Liczba postów: 2,269
Liczba wątków: 83
Reputacja:
64
Zodiak: Byk
ja sama nie wiem jak się do tego odnieść.. bo niby ludzie od wieków jedzą zwierzęta i robią okrycia do jakich ław czy dla siebie ze skór zwierząt czy futer. a z drugiej strony zal zabijać zwierzęta. bo przecież one tez czują i żyją jak my. ale np. nie potrafiła bym odmówic sobie takiego schabowego pysznego mniam mniam...
no i sama nie wiem jak się do tego odnieść. Ktoś kiedyś mówił o bezbolesnym zabijaniu... no ale to nadal jest zabijanie, więc sama nie wiem
...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Widzę to trochę inaczej, bo posiłek to natura, chęć przetrwania ale zabijanie żeby zrobić nowy pasek do spodni, to już przesada, b można
pasek zrobić ze sznurka.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Reputacja:
64
ale zobacz, kiedyś ludzie,zeby przetrwac zime też musieli sie ubrać, no żeby nie zmrarzli ... a co mogli zrobić? tylko odzienie ze skóry i futra zwierzaka.
...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Reputacja:
64
ale mi chodziło właśnie o to jak było kiedyś, że to była podstawa. a wiadomo teraz mamy różne materiały i tak dalej, wiec nie koniecznie trzeba ze zwierząt. Tylko kiedyś to było potrzebne do przeżycia.
Reputacja:
64
to tez mówię teraz mamy inne tkaniny i tak dalej, wspomniałam o tym, że kiedyś tak było. ale masz racje, ze gdyby od razu ludzie mieli z czego innego produkować ubrania, na pewno by dla tego nie zabijali zwierząt. tylko dla jedzenia zapewne.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
No to fajnie, że w końcu się dogadałyśmy :lol:
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Ostatnio wśród gwiazd płci żeńskiej modne jest niegolenie pach.