Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 34 głosów - średnia: 2.91
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Co sądzisz o tym zdjęciu/ posągu

Uii, idąc tym tokiem rozumowania

Cytat:To droga jest wynalazkiem , a nie koło.

Zanim była droga wygodniejsze były własne plecy , koń i tobogan.

to ani koło ani droga lecz na przykład kamień, który był potrzebny do wyłożenia drogi.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(05-02-2024, 17:56 )hogan napisał(a):  Uii, idąc tym tokiem rozumowania

Cytat:To droga jest wynalazkiem , a nie koło.

Zanim była droga wygodniejsze były własne plecy , koń i tobogan.

to ani koło ani droga lecz na przykład kamień, który był potrzebny do wyłożenia drogi.
Ok ale to już pewien filozoficzny punkt widzenia, prawie metafizyka  .
Można mieć taki pogąd, tyle że nie widzę co by z tego miało wynikać.
Poza zmianą nazwy.

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Ty zacząłeś o tym pisać, ja tylko się odniosłam do Twojej wypowiedzi ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(05-02-2024, 14:41 )uii napisał(a):  Z twojego linku 

[Obrazek: Tipon.jpg]

Czy ta droga wydaje ci się odpowiednia dla jakiegokolwiek wozu?
Bywały oczywiście odcinki proste i szersze  , ale mało i niedługie , to jednak przeważnie bardzo górzysty kraj.
Jakie to wygodne, że pominąłeś link do dróg Majów, którzy jednak w górach nie mieszkali...
Odpowiedz

(06-02-2024, 0:28 )Traf napisał(a):  Jakie to wygodne, że pominąłeś link do dróg Majów, którzy jednak w górach nie mieszkali...

Że co proszę ubawa2  Ich tereny to w większości góry i to mało osiągalne dla innych ludzi.

[Obrazek: Mayas.png]

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(05-02-2024, 17:53 )hogan napisał(a):  Ja pisałam o tym, że ta maszyna też nie jest wynalazkiem, bo składa się z tego, co występuje na Ziemi.
A tak z ciekawości, zgodnie z twoją nomenklaturą.

Jest coś co jest wynalazkiem ?
Czy nie ma żadnych wynalazków ?  
ubawa

Odpowiedz

Nie ma, ludzie sami sobie przypisują takie zasługi.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(06-02-2024, 13:02 )hogan napisał(a):  Nie ma, ludzie sami sobie przypisują takie zasługi.
Aha  ubawa

Odpowiedz

(06-02-2024, 13:02 )hogan napisał(a):  Nie ma, ludzie sami sobie przypisują takie zasługi.
Jeśli myślisz, że za Teslę cewkę wynaleźli kosmici, to chyba jednak nie bardzo jest o czym dyskutować... Napisz też może w jaki sposób ten pan "odkrył" prąd przemienny, albo też to, jak niemieccy naukowcy odkryli reaktor atomowy lub Alan Turing komputer... Są rzeczy, które wynajduje się małymi kroczkami z postaci prostszych, czyli odkrywa, ale są też takie, które następują skokowo, nie mając wcześniejszego prostszego odpowiednika... Moim odkryciem na tym forum jest to, że wszystkie zasługi co do rozwoju ludzkości przypisujesz kosmitom. Po prostu nie spodziewałem się spotkać na tym forum wyznawcy UFO... choir1
Odpowiedz

(07-02-2024, 0:55 )Traf napisał(a):  
Jeśli myślisz, że za Teslę cewkę wynaleźli kosmici, to chyba jednak nie bardzo jest o czym dyskutować... Napisz też może w jaki sposób ten pan "odkrył" prąd przemienny, albo też to, jak niemieccy naukowcy odkryli reaktor atomowy lub Alan Turing komputer... Są rzeczy, które wynajduje się małymi kroczkami z postaci prostszych, czyli odkrywa, ale są też takie, które następują skokowo, nie mając wcześniejszego prostszego odpowiednika... Moim odkryciem na tym forum jest to, że wszystkie zasługi co do rozwoju ludzkości przypisujesz kosmitom. Po prostu nie spodziewałem się spotkać na tym forum wyznawcy UFO... choir1
A wyznawców :

[Obrazek: 800px-Touched_by_His_Noodly_Appendage_HD.jpg]

Cytat:Latający Potwór Spaghetti (LPS) (ang. Flying Spaghetti Monster, FSM) – bóstwo opisane po raz pierwszy w 2005 przez fizyka Bobby’ego Hendersona[1], w którego istnienie deklarują wiarę wyznawcy pastafarianizmu (pastafarianie), skupieni w Kościele Latającego Potwora Spaghetti (KLPS) (ang. Church of the Flying Spaghetti Monster).
Też nie ? 

plotkiki  tease2

Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości