Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 29 głosów - średnia: 3.21
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zmiana czasu

Z 29 marca na 30 marca(z soboty na niedzielę), przestawiamy czas na letni ale napiszcie co o tym sądzicie, czy to nie głupota i dlaczego Polska jeszcze to stosuje skoro w innych krajach tego nie ma? Czy jesteśmy aż tak zacofani czy może tak im wygodniej?

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Uważam, że zmiana czasu przynosi tylko więcej kłopotów, bo korzyści tu nie widzę.
Wiele ludzi źle reaguje na zmiany czasowe, kłopoty z rozkładami jazdy czy lotów...
bawienie się w przestawianie zegarków co z tym idzie różnych urządzeń elektronicznych
w ich systemach też na pewno coś trzeba poprzestawiać...po licho to wszystko?
A oszczędności w energii?...to naciągany argument zhm
Odpowiedz

A jak niby mieliby oszczędzić jak za pół roku znów zmiana i jak ktoś godzinę wcześniej zgasi światło, to za to jak wstanie, włączy o godzinę wcześniej :lol:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(25-03-2015, 14:08 )mysz napisał(a):  Uważam, że zmiana czasu przynosi tylko więcej kłopotów, bo korzyści tu nie widzę.
Wiele ludzi źle reaguje na zmiany czasowe, kłopoty z rozkładami jazdy czy lotów...
bawienie się w przestawianie zegarków co z tym idzie różnych urządzeń elektronicznych
w ich systemach też na pewno coś trzeba poprzestawiać...po licho to wszystko?
A oszczędności w energii?...to naciągany argument zhm

Tak zgadzam się. mogli by już dać sobie spokój.
Odpowiedz

(25-03-2015, 14:19 )hogan napisał(a):  A jak niby mieliby oszczędzić jak za pół roku znów zmiana i jak ktoś godzinę wcześniej zgasi światło, to za to jak wstanie, włączy o godzinę wcześniej :lol:

Trafne spostrzeżenie.  ends
Odpowiedz

Swego czasu doświadczyłam niemiło zmiany czasu gdy do pracy raz o godzinę się spóźniłam a raz stałam pod drzwiami godzinę.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

No to przypominam, że dziś zegarki przesuwamy o godzinkę :wrzeszcz:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(28-03-2015, 22:00 )hogan napisał(a):  No to przypominam, że dziś zegarki przesuwamy o godzinkę :wrzeszcz:

Dzięki :buzki:
Odpowiedz

Ja już mam poprzesuwane, żeby jutro nie zapomnieć gwizdze ...a trochę miałam tego przestawiania,
ponieważ:
2 zegarki w pokoju
1 zegar w przedpokoju
1 zegar w kuchni
2 zegarki w drugim pokoju
2 komórki
1 zegarek w trzecim pokoju
1 zegarek taki przenośny
aaa...jeszcze 1 zegarek na rękę
to byłoby wszystko, chyba o żadnym nie zapomniałam?...napracowałam się, że hej ubawa2
Odpowiedz

A w komórce czas sam się u Ciebie nie przestawia? ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości