Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 19 głosów - średnia: 3.05
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kolor ścian w kuchni

Zastanawiam się, jaki wybrać kolor farby i kafelek w nowej kuchni. Meble są w jasnym odcieniu beżu z elementami drewnianymi, takie jak tutaj:smutek:link usunięty). Zastanawiam się nad bielą, szarością lub kawą z mlekiem. Co byście wybrali?
Odpowiedz

Ile razy trzeba do Ciebie pisać abyś pojął, że nie możesz umieszczać reklam na forum Gryf.

Chcesz pokazać wygląd jaki Ci odpowiada? Zrób zdjęcie czy skopiuj zdjęcie i wstaw w swoim poście. Linki są tu nie mile widziane. slecausuuski

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(21-08-2015, 13:53 )compfin napisał(a):  Zastanawiam się, jaki wybrać kolor farby i kafelek w nowej kuchni. Meble są w jasnym odcieniu beżu z elementami drewnianymi, takie jak tutaj:smutek:link usunięty). Zastanawiam się nad bielą, szarością lub kawą z mlekiem. Co byście wybrali?

Mnie się czarne podobają.
Wszystko.
Terakota, meble płytki na ścianach i sufit.
Również czarna żarówka w przecięciu przekątnych sufitu.
A przy garach (też czarnych) czarna kobieta ubrana na czarno i gotująca czerninę.
Ja bym na zasilanie w wodę dał czarny filtr by z kranu czarna woda się sączyła.
Okna też z czarnego szkła lub jeszcze lepiej bez okna, taka ciemna kuchnia.
Odpowiedz

Wampir jesteś czy co? :ubawa:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(21-08-2015, 17:52 )hogan napisał(a):  Wampir jesteś czy co? :ubawa:

Lubię konkretne kolory, nie jakieś popierdółki, czerń jest właśnie takim kolorem.
Odpowiedz

Ponoć czerń i biel nie są kolorami   :ubawa:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Niby nie są,bo czerń to brak koloru a biel to wszystkie kolory zmieszane razem.
W kuchni walnąłem kafelki w kolorze piasku Sachary z jasnymi gręzami i wygląda nieźle.

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Tak niby mówią niektórzy, odnośnie czerni i bieli ale osobiście, nie zgadzam się z tym.
Jak malowałam obrazy , to niejednokrotnie o tym myślałam i doszłam do wniosku, że
na przykład jak nie byłoby niebieskiego, to jak niebo byśmy namalowali?
A jak nie byłoby czarnego, to jak namalowalibyśmy czarną sadzę?
Albo też jak bez bieli namalować śnieg?
Owszem, w każdym z powyższych przykładów, możemy zastosować mieszaninę barw ale
 to już nie będzie jeden konkretny kolor jak niebieski, czarny czy biały... czy każdy inny odcień. ubawa2

Ja z pewnością chcę mieć ściany z kamienia choćby w jednym pokoju. wsydzamsie

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Wszystkie ściany z kamienia mogły by uczynić pomieszczenie przytłaczającym,ale jedna może wyglądać ciekawie.
Kiedyś oglądałem kuchnię ze ścianą z cegły i nawet zastanawiam się czy w to nie wejść.

[Obrazek: cegła-1.jpg]

W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu.

Odpowiedz

Mi bardziej podobają się z kamienia i nie musi być przytłaczający jak zrobi się w całości. Wystarczy dobrać odpowiednie i jasne
dodatki. Z drugiej zaś strony, taki ciemny pokój jest bardziej przytulny, zwłaszcza w zimie... jeszcze dodać kominek... marzenie ubawa2

Natomiast w lato, kamień sprawia wrażenie zimna. wsydzamsie  A więc coś dla chłody w upalne dni.

Na przykład tu jest bardzo przytulnie:

[Obrazek: kamie-na-scianie.jpg]

Albo tu i wcale kamień nie musi być ciemny. To jak dla mnie wygląda rewelacyjnie ubawa2
[Obrazek: 0_c13fe0d7f190bbdb775b261f84c0072b.jpg]

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości