Ocena wątku:
  • 34 głosów - średnia: 3.09
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koszmar zakazów u Świadków Jehowy

Domokrążcy handlują towarem a Oni niczym nie handlują i przynoszą całkiem za darmo
dobrą nowinę, też dokładnie tak jak nakazał Jezus.
Za to Ich chwalę, bo żadna religia nie spełnia tego wymagania a mamy być naśladowcami Jezusa.
Szatana jeszcze nie było nikomu dane widzieć bo nie ma ciała fizycznego, co jedynie pod przybraniem jakiejkolwiek postaci.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Tak za darmo tylko czasem nie wystarczy powiedzieć " Nie dziękuję " bo za kilka dni znowu pukają no i trzeba dosadniej wytłumaczyć ze się nie jest zainteresowanym
Odpowiedz

(15-12-2015, 11:15 )Belial napisał(a):  Tak za darmo tylko czasem nie wystarczy powiedzieć " Nie dziękuję " bo za kilka dni znowu pukają  no i trzeba dosadniej wytłumaczyć ze się nie jest zainteresowanym

Na jakiś czas spokój masz, ale jesteś zanotowany i po przerwie kolejną ekipa przychodzi.
Ja w upał tylko im piciem poczestowalem i mam stałą dostawę strażnicy i czegoś jeszcze. Mimo że nasze czarujace rozmowy ostatnio tylko przez domofon się odbywają.
Przychodziła do mamy rehabilitacja od swiadkow", w porządku ale poprosiła bym umożliwił jej zebranie podpisów z kilku dom9w.
No i zalatwilem, jeszcze kilku kumpli z ulicy z Tarnowa. Wdzięczna była bo więcej czasu dla dziecka jej zostawało.
Po prostu podpisywali że głosiła i gitara.
Teraz Jej kolezanka przychodzi, podobnie jej załatwiła fikcyjnych nawróconych z ulicy.
Bo do jakiś dzienniczkw to wpisują. Przekichana sprawa takim świadkiem być.
Odpowiedz

Zauważcie, że Świadkowie Jechowy są zaangażowani w swoją wiarę, czytają Pismo i starają się wypelniać doslownie jego polecenia. Chrzu dokonują  świadomie, na zyczenie delikwenta, a nie z powodu tradycji. 

Naginanie Pisma  do wspólczesności  niejako na silę uważam za naiwne, ale żarliwość robi na mnie wrażenie...

Nie możesz zatrzymać żadnego dnia, ale możesz go nie stracić  <zhm>
Odpowiedz

No jak byś była dzieckiem ŚJ to też byś wybór raczej fikcyjny miała.
Nie nie czekają do pełnoletności, o chrzcie piszę.
Odpowiedz

(15-12-2015, 13:02 )Siwy napisał(a):  No jak byś była dzieckiem ŚJ to też byś wybór raczej fikcyjny miała.
Nie nie czekają do pełnoletności, o chrzcie piszę.

Siwy, wiem że nienawidzisz Świadków Jehowy ale na tym forum nie pozwolę Ci bezkarnie Ich obrażać, tak jak każdej innej religii.
Nie jest to prawdą co piszesz lub miałeś do czynienia z odszczepieńcami a nie Świadkami Jehowy, bo ten kto miał styczność
ze Świadkami Jehowy, to napisałby i miałby podobne odczucia jak Gratka czy ja.
Nigdy nie było mi dane spotkać takich ŚJ jakich opisujesz a znam ich chyba tysiące.
A te o których wspominasz, że tylko spisują i udają ŚJ i że głoszą, to widocznie są małej wiary i albo poprawią się dla
własnego dobra albo Bóg wszystko widzi i zawsze wskaże taką osobę w Zborze, po czym zostanie wykluczona o ile
nie pokaże poprawy. Tam nikogo na siłę nie trzymają i nie przymuszają, każdy tam jest dobrowolnie, rejestru ludzi
nie prowadzą jak KRK a więc nie widzę jakiejkolwiek potrzeby Ich oczerniania bo zwyczajnie BRAK podstaw ku temu
a wszystko to, są tylko pomówienia i to bardzo brzydkie i niemoralne.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Są może zbyt nachalni i żarliwi, trudno się ich pozbyć w kulturalny sposób.,..