Ocena wątku:
  • 28 głosów - średnia: 3.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Cholesterol-naukowe kłamstwo.!!!

Obecnie ludzie boją sie wysokiego cholesterolu.Gdy jego poziom we krwi przekracza 200mg/dl lekarze odrazu bez zastanowienia przepisują statyny.Czy słusznie ? Obekrzyjcie i przeczytajcie to co w tym wątku będe prezentował.

http://www.czytelnia.madejska.pl/art/artykul26/

To jest długi film,ale warto go obejrzyć. :buzki:
Odpowiedz

Już kiedyś Ci pisałam, jest dobry i zły cholesterol i zależy o który w tym przypadku chodzi. :buzki:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(17-03-2015, 22:02 )hogan napisał(a):  Już kiedyś Ci pisałam, jest dobry i zły cholesterol i zależy o który w tym przypadku chodzi. :buzki:

Mam na myśli ten całkowity cholesterol.
Tak na prawdę HDL (dobry chol.) i LDL (zły chol) to nie jest cholesterol .Są to połączenia białkowo-tłuszczowe ( takie "kapsuły",w których transportowany po organizmie jest cholesterol)
Odpowiedz

W każdym bądź razie, może grozić śmiercią nadużywanie białka krowiego i jaj, jak też mięsa zwłaszcza wieprzowego i to jest właśnie zły cholesterol.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(17-03-2015, 22:02 )hogan napisał(a):  Już kiedyś Ci pisałam, jest dobry i zły cholesterol i zależy o który w tym przypadku chodzi. :buzki:

Tu też ważne są proporcje między jednym i drugim. Ogólnie duży to wcale nie jest katastrofa. Trójglicerydy są szkodliwe.
Odpowiedz

Różnie z tym bywa bo dużo też zależy od organizmu. :buzki:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(18-03-2015, 0:14 )Siwy napisał(a):  

Tu też ważne są proporcje między jednym i drugim. Ogólnie duży to wcale nie jest katastrofa. Trójglicerydy są szkodliwe.

Zgadza się Siwy.Ważny jest właściwy stosunek HDL do poziomu ogólnego poziomu cholesterolu,oraz poziom trójglicerydów.

Żółtka i tłuszcze wieprzowe obniżaja poziom złego cholesterolu we krwi.
Odpowiedz

Jimmy, odwrotnie to działa. Wszelkie zasoby wieprzowe jak i od kur zwiększają zły cholesterol.
Poczytaj o tym co w necie piszą lekarze i specjaliści i odradzam słuchania opinii znachorów co tylko udają, że na czymś się znają.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Specjaliści są niedouczeni.
Odpowiedz

Oj Jimmy, Jimmy ubawa2  Jak ludzie zaczęli by tak robić jak napisałeś, to połowa poszłaby nogami do przodu. boisie

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości