Ocena wątku:
  • 6 głosów - średnia: 1.83
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Halloween za czy przeciw ?

I to jest u takich ludzi najgłupsze, bo większość z nich jest wyznania katolickiego a katolicyzm jest zlepkiem wszelakich
poglądów z całego świata.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(07-11-2024, 11:36 )hogan napisał(a):  I to jest u takich ludzi najgłupsze, bo większość z nich jest wyznania katolickiego a katolicyzm jest zlepkiem wszelakich
poglądów z całego świata.
Katolicyzm mało ma do tego.

Cytat:Halloween. Groźny trend na TikToku
Jak się okazuje, mogą to być skutki krążącego od kilku tygodni na TikToku trendu. W aplikacji można znaleźć co najmniej kilka tysięcy postów oznaczonych tym wyzwaniem. Polega ono na umieszczaniu ostrych i niebezpiecznych przedmiotów w słodyczach rozdawanych w czasie Halloween.

Na opublikowanych filmikach młodzi użytkownicy platformy pokazują, jak umieszczają w cukierkach czy czekoladkach gwoździe, wykałaczki, pinezki i inne ostre przedmioty.

Do nagrań dołączony jest fragment piosenki "Panie Krab, ja mam pomysł" z popularnej kreskówki. Niektóre z materiałów mają nawet kilkaset tysięcy odtworzeń. Jak wylicza Kinga Szostko z fundacji Prospołeczna.org, publikowano 3579 postów oznaczonych wyzwaniem.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024...st-zrodlo/

To po prostu zły pomysł na te czasy.  
Z jednej strony prowokuje do 'psikusów'  nie zawsze zabawnych .
A z drugiej to co wyżej.

Halowyn jest zwyczajnie niesmaczne ,  podobnie jak kosztowne iluminacje cmentarzy i
rewie mody damskiej i samochodowej w cmentarnym amoku.

A zdanie kościoła w obu sprawach gówno kogo obchodzi.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Tik tok nic mądrego. Coraz głupsze rzeczy tam wymyślają a to już jest niebezpieczne dla życia.

W Ameryce był dawno temu głosny przypadek że psychopata dodawał do tych cukierków truciznę i dawał dzieciom.
Odpowiedz

Uii, to odwracanie kota ogonem, bo za tymi gwoździami i pineskami stoją starsi ludzie a nie dzieci. Dzieciaki z filmików
naśladują starszych ludzi- katolików.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(07-11-2024, 18:25 )hogan napisał(a):  Uii, to odwracanie kota ogonem, bo za tymi gwoździami i pineskami stoją starsi ludzie a nie dzieci. Dzieciaki z filmików
naśladują starszych ludzi- katolików.
śnisz swój antyklerykalny sen kobieto.  ubawa

Sory ale dalej mogę sie tylko uśmiechnąć..

<mxki80>

Odpowiedz

Śmiej się na zdrowie ojokojo

Każdy wie, że tylko część katolików jest przeciwna obchodzenia halloween. Poza tym, cukierki rozdają dorośli a nie dzieci.

Tu opisane wszystkie przypadki z tego roku w Polsce.

https://tvn24.pl/lubuskie/lubuskie-zbier...-st8162095

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(07-11-2024, 22:47 )hogan napisał(a):  Śmiej się na zdrowie ojokojo

Każdy wie, że tylko część katolików jest przeciwna obchodzenia halloween. Poza tym, cukierki rozdają dorośli a nie dzieci.

Tu opisane wszystkie przypadki z tego roku w Polsce.

https://tvn24.pl/lubuskie/lubuskie-zbier...-st8162095
Nie zwykłem dyskutować wieści z TVN  ale mniejsza ubawa

Tu z nieco pododnej beczki. Komunikat policji z Komendy Powiatowej Policji w Sokołowie Podlaskim.

Cytat:Potwierdzamy takie zdarzenie. 29 października otrzymaliśmy zgłoszenie od rodzica poszkodowanego chłopca, który został poczęstowany w trakcie zajęć szkolnych cukierkiem, w który wbito pinezkę. Uczeń nie zjadł cukierka, ponieważ zareagowała inna uczennica. Policjanci po ustaleniu okoliczności tego zdarzenia przesłali sporządzoną z czynności dokumentację do sądu rodzinnego 

na kilka dni przed Wszystkimi Świętymi w jednej ze szkół podstawowych w Sokołowie Podlaskim. Pewna 10-latka obchodziła urodziny i z tej okazji przyniosła do szkoły cukierki. Miały one być podpisane dla każdej z osób. W jednym z nich kryła się śmiertelna pułapka

Dorosły za taki myk z gwoździem w cukierku ryzykował by duuuży wyrok ,
na bide kilka lat pierdla.

Tylko skrajny idiota niedorozwuj umysłowy tak by ryzykował.
No ale ty pewnie uważasz , że katolicy to debile  .... ubawa

Odpowiedz

Podałeś jakiś jeden przypadek raczej nikomu nieznany a tam gdzie ja podałam, są skompletowane wszystkie przypadki
z tego roku i które tycza się dorosłych a nie dzieci. I nie tylko Fakty to podają lecz wszystkie media.

Nic z podlaskiego takiego w sieci nie znalazłam.

Edit.

Znalazłam ale to nie jest związane z Halloween, tylko z urodzinami, gdzie smarkula chciała zemścić się na koledze.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

uff .... <mxki89>

<mxki91>

Odpowiedz

(01-11-2024, 8:26 )Zenobia napisał(a):  Na Facebooku aż huczy, w realu- nie lepiej a celebryci deklarują, że "kult śmierci" jest paskudny.
 A jakie jest wasze zdanie na temat Halloween ?
Jest tak samo demonicznym kultem śmierci jak święto katolickie na przełomie 1 i 2 listopada.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości