Ocena wątku:
  • 42 głosów - średnia: 2.93
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co dziś przygotowujesz na obiad?

Bitki z karkówki i pikle   gotuje

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

zwyczajny obiad, czyli ziemniaki (dla wnuka oddzielnie smażone w plasterkach, bo takie lubi) smażone skrzydełka i udka do wyboru (smażone, bo są smaczniejsze od pieczonych i bardziej chrupkie) i mizeria  ze słoików i ze śmietaną...kompot mieszany z soku z dyni+kompot z wiśni+kompot z jeżyn... ubawa2
Odpowiedz

A ja dzisiaj ugotowałam krupnik na wędzonych kościach - dłuższy czas już "za mną chodził".

Radość życia to umiejętność delektowania się każdą , nawet najbardziej banalną chwilą.
Odpowiedz

U mnie dzis ziemniaczki i wątróbka
Odpowiedz

Mam powtórkę z ostatniego ale zamiast pikli, mam mizerię, tzn. nie mizerię, bo mizeria to z samych ogórków a ja mam z
ogórków i pomidorów ze śmietaną i cebulą, tak wolę zrobione.   mniam
A i no z jednego ogórka i jednego pomidora a nie w liczbie mnogiej   :lol:   bo kto by to zjadł.

Zrobiłeś mi smaka na wątróbkę

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ryż, duszona w sosie karkówka, buraczki...kompot z malin...taki obiad zrobiłam ale ja zjadłam inaczej tzn. zjadłam ryż popijając zimnym mlekiem :zdziwienieke: nie chciało mi się ani mięsa ani sosu ani gorącego obiadu, tylko coś lżejszego i chłodnego...ot, czasami mam dziwne zachciewajki :lol:
Odpowiedz

Też mam takie zachciewajki :ubawa:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ja homara w cieście. oczko
Odpowiedz

Opłaca się homara robić w cieście, jak tego mięska i tak mało?   zhm  No chyba, że tylko aby się po delektować   wsydzamsie

Hogan- Izabela
Odpowiedz

żartowałem, nie wiedział bym jak ciasto do tego pająka zrobić.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości