Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 3.1
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zagwozdka

Cytat:Jarosław Kaczyński stwierdził, że jeśli nowa władza nie uznaje decyzji Izby Kontroli Nadzwyczajnej Sądu Najwyższego w sprawie Mariusza Kamińskiego i Macieja Wąsika, to nie może uznawać jej decyzji o stwierdzeniu ważności wyborów. — Czyli Sejmu nie ma, a pan Hołownia nie jest marszałkiem — 

Logiczne.  Ale?  ubawa

?....

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Widziałem wypowiedź jednej pani profesor prawa na ten temat i ona powiedziała, że tak naprawdę to ważność wyborów stwierdzana przez SN jest jedynie funkcją delaratywną.
Kaczyński chcąc nowych wyborów może je dostać, choć nie wiem, czy nie uzyskałby w nich gorszego wyniku, niż ten, który ma teraz ..
Odpowiedz

I to ma być logiczne, serio fizja5 cwaniak

Panu Kaczyńskiemu już podziękujemy. Wszelkie sondaże potwierdzają, że ludzie mają dość jego głupot.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Cytat: funkcją delaratywną
Ciekawe , ciekawe ubawa  zapewne 'deklaratywną'  ?

mentne to , ale coś. 
Ciekawym innych pomysłów ?

Dla Hogan to po prostu nie jest logiczne, bo logiczne, to to, co jej pasuje  jenyzor

A Kaczor nie chce nowych wyborów teraz, to OCZYWISTE .
Teraz ma złe notowania. I by przegrał.
To standard w momencie po porażce.
Jakby chciał toby już , były. Bo by nie było budżetu.
Pis musi odczekać , aż się rude samo usr.  I notowania poparcia się zmienią.

Ale mniejsza . Jest ten sejm i marszałek , czy nie?   jenyzor

Odpowiedz

Jest i ma się bardzo dobrze w przeciwieństwie do poprzedniego, amen.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

@uii wytłumacz mi, jak Kaczyński miałby wpłynąć na to, że ustawa budżetowa nie zostanie uchwalona w sejmie i przesłana potem do prezydenta? Miałby przekupić urzędnika, który zapomniałby dostarczyć dokumentu na biurko prezydenta? Przecież konstytucyjny termin nie dotyczy wejścia w życie ustawy, a jedynie jej dostarczenia panu prezydentowi...

Co zaś się tyczy poprawiania mojej wcześniejszej wypowiedzi, to chyba jednak sam robisz więcej błędów i nawet się podpierasz przy tym jakąś chorobą, ale to ja już nie wiem, co jest w tej chorobie, bo skoro potrafisz znaleźć błąd w mojej wypowiedzi, to czemu nie poprawiasz własnych- masz możliwość ich edytowania, korzystaj z niej, skoro błędy widzisz dopiero po ich opublikowaniu ;P
Odpowiedz

(27-01-2024, 0:11 )Traf napisał(a):  @uii wytłumacz mi, jak Kaczyński miałby wpłynąć na to, że ustawa budżetowa nie zostanie uchwalona w sejmie i przesłana potem do prezydenta? Miałby przekupić urzędnika, który zapomniałby dostarczyć dokumentu na biurko prezydenta? Przecież konstytucyjny termin nie dotyczy wejścia w życie ustawy, a jedynie jej dostarczenia panu prezydentowi...

Co zaś się tyczy poprawiania mojej wcześniejszej wypowiedzi, to chyba jednak sam robisz więcej błędów i nawet się podpierasz przy tym jakąś chorobą, ale to ja już nie wiem, co jest w tej chorobie, bo skoro potrafisz znaleźć błąd w mojej wypowiedzi, to czemu nie poprawiasz własnych- masz możliwość ich edytowania, korzystaj z niej, skoro błędy widzisz dopiero po ich opublikowaniu ;P
Nie poprawiam , raczej dopytuje czy dobrze rozumiem .
Literówki się trafiają, ale język prawników bywa tak egzotyczny,
że moge nie znać słowa.

Prezydent mógł bardziej namieszać od początku, ale zostawmy , moze i nie dałby rady.

Tyle z tego, że wybory teraz, nie są ok dla PIS.

Odpowiedz

Ogólnie PiS z małym ale jakimś udziałem PO zrobili ogromny bajzel prawny i trzeba to generalnie uporządkować. Na przykład Trybunał Konstytucyjny w ogóle jest do zmiany, po tym co robił z nim PiS (a zaczęła PO)
Odpowiedz

(27-01-2024, 16:09 )bonaparte napisał(a):  Ogólnie PiS z małym ale jakimś udziałem PO zrobili ogromny bajzel prawny i trzeba to generalnie uporządkować. Na przykład Trybunał Konstytucyjny w ogóle jest do zmiany, po tym co robił z nim PiS (a zaczęła PO)
Nie bardzo się zgadzam z tymi proporcjami. 
Ten mały udzial , to zrobienie otworu w tamie. Już tak jest , że jak się coś naruszy to się potem sypie.
PIS deko przegioł. Fakt.
Ale teraz jest kataklizm.
Pojęcia nimam , czy ktoś jest w stanie to poukładać .

Odpowiedz

A o tym słyszeliście, że Kaczyński umie przepraszać boisie Za polski ład.

W PiS wiedzą, że Polski Ład był jedną z przyczyn ich wyborczej porażki. — Ci, którzy przygotowali ten ZUS, działali w ramach tego, co nazwaliśmy Polskim Ładem i to się okazał błąd. Przyznaję, myśmy błędy też popełniali — mówił w miniony weekend w Kielcach Jarosław Kaczyński. — Ta jednoosobowa i kilkuosobowa działalność jest bardzo ważna. Mogę powiedzieć tylko: przepraszam, pomyliliśmy się i się poprawimy.

https://businessinsider.com.pl/gospodark...by/d20zl9t

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości