Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Aż dziwne, że ludzie w ogóle się nad tym nie zastanawiają a żeby było śmieszniej, to proponuję poczytać
skład owych produktów... będziecie niemiło zaskoczeni, bo towar na takich półkach, to jeszcze gorsze śmiecie
niż reszta.
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Te na półce zdrowa żywność na pewno posiada certyfikat. Żywność jest badana jak każda inna.
Zdarzają się przypadki że nie trzyma norm i jest wtedy wycofywana. Oczywiste jest że GIS wszystkiego nie wychwyci. Producenci także.
Natomiast każdy szanujący się producent nie ma woli oszustw na towarze bo mu się to nie opłaca. Po to przez lata buduje się markę żeby klient miał zaufanie. Wykrycie przez producenta czy GIS produktu który nie spełnia norm skutkuje natychmiastowym wycofaniem produktu bez względu na koszty.
Reputacja:
753
Czy Ty Karbonku, zastanawiałeś się kiedykolwiek nad tym, co oznacza "spełnia normy" albo "nadaje
się do spożycia"? To nic innego, że nie odnotowano jeszcze przypadków śmiertelnych, co nie oznacza, że
te produkty są zdrowe.
Hogan- Izabela
Reputacja:
379
Tak zastanawiałem się bo dostarczam ten towar klientom. Dlatego chciałbym wiedzieć co rozwożę.
Niestety ostatnio na tyle wzrósł asortyment że nie jestem w stanie ogarnąć. Nowości też jest sporo.
Teraz nie mam odbiorów na swoich trasach ale wcześniej bywało że odbierałem jajka od trzech dostawców.
Wszędzie trzymane normy jeśli chodzi o pokarm z ekologicznych produktów. Dwie fermy widziałem od środka a jedną z monitoringu bo nie wpuszczali osób z zewnątrz (ryzyko epidemii).
U siebie w firmie (największy producent w Europie wschodniej i czołowy w Europie) nie mam dostępu od kilku lat do budynków produkcyjnych. Tylko dystrybucja "na zewnątrz".
Ale mam opinię klientów i większość towarów chwalą. Staram się próbować wielu rzeczy ale przy tak dużym asortymencie nie jestem w stanie wszystkiego spróbować. Ceny też przy niektórych towarach nie są atrakcyjne.
Ale odnośnie cen to właśnie wczoraj rozmawiałem z klientem z Mińska Mazowieckiego który twierdzi że zamawiał produkty o niższej cenie ale klienci wolą droższy o lepszej jakości.
Reputacja:
379
Na tą chwilę nie kupuję jajek innych niż te od naszych dostawców.
Smakują wyśmienicie. Raz kupiłem w sklepie i musiałem wyrzucić.
Reputacja:
753
Ja w sklepie w ogóle nie kupuję a od dostawcy tylko zerówki.
Hogan- Izabela
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
Ja czasami ze wsi przywożę jak rodzice kupią od ciotki. Ale lepsze jajka to te ze sklepu tylko te droższe.
Raz w Lidlu kupiłem jajka i jedno mogło być zepsute bo unosiło się na wodzie. I wywaliłem. Ale to jeden przypadek był na wiele bo jajka nawet często kupuję