Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 8 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Falco

A tutaj Falco.Wiesz, mnie ta cała historyjka kiedyś tak porwała, że pisałam pod nią jakieś opowiadanie jak miałam z 13-14 lat. ubawa

''Cause' it all, begins where it ends...''
Odpowiedz

(22-07-2015, 22:46 )Shantie napisał(a):  
Tu jako część II, jest to o czym mówię. Falco nie nagrał takiej części?

wiesz co? teraz już sama nie wiem. ja nie wiem czy oni tego jakoś nie przerobili. w ogóle u ich troje druga cześć jeanny to u falco jest chyba trzecia czy coś ... kurde, pzyjde z pracy to sobie przypomnę jak to było. bo ja kiedys to sprawdzałam jezyk 

Shantie napisał(a):A tutaj Falco.Wiesz, mnie ta cała historyjka kiedyś tak porwała, że pisałam pod nią jakieś opowiadanie jak miałam z 13-14 lat. [Obrazek: 30de6na.gif]

ale ostatnia cześć jeanny Falco tez nie jest przecież przez niego skończona, bo on juz zginął i ktos to za niego dokończył. 
W ogóle jak można wymyśleć coś takiego?!że jakiś psychopata nęka dziewczynę i to jeszcze tyle części. no jak normalny człowiek wymyśli coś takiego?

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

a w ogóle to u ich troje było tak, że najpierw wyszła Jeanny potem Jeanny end of the story a później Jeanny part II .... a później Jeanny part IV .... no i oczywiście w ostatniej części ten psychopata umiera

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Dużo starych utworów "Ich Troje" dosłownie zmałpowało z Niemiec. Teraz nie wiem które to utwory ale wiem to na pewno, bo nawet byli
kiedyś posądzeni o zdublowanie nagrania przez jakąś grupę niemiecką. Sama wiem, że też jak słuchałam pierwszy raz "Ich Troje", to
też od razu powiedziałam "przecież to niemiecki utwór". Ogólnie nie są oryginalni ale i tak ich jakoś tam lubię. ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Szkoda chłopa. To jest kolejny wykonawca przy którym się wychowywałem jeśli chodzi o jego nuty i ogólnie uwielbiam jego niemiecki akcent z tym o to niezapomnianym hitem z 1995 roku.

Pamiętam premierę tego kawałka i szczena mi opadła wtedy - co on wydał??? zazwyczaj mi się kojarzył z najlepszymi hitami lat 80's a tutaj deutsche-power akcent klasa paaluh
Odpowiedz

(23-07-2015, 11:20 )hogan napisał(a):  Dużo starych utworów "Ich Troje" dosłownie zmałpowało z Niemiec. Teraz nie wiem które to utwory ale wiem to na pewno, bo nawet byli
kiedyś posądzeni o zdublowanie nagrania przez jakąś grupę niemiecką. Sama wiem, że też jak słuchałam pierwszy raz "Ich Troje", to
też od razu powiedziałam "przecież to niemiecki utwór". Ogólnie nie są oryginalni ale i tak ich jakoś tam lubię. ubawa

To covery są, wiele polskich zespołów tak robiło. Np. Budla Suflera - Noc Komety to nic innego jak przerobiona zagraniczna piosenka. Zreszta nie tylko polskie zespoły tak robiły, można sypać przykładami, jak jakiś zespół wziął zagraniczną piosenkę przetłumaczył tekst. Ale to nie małpowanie tylko przeróbki.
Odpowiedz

To o czym pisałyśmy odnośnie Ich Troje, to nieważne jak się nazywało ale ważne jest to, że
dopuścili się kradzieży, bo dokonali tego bez zgody autora.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Jego zgody raczej nie uzyskają, bo dawno temu zginął w wypadku.
A szkoda bo miał fajne piosenki, jak na Niemca.
Odpowiedz

Jego, czyli kogo? Falco? Przecież piszę Ci, że my dyskutowałyśmy o Ich Troje a nie o Falco, bo w jego
przypadku nie wiem jak było ale wiem, że Ich Troje dokonali kradzieży.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(14-04-2016, 21:55 )bonaparte napisał(a):  miał fajne piosenki, jak na Niemca.

a Scorpions, Boney M, Rammstein, Sarah Connor, Modern Talking, Sasha, Sandra, Rammstein, Reamonn, Mr. President, Milli Vanilli, Lou Bega, Kraftwerk, Goombay Dance Band, Enigma, Die Toten Hosen, C. C. Catch, Alphaville

z Niemiec - do wyboru, do koloru  :lol:

ja mam swój ulubiony zespół 

Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości