Ocena wątku:
  • 35 głosów - średnia: 2.94
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Okulary

@bonaparte zazwyczaj tak jest, że ma się krótkowzroczność lub dalekowzroczność i w obu przypadkach potrzebne są dwie
pary.

@uii tak też robię. Okulary trzymam w aucie a do czytania w domu ale mało kiedy zakładam.

Ogólnie, nie zadowoli mnie dodatkowa para okularów, bo i tak musiałabym je zdjąć i nałożyć drugie na ułamki sekund, to
by było całkiem bez sensu. gwizdze

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Progresywne są najwygodniejsze,najdroższe ale mają jedną wadę,o której mało kto wie.Ja wiem ;-) bo znam kogoś noszącego takowe.
Trzeba nauczyć się schodzenia po schodach.Schodzisz i patrzysz na nie częścią szkieł chcąc nie chcąc do czytania - można bez treningu się zawalić.

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

W innych tez trzeba się przyzwyczaić, na przykład w tych na dalekowzroczność, wiele razy za krawężniki się potykałam ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

hogan napisał(a):@uii tak też robię. Okulary trzymam w aucie a do czytania w domu ale mało kiedy zakładam.

To samo u mnie. Te w samochodzie częściej zakładam bo i częściej mi się wzrok męczy. Widać osłabienie wzroku z lekka postępuje.

Te do czytania zakładam jak mam coś bardzo drobnym drukiem do przeczytania i bez okularów nie rozczytam. 
Czasami w sklepie gdy próbuję przeczytać skład towaru a tam mikrodruk to żałuję że noszę z sobą okularów do czytania.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości