Ocena wątku:
  • 41 głosów - średnia: 2.78
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Tymczasem w Rosji

Większość z nas zdaje sobie sprawę, jak bardzo trudno żyje się w Rosji osobom krytykującym tamtejsze władze,
ale przecieki, które do nas docierają, są nawet gorsze niż przypuszczenia...

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/nagrala...na/zfcrj1m
Odpowiedz

Nikt nie chciałby być z kraju, który wywołuje wojnę, to nie ich wina.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(31-03-2024, 6:24 )hogan napisał(a):  Nikt nie chciałby być z kraju, który wywołuje wojnę, to nie ich wina.
A czyja ? Gajowego maruchy?
Putin ma poparcie narodu, poparcie dla wojny , tak jak i Hitler miał.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Nie wszystkich. Jak za decyzję Putina można winić cywili, to absurd.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(02-04-2024, 14:30 )hogan napisał(a):  Nie wszystkich. Jak za decyzję Putina można winić cywili, to absurd.
Popierają go.
A ci niliczni dysydenci , opozycjoniści, często mają mu za złe , nie wojne, ale nieudolność ataku na Ukrainę.

Według nich powinien dawno ją zmiażdrzyć i pujść dalej na zachód, a jak trza przywalić atomem.

1
Odpowiedz

Pomyśl o tym inaczej, oni muszą popierać Putina, bo boją się o siebie i o swoje rodziny a po cichu, mówią co innego, że
Putin to dyktator, że go się boją, że nie chcą żadnej wojny.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Putin?
On robi to samo co Hitler.
I skonczy jak Hitler.

Ruskom nie pasuje, ale cicho siedzą... ciche przyzwolenie.
Widocznie im dobrze, bo zrobili nową rewolucje i ścieli mieszczkańców kremla jak kiedys cara z rodziną..

Rusek jest jak baran..
Zapomniało własnym myśleniu i szacunku do życia.
Ja już im nie współczuję..
Mam ich po prostu dość.

Czy to wina konia, że stoi przy powrozie?
Nie, tylko taki swiat zna, i tylko to daje mu bezpieczeństwo. Powróz..

A ściagnij mu uprząż i pozwól polecieć z wiatrem..
Poczuje wolność, zacznie szanować swoją wolność
Odpowiedz

No właśnie! Cywile, jak to uwiązane konie, bo nie mają innego wyjścia. Ja im trochę współczuję, bo jak
słuchałam takiej babuleńki, co płakała i mówiła, że chciałaby ostatnie dni w szczęściu przeżyć, to łzy mi
same cisnęły się do oczu.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(03-04-2024, 15:28 )hogan napisał(a):  No właśnie! Cywile, jak to uwiązane konie, bo nie mają innego wyjścia. Ja im trochę współczuję, bo jak
słuchałam takiej babuleńki, co płakała i mówiła, że chciałaby ostatnie dni w szczęściu przeżyć, to łzy mi
same cisnęły się do oczu.
To niestety nie jest Tak.
Są babuleńki, wdowy, ini niezadowoleni z przyczyn materialnych i humanistycznych , ale jest ich mało.
Raz , że Rosja walczy głównie siłami Buriatów , Czeczeńców, innych 'samojedów' a teraz opróżniają łagry z bandytów .
Ich śmierć nikogo w rosji tak na prawde nie rusza. Rosjan ginie proporcjonalnie niewielu.

Drugie i ważniejsze.
Rosjanie mają od wieków nasrane we łbach. 
Uważają , że nawet jak im chwilowo nieciekawie to są obywatelami Wielkiej Rosji Najwiekszego na świecie kraju ,
Najsilniejszego , który powinien rządzić światem. Komunizm dołożył do tego , że powini
"Wyzwolić" Europę i reszte świata , wprowadzić swój ład , rozdzielić zagrabione przez Kapitał dobra.
(To ostatnie szczególnie im pasi, dlatego kradną co się da , samochody, pralki kosze na śmieci i muszle klozetowe.
U nich tego brak, więc to 'kapitalistyczne zagrabione mienie' uczciwe jesto zabrać i nieco wyrównać. )

Upadek ZSRR i utrate terenów i odpadnięcie Litwy, Łotwy, Ukrainy innych republik, utrate strefy wpływu 
Sojuszników jak Polska, Czechy , NRD , POŁOWY  Berlina ...

Uważają za hańbę  ,  za podstępem , kłamstwem i podłością im wydarte, ukradzione.
'To trzeba koniecznie nie bacząc na koszta i ofiary (tym bardziej, że ofiary to głwnie jacyś Buriaci
bandyci i inna 'swołocz' ) odzyskać !
Odzyskać teren i pozycje mocarstwa. 
Potem bedzie dostatek i pokój.

Odpowiedz

Dawniej mieszkałam blisko Rosji, widziałam i znałam ich wielu i u nikogo nie zauważyłam tego o czym piszesz.
Zastanawiam się więc, czy Twoje wypowiedzi na ten temat, nie biorą się ze słuchania czy oglądania jakiej propagandy.
Dla mnie to całkowita nowość o czym piszesz, bo nie znam takich Rosjan. fizja5

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości