Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 41 głosów - średnia: 3.17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

pralka
Lightbulb 

pralka powinna stać w kuchni czy w łazience?
ja widzę że niektorzy mają w kuchni, ale mnie to nie pasuje ciuchy i jedzenie. 
Odpowiedz

(21-02-2015, 18:43 )bonaparte napisał(a):  
pralka powinna stać w kuchni czy w łazience?
ja widzę że niektorzy mają w kuchni, ale mnie to nie pasuje ciuchy i jedzenie. 

Mnie tez zapach proszku w kuchni nie pasuje za bardzo.
No I wkladanie prania.....nie ja nie popieram by pralka byla w kuchni.
Odpowiedz

U mnie stoi w łazience... Do kuchni nie wpuszczę choćbym miał polegnąć...
Moim zdaniem najlepsze miejsce na pralkę jest w garażu ale żony nie da się przekonać bo jest nie reformowalna i w tej sytuacji stoi w łazience (pralka oczywiście a nie żona).

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Mieszkałam na kilku kwaterach i miałam w obydwu przypadkach. Uważam więc, że to w dużej mierze kwestia gustu i ustawienia.
Jak raz miałam w kuchni, to wcale mi nie przeszkadzała a nawet miało to swoje plusy, choćby to, że wszelki bałagan z tym związany, wraz
z kuchennym bałaganem gdy się gotuje, to wszystko jest w jednym miejscu ale tak jak wspomniał Karbon, najlepszym rozwiązaniem
byłoby umieszczenie choćby nawet w piwnicy jak są takie możliwości(mam na myśli dom a nie blok). A tam dodatkowo urządzić sobie
suszarnię a nawet miejsce na prasowanie. ubawa

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(22-02-2015, 6:35 )karbon napisał(a):  U mnie stoi w łazience... Do kuchni nie wpuszczę choćbym miał polegnąć...
Moim zdaniem najlepsze miejsce na pralkę jest w garażu ale żony nie da się przekonać bo jest nie reformowalna i w tej sytuacji stoi w łazience (pralka oczywiście a nie żona).

No właśnie tak mam. Ponieważ już na etapie budowy stwierdziłem że garażu w domu nie chcę, bo miejsca sporo na podwórku, to jest tam kotłownia. Ponieważ palę gazem to jedynie na ścianie wisi Wajlant i reszta jest zrobiona jako łazienka, którą przez jakiś czas była jak tej właściwej jeszcze nie zrobiliśmy.Pomieszczenie jeszcze ma swoje wyjście na zewnątrz gdzie sobie stoją suszarki. No sznurki i konstrukcja stalowe rurki...takie typowe.
Po męczarniach w bloku i z łazienką małą, bez okna to mi bardzo odpowiada.
Odpowiedz

U mnie garaż przez całą długość domu. Dwa auta wchodzą ale po co jak są dwa garaże. Fakt że trzy auta i jedno czy dwa i tak zawsze stoją na podwórku... Chciałem 1/3 garażu wykorzystać na pralnię i suszarnię... Jednak żony nie idzie przekonać do "lepszego" więc niech się męczy... Do prania się na razie nie dotykam... Sama ma jak chce...

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości