Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 80 głosów - średnia: 3.04
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Muzyka Izraela

(19-04-2024, 16:57 )Fedorowicz napisał(a):  
hogan napisał(a):..a tu masz, dostałeś rykoszetem. :
Wulgarniak cieszy się, gdy kogoś obrzuci wulgaryzmami. Ale tak naprawdę wystawia świadectwo tylko samemu sobie. Normalni przyzwoici ludzie brzydzą się chamstwem.
Bez komentarza.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(18-04-2024, 9:15 )Fedorowicz napisał(a):  Wróg zaatakował Izrael...

Ale jak Izrael zabija niewinnych Palestyńczyków wypędzonych ze swojego terytorium to jest ok?
Jak ich gnębi i szykanuje od wielu lat to jest ok?
I mógłbym tak wymieniać nadal ale nie ma to sensu bo żydzi nadal będą się panoszyć na świecie mając poparcie u wysoko postawionych żydów w innych krajach. Rozumiem że byli prześladowani podczas II wojny światowej ale to nie powód żeby teraz do końca świata żydzi byli jakimś uprzywilejowanym narodem. A to co wyprawiają w obecnych czasach nie jest powodem do tego by ktokolwiek pałał do nich sympatią. Sami swoimi czynami sprawiają sobie krzywdę. Roszczeniowi jak żaden inny naród.
Dlatego większość ich nienawidzi.  Poza żydowskimi nacjami w USA i innych krajach gdzie się osiedlili.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

To Izrael napadł i wygnał Arabów i innych semitów z ich ziemi.
I nadal ich spycha , okupuje nowe tereny.
Już w 1948 roku. A właściwie jeszcze wcześniej tyle że na mniejszą skale
Gdzieś po 1 światowej , zaczeło się wciskanie się , żydów do palestyny.

Odpowiedz

Palestyna nie jest własnością Żydów. Żydzi w Palestynie to jedynie emigranci, czyli są nielegalnie.
To co tam teraz wyprawiają, przechodzi ludzkie pojęcie. Nie utożsamiam się z dniem żonkila, bo
to by świadczyło, że zgadzam się na to, co Żydzi wyprawiają w Palestynie. Lud, który w czasie
Holokaustu był sam tak traktowany i teraz to samo robi innym, niewinnym ludziom.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Najsmutniejszy jest fakt, że największymi antysemitami są osoby, które nigdy w swym życiu nie spotkały ani jednego Żyda. boisie
Odpowiedz

(21-04-2024, 3:52 )Fedorowicz napisał(a):  Najsmutniejszy jest fakt, że największymi antysemitami są osoby, które nigdy w swym życiu nie spotkały ani jednego Żyda. boisie
A tu znów nie prawda. 
Jest ich sporo i każdy pewnie spotkał.

W Polsce wytłukł żydów Hitler prawie do cna, część wyjechała.
To skąd są?
Ano w 1945 przyjechali z Sajuza, pechowo, bo głównie ci najgorsi .
Komuniści, sadyści, gnidy udające komunistów.

Całe Ub 80% żydzi. Sekretarze , władze partyjne, władze lokalne, wojskowe.
Rząd PRL do Gomułki. 90% żydzi.

Niemal wszyscy w Rosji pozmieniali nazwiska , na pseuda partyjne,
albo , typowo polskie n.p. Fedorowicz ubawa  mogł być jakiś 'F...stein' , u ruskich 'Fedorow',
Jak jechał do polski zmienili mu dopisując  ' icz'

To akurat nie dziwota , w tych czasach jakbym był żyd też bym zmienił.

Wiele ich dzieci może nawet nie wiedzieć o tej TRANSFORMACJI nazwisk.
I się romnożyli w uprzywilejowanym ciepełku PRLu. ubawa

Ale i nie trzeba znać osobiście , wystarczy:

Żukowska  ( polskie nazwisko ubawa  )
[Obrazek: ?t=crop:2900:1798:nowe:0:135,resize:fill...,enlarge:1]

Pan bezczelny Ambasador
[Obrazek: Yacov-Livne.jpg]

No i nasz  krolikk  Kicak.  

Dużo jest w mediach postaci do oceny  , ale już sam ambasador z Królikem

Wystarczy do decyzji  , lubić/nielubić  ?  

<mxki9>

Odpowiedz

Ja jakoś nie mam z tym problemu. Nie noszę w sobie nienawiści do jakiegoś narodu, podobnie jak do żadnego narodu nie pałam miłością. Wielu ludzi nie znoszę, może nawet nienawidzę, ale narodowość nie ma z tym nic wspólnego. Po prostu zasłużyli sobie na to w moich oczach, ale nie przenoszę tych uczuć na cały naród.
Przecież ja nawet nie potrafię odróżnić Żyda od nie-Żyda, to jak mogę nienawidzić narodu, którego nawet nie potrafię określić i przypisać do konkretnego człowieka.

Podejrzewam, że nie lubię wielu Żydów i bardzo lubię wielu Żydów, ale często nawet nie wiem czy tymi Żydami są czy nie są. Nie interesuje mnie to. To nie narodowość określa moją ocenę drugiego człowieka.

Ale ja zawsze byłem jakiś dziwny...  zenetelme zenetelme zenetelme
Odpowiedz

(21-04-2024, 14:41 )polliter napisał(a):  Ja jakoś nie mam z tym problemu. Nie noszę w sobie nienawiści do jakiegoś narodu, podobnie jak do żadnego narodu nie pałam miłością. Wielu ludzi nie znoszę, może nawet nienawidzę, ale narodowość nie ma z tym nic wspólnego. Po prostu zasłużyli sobie na to w moich oczach, ale nie przenoszę tych uczuć na cały naród.
Przecież ja nawet nie potrafię odróżnić Żyda od nie-Żyda, to jak mogę nienawidzić narodu, którego nawet nie potrafię określić i przypisać do konkretnego człowieka.

Podejrzewam, że nie lubię wielu Żydów i bardzo lubię wielu Żydów, ale często nawet nie wiem czy tymi Żydami są czy nie są. Nie interesuje mnie to. To nie narodowość określa moją ocenę drugiego człowieka.

Ale ja zawsze byłem jakiś dziwny...  zenetelme zenetelme zenetelme
Wiesz ja żukowską to nawet lubię ma jaja.
I  Nie tak wiele mam do żydów , nie popieram też palestyńczyków i innych Hamasów.

Nie lubie kłamstw, propagandy  i  FANATYKÓW   !

lubie mieć odwrotne zdanie ubawa  
Jakby się tu trafił jakiś Narodowiec , żydożerca to bym go tempił .

Fedor uprawia propagande , co do szczepień i  Izraelską.
Ktoś musi musi mu odpowiedzieć adekwatnie.
Bo zostaniemy  "Tubą fedora"  , bo ktoś mu uwierzy i podejmie złe decyzje.

Fedor atakuje masą na wszystkich frontach zgodnie ze szkołą Gebelsa.
'Zawsze coś przylgnie'

Odpowiedz

(21-04-2024, 3:52 )Fedorowicz napisał(a):  Najsmutniejszy jest fakt, że największymi antysemitami są osoby, które nigdy w swym życiu nie spotkały ani jednego Żyda. boisie

Prawda i nieprawda.
Prawda, że na pewno też tacy się zdarzają.
Nieprawda, że tacy są największymi antysemitami, bo są tacy co bardzo dobrze znają a mimo to są antysemitami.

Z tym, jak ze wszystkim, są różni ludzie, więc nie uogólniałabym tak, jak Ty to robisz.

To, że nie utożsamiam się z akcją żonkilową, nie oznacza, że nienawidzę Żydów.
Pochodzę z rodziny, która setki Żydów uratowała.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

hogan napisał(a):Pochodzę z rodziny, która setki Żydów uratowała.

To bardzo dziwne, jak przy takich pięknych tradycjach rodzinnych można bronić na forum antysemitę i usuwać posty życzliwe dla Żydów.

Antysemityzm może przybierać różne formy, od otwartych aktów przemocy i agresji po subtelne przejawy uprzedzeń i dyskryminacji w życiu codziennym, mediach czy polityce.

Niektórzy z najbardziej znanych antysemitów historycznych to:

Adolf Hitler - jako przywódca nazistowskich Niemiec, był odpowiedzialny za ludobójstwo Żydów w czasie Holocaustu.
Joseph Goebbels - minister propagandy w rządzie Hitlera, który propagował antysemickie treści i był jednym z architektów nazistowskiej propagandy.
Henry Ford - znany przemysłowiec amerykański, który finansował publikację antysemickich pamfletów i był znany ze swoich poglądów antysemickich.
Hieronim II - żył w XV wieku jako arcybiskup w Hiszpanii i był jednym z głównych propagatorów antysemityzmu, co doprowadziło do wygnania Żydów z Hiszpanii w 1492 roku.

Współcześnie również można zidentyfikować osoby publiczne, które promują antysemickie poglądy lub zachowania.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości