Ocena wątku:
  • 34 głosów - średnia: 3.09
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koszmar zakazów u Świadków Jehowy

(18-12-2015, 14:11 )Belial napisał(a):  O widzisz to chyba na odwrót bo UFO widziało bardzo duzo ludzi , wojskowych , cywili itd a Boga ? mamy jakis mglisty przekaz ze starej ksiegi

A Ty widziałeś Ufo? Jak to potwierdzisz, że inni widzieli? O Bogu czytamy, że nikt Go nie widział i zobaczyć w bezpośrednim kontakcie nie może, bo nie byłby w stanie tego spotkania przeżyć, ale jest mnóstwo dowodów na to, że istnieje-Ty jesteś jednym z nich, ale widocznie brakuje Ci inteligencji aby to dostrzec. Po za tym, wszystko, co na niebie i ziemi, wraz z nią, wyraźnie dowodzi istnienie inteligentnego projektanta tego wszystkiego i zarazem Twórcy. Wystarczy, przyjrzeć się i pomyśleć..... Potrafisz?
Odpowiedz

(22-12-2015, 15:10 )Lenovo napisał(a):  O Bogu czytamy, że nikt Go nie widział i zobaczyć w bezpośrednim kontakcie nie może, bo nie byłby w stanie tego spotkania przeżyć,
Gdzie tak czytamy? W Biblii czytamy za to, że Bóg często stoi przed nami albo naszym domem, a my go nie widzimy i nie słyszymy jak kołata u naszych drzwi.

Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Odpowiedz

(22-12-2015, 22:16 )Filip napisał(a):  
(22-12-2015, 15:10 )Lenovo napisał(a):  O Bogu czytamy, że nikt Go nie widział i zobaczyć w bezpośrednim kontakcie nie może, bo nie byłby w stanie tego spotkania przeżyć,
Gdzie tak czytamy? W Biblii czytamy za to, że Bóg często stoi przed nami albo naszym domem, a my go nie widzimy i nie słyszymy jak kołata u naszych drzwi.

W Biblii o tym czytamy, że nie możemy zobaczyć Boga, bo żaden człowiek takiego spotkania by nie przeżył i dlatego Bóg, kontaktował
się zawsze z ludźmi przez Aniołów a nie bezpośrednio a to o czym napisałeś, o tym kołataniu, to przenośnia albo coś w rodzaju, że
dobrzy ludzie mają Boga w sercu gdyż odzwierciedlają Boskie przymioty... no oczywiście, nie wszyscy ludzie tak robią, bo zwyczajnie,
wygodniej im żyć wśród zła.

Na przykład, w tym cytacie z Biblii, czytamy: Nikt bowiem nie mógłby czynić takich znaków, jakie Ty czynisz, gdyby Bóg nie był z Nim.

Czy uważasz, że w takim przypadku Bóg stoi obok, czy raczej Bóg Go wspiera?  ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(22-12-2015, 22:16 )Filip napisał(a):  
Oczywiście że tak czytamy, jeśli ktoś czyta Nowy Testament oczywiście.
NOWY TESTAMENT
Apokalipsa św. Jana

List do Kościoła w Sardes

List do Kościoła w Laodycei

14 Aniołowi Kościoła w Laodycei13 napisz: 
To mówi Amen13, 
Świadek wierny i prawdomówny, 
Początek13 stworzenia Bożego: 
15 Znam twoje czyny, że ani zimny, ani gorący nie jesteś. 
Obyś był zimny albo gorący! 
16 A tak, skoro jesteś letni 
i ani gorący, ani zimny, 
chcę cię wyrzucić z mych ust 14. 
17 Ty bowiem mówisz: "Jestem bogaty", i "wzbogaciłem się", i "niczego mi nie potrzeba", 
a nie wiesz, że to ty jesteś nieszczęsny i godzien litości, 
i biedny i ślepy, i nagi. 
18 Radzę ci kupić u mnie 
złota w ogniu oczyszczonego, 
abyś się wzbogacił, 
i białe szaty, 
abyś się oblókł, 
a nie ujawniła się haniebna twa nagość, 
i balsamu do namaszczenia twych oczu, 
byś widział. 
19 Ja wszystkich, których kocham, karcę i ćwiczę. 
Bądź więc gorliwy i nawróć się! 
20 Oto stoję u drzwi i kołaczę: 
jeśli kto posłyszy mój głos i drzwi otworzy, 
wejdę do niego i będę z nim wieczerzał, 
a on ze Mną. 

21 Zwycięzcy dam zasiąść ze Mną na moim tronie, 
jak i Ja zwyciężyłem i zasiadłem z mym Ojcem na Jego tronie. 
22 Kto ma uszy, niechaj posłyszy, co mówi Duch do Kościołów».
Odpowiedz

Siwy, usuń wszystkie kody spod liczb. Bardzo Cię o to proszę, bo ja nie mam siły stale tego po Tobie poprawiać   zmeczony

Hogan- Izabela
Odpowiedz

ŚJ nie wolno iść na Sylwestra, żeby nie oddawać się hulankom i pijatyce. Jak pięknie. ubawa

Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Odpowiedz

Wolno iść ale nie idą, bo nie chcą. Tańce można zrobić zawsze w innych okolicznościach. Nie czczą boga słońca i dlatego
nie podchodzą z rampą do tego wydarzenia.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

@Lenovo z Twoich dwóch ostatnich postów bije dużo agresji . Na tym polega taka gorąca wiara w Boga ? Chyba nie. A moze to juz fanatyzm co by tłumaczyło Twe wypowiedzi .
Odpowiedz

Belial, gdzie Ty tam widzisz agresję? Jak inaczej można komuś takiemu jak Ty, tzn. z takimi zapatrywaniami, wytłumaczyć
tak proste sprawy? No pomyśl, jak?  ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Nie sądzę zeby mi brakowało np. inteligencji jak zostało napisane i z drugiej strony drażni mnie to ze ktos mi wmawia ze to on ma racje a nie je. Ja pisze o swoim postrzeganiu tych spraw ale nie pisze że to jest na pewno tak jak mysle a tu jest wyraźnie dane do zrozumienia że to Lenovo ma racje a skad wie ? Rozmawiał z Bogiem bezposrednio ze wie ? To jest smieszne. Mozemy wierzyć w cos ale nie wiemy
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości