Ocena wątku:
  • 4 głosów - średnia: 2.75
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Czy to ma sens ?
Nakaz na Putina, Nataniachu ....
Cytat:Dramatyczne aresztowanie byłego prezydenta Filipin Rodrigo Dutertego w marcu tego roku wstrząsnęło światem i rzuciło nowe światło na działalność Międzynarodowego Trybunału Karnego (MTK).
Filipiny to troche wojna rodzinnych klanów .
Wiarygodność informacji od jej władz jest deko wątpliwa.
MTK nie ma policji ani Śledczych. Nie ma Żetelnej wiedzy co się tam dzieje.

Na jakiej podstawie wydaje nakazy , osądza ?

Niewykonalne nakazy na Putina itp. to całkiem kpina z prawa.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Prawo jest dla maluczkich- jakiś Miloszewiczów mogli sądzić. Na wielkich tego świata mają za krótkie ręce...
Odpowiedz

(08-04-2025, 14:51 )Traf napisał(a):  Prawo jest dla maluczkich- jakiś Miloszewiczów mogli sądzić. Na wielkich tego świata mają za krótkie ręce...

Ano właśnie. A to narusza powagę tego trybunału, czyni go Śmiesznym.

Jest jeszcze gorzej , bo jeśli Putin nie zechce zdechnąć sam z siebie , albo z pomocą kumpli, to trzeba się bedzie z nim dogadywać, zawierać porozumienia.

I jak , ze ściganym sądownie przestępcą ? 

No i najakich podstawach te wyroki?
Na podstawach info z gazet i propagandy zainteresowanych stron.
Co oni w tej Hadze mogą wiedzieć, co się tam naprawde dzieje?

Odpowiedz

Myślę, że trzeba w tej sprawie pójść w ślady Trumpa i rozwiązać ten sąd, a robić go tylko doraźnie, gdy oskarżony będzie możliwy do doprowadzenia przed Trybunał...
Odpowiedz

Z tego co wiem to Netaljahu jest ścigany przez MTK? A jakby przyjechał do Polski to by pewnie nikt go nie tknął.
Odpowiedz

@bonaparte masz rację i właśnie dlatego napisałem, że ten cały trybunał nie ma większego sensu...
Odpowiedz

(14-04-2025, 12:10 )Traf napisał(a):  @bonaparte masz rację i właśnie dlatego napisałem, że ten cały trybunał nie ma większego sensu...

Cytat: Izba Apelacyjna MTK w Hadzie uchyliła nakazy aresztowania Benjamina Netanjahu 

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025...sztowania/
tia... ?

Odpowiedz

@uii z twojego cytatu wynika jedynie tyle, że wyższa instancja MTK postanowiła przestać się ośmieszać i nakaz uchyliła...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości