Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 20 głosów - średnia: 3.3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mucha, Popielewicz i Mancewicz lansują naturalne futra

ja sama nie wiem jak się do tego odnieść.. bo niby ludzie od wieków jedzą zwierzęta i robią okrycia do jakich ław czy dla siebie ze skór zwierząt czy futer. a z drugiej strony zal zabijać zwierzęta. bo przecież one tez czują i żyją jak my. ale np. nie potrafiła bym odmówic sobie takiego schabowego pysznego mniam mniam...
no i sama nie wiem jak się do tego odnieść. Ktoś kiedyś mówił o bezbolesnym zabijaniu... no ale to nadal jest zabijanie, więc sama nie wiem

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Widzę to trochę inaczej, bo posiłek to natura, chęć przetrwania ale zabijanie żeby zrobić nowy pasek do spodni, to już przesada, b można
pasek zrobić ze sznurka.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

ale zobacz, kiedyś ludzie,zeby przetrwac zime też musieli sie ubrać, no żeby nie zmrarzli ... a co mogli zrobić? tylko odzienie ze skóry i futra zwierzaka.

...::: A może tak już zapisane mamy w gwiazdach, że mądrości trzeba szukać u błazna :::...
Odpowiedz

Dlaczego ze skóry? Nie żyjemy w epoce kamienia łupanego, można zrobić ubranie z roślin. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(07-06-2015, 15:57 )hogan napisał(a):  Dlaczego ze skóry? Nie żyjemy w epoce kamienia łupanego, można zrobić ubranie z roślin. ubawa

Otóż to! Jak wcześniej te same aktorki potępiały używanie skóry ze zwierząt to dla kasy nie powinni teraz robić na odwrót, bo
ośmieszają same siebie i stają się niewiarygodne jako celebrytki.
Odpowiedz

ale mi chodziło właśnie o to jak było kiedyś, że to była podstawa. a wiadomo teraz mamy różne materiały i tak dalej, wiec nie koniecznie trzeba ze zwierząt. Tylko kiedyś to było potrzebne do przeżycia.

Odpowiedz

Zapewne jak ludzie poznali choćby wyrabianie z przędzy lnu, to zostawili skóry zwierzęce w spokoju. ubawa
Pomyśl, czy dawniej ludzie nie mieli uczuć i sprawiało im przyjemność zabijanie zwierząt, czy robili to bo nie umieli
w inny sposób zdobyć ubrania?

Hogan- Izabela
Odpowiedz

to tez mówię teraz mamy inne tkaniny i tak dalej, wspomniałam o tym, że kiedyś tak było. ale masz racje, ze gdyby od razu ludzie mieli z czego innego produkować ubrania, na pewno by dla tego nie zabijali zwierząt. tylko dla jedzenia zapewne.

Odpowiedz

No to fajnie, że w końcu się dogadałyśmy :lol:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ostatnio wśród gwiazd płci żeńskiej modne jest niegolenie pach.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości