naszym krajem, bazując na wywołaniu strachu, paniki, dezorganizacji atakami terrorystycznymi a ŚDM są doskonałą ku temu okazją ...zza granicy na ŚDM przyjedzie setki a może i milion ludzi różnych narodowości, taka masa ludzi to doskonały kamuflaż dla terrorystów do przekroczenia granicy, nikt nie jest w stanie ich wszystkich dokładnie sprawdzić...dla nich im więcej ludzi w jednym miejscu, tym bardziej możliwość większego spustoszenia i strachu...o to im chodzi....a co cały czas twierdzi imam Anjem Choudary, który ubolewa, że Polska jest za bardzo oddalona od Allacha i że w nie tak długim czasie Europa w tym Polska będą islamskie i to jest nieuniknione...dzisiaj przeważa islam wojowniczy, niszczycielski i nienawistny i ma silną bazę już w Europie w postaci tysięcy przybyłych zwolenników, więc łudzenie się jest czystą ułudą. sadsmut3
Odpowiedz

Bruksela to jednak stolica Unii Europejskiej i zamach w niej z pewnością zrobił w świecie większe wrażenie niż zrobiłby w jakiejś tam Polsce.
A w zamachach terrorystycznych nie tyle chodzi o ilość ofiar co sianie sztucznego strachu,rozgłosu i nienawiści.Znacznie więcej ofiar mógłby uczynić zamach bombowy podczas niedzielnej mszy w kościele średniej wielkości miasta,gdzie ochrona w porównaniu z lotniskiem czy imprezami w rodzaju ŚDM jest w zasadzie żadna.Wizje zawładnięcia światem 1% wyznawców Islamu ,umysłowo chorych fanatyków religijnych to bredzenie w malignie.
Tak więc bójmy się terrorystów i wymóżmy na naszych rządzących ustępstwa na ich korzyść.

Chyba zacznę się bać jeżdżenia samochodem z uwagi że:
Cytat:według danych ONZ– ginie rocznie na drogach ok. 1,2 mln osób (co 30 sekund jeden człowiek), a 30-50 mln odnosi obrażenia.

:o

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

W Polsce należy pytać o stan polskich służb i ich integrację ze służbami europejskimi. Obawiam się, że w tym wątku ale też w polskim rządzie jest myslenie kategoriami jeszcze II wojny światowej, czyli tam gdzieś front a my spokojni z boku. Dziś w dobie globalizacji, takie myslenie to przeszłosc. Trzeba współpracy w UE w każdej sferze, poczawszy właśnie od spraw bezpieczeństwa.

Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Odpowiedz

(23-03-2016, 22:13 )ro_bot napisał(a):  A w zamachach terrorystycznych nie tyle chodzi o ilość ofiar co sianie sztucznego strachu,rozgłosu i nienawiści.
Tak więc bójmy się terrorystów i wymóżmy na naszych rządzących ustępstwa na ich korzyść.

Chyba zacznę się bać jeżdżenia samochodem z uwagi że:
Cytat:według danych ONZ– ginie rocznie na drogach ok. 1,2 mln osób (co 30 sekund jeden człowiek), a 30-50 mln odnosi obrażenia.

:o

nie rozumiem  Robociku Twojego toku myślenia...czyli ci ludzie , ofiary zamachów odczuwają sztuczny strach? no ja bałabym się autentycznie nie sztucznie, gdybym była na ich miejscu...aż taką bohaterką nie jestem zhm ..

Kto mówi o wymuszaniu ustępstw? przecież to rządzący idą na ustępstwa kosztem i wbrew swoich obywateli.

Porównywanie i jakby utożsamianie liczby ofiar z wypadków drogowych i ofiar zamachów terrorystycznych to nie ma sensu...fakt, na drogach ginie ogromna ilość osób, tylko dlaczego ginie? tu nie ma zamysłu i przygotowywanego planu mordowania z zimną krwią ludzi, tylko brak wyobraźni, brawura, pijaństwo, nieostrożność itp a terroryzm na czym innym polega sadsmut3

Ale każdy ma swoje przemyślenia, swoje obserwacje, swoje doświadczenia, przeżycia, inne wnioski z tego nasuwające się a dotyczące tych samych zjawisk....stąd i różnice zdań. ubawa

Popieram spostrzeżenia Filipa w tym temacie w 100 procentach.
A że ta współpara jest kiepska to świadczy o tym choćby to:
http://wiadomosci.onet.pl/prasa/kto-chce...nac/ndt3nc
Odpowiedz

(24-03-2016, 10:08 )Filip napisał(a):  W Polsce należy pytać o stan polskich służb ....

Proste: służb nie ma.  Kolejny raz ta sama ekipa je rozwala. Samo CBA nie wystarczy.
Odpowiedz

Sprawa wygląda następująco. Jeżeli nikt z rządu nie dopuści do przyjęcia tych zakamuflowanych terrorystów (islamistów) to mamy gwarantowany spokój. Na dzień dzisiejszy możemy czuć się bezpieczni ubawa
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości