Ocena wątku:
  • 26 głosów - średnia: 2.92
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Preferencje wyborcze

(03-10-2023, 11:44 )Traf napisał(a):  
(02-10-2023, 23:31 )hogan napisał(a):  Jak jakaś partia raz mi podpadnie, to już ją skreślam na zawsze.
To w ogóle jest jeszcze jakakolwiek, która ci nie podpadła choć raz? Ja bym nie mógł tak skreślać, bo nie ma żadnej partii, która mi nie podpadła ;P
Jest, jest i to niejedna. Innym podpadły ale mi nie.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(03-10-2023, 18:19 )Traf napisał(a):  Ja tu widzę wielki strach kolegi przed przegraną PiS, no cóż każdy może wybrać co chce, ale żeby aż tak bać się sędziów, to jednak rzadko się zdarza, a już zwłaszcza, kiedy szuka się wśród nich Ubeków, 34 lata po upadku komuny, toż tacy już dawno na emeryturze siedzą...
Nie kumasz złotko .  Jak sie na przykład zostawi starą policje ,
po radykalnej zmianie , to starzy będą uczyć młodych jak postepować. To nieuniknione,
Bo mlodzi po szkole g. Wiedzą. I przekazą im złe nawyki.

W wypadku sedziów adwokató itp jest duzo gozej. Te profesje mają samorządy i są z zalozenia niezależne.
I tak jest ok. Tak musi być.  Normalnie to super.
Ale w związku z tym Nowi ludzie wchodzą do zawodu, palestry ns zasadzie koptacji.
Czyli STARZY wybiarają sobie kogo zechcą przyjąć i jak on ma sie zachowywać.
Jaki ma być elastyczny i kiedy, żeby awansował, żeby 'odziedziczył UKŁADY.
Jak masz palestre z nadania PZPR  A ONA JUŻ NAWET nie ma bata PZPR nad sobą.
To masz problem . Masz zasrane prawodawstwo i to zasranie bedzie sie utrzymywać dziesiątki lat.
Niezależnie kto bedzie rządził.
Jak to za trudne do zrozumienia to ja ci współczuje .
Ty jesteś półślepy krótkowidz , Widzisz na metr do przodu, na miesiąc, na rok jak sie natężysz.
A strach . Wy wszyscy nieco młodsi odemnie jesteście posrani ze strachu.
Boicie sie wszystkiego, nawet pisac , musi być poprawnie jak nakazuje byle kto.
A działać ? Nawet kamieniami nie macie odwagi porzucać w obronie wartości .
Pokojowe pizdowate demonstracje miliona zajęczych serc.

jenyzor  zwyzywał bym cie bardziej, sam wjechałeś z argumentem 'ad persona' ,
ale jesteś jeszcze stosunkowo inteligentnym dyskutantem ubawa 
..... -se poużywam i potem , z kim bede gadał? ubawa

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

Zastanawiam się, jak Ty @uii kiedyś byłeś adminem... sadsmut3

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(03-10-2023, 21:03 )hogan napisał(a):  Zastanawiam się, jak Ty @uii kiedyś byłeś adminem... sadsmut3
No i  co wymyslilaś ? ubawa
Czemu cie to napawa smutkiem?

Fakt że admin ma ciężkie życie, szczegulnie jak ma nature buntownika
i nie uważa zasad za niepodważalne. Musi być sam grzeczny , i ciężko dumać kogo za co osobaczyć ubawa

Nie zazdroszcze ubawa lepiej nie być. 

Ale co cie dręczy , że naurągałem całemu pokoleniu?  Kiedy to prawda i rzecz , która mnie zadziwia.
Teraz nie jest cudownie , ale niespecjalnie jest się czego bać, to wszyscy jacyś wystraszeni.

No ale cotam , czym ci przyczyniłem zgryzot ?
Jako admin mozesz mnie pooceniać i wytknąć co jest be ,
jak bede wiedział , to postaram sie poprawić.

Odpowiedz

No cóż, na argument, że skoro ktoś miał dziadka Ubeka, to sam też jest Ubekiem, nie mam odpowiedzi, bo każdy rozsądny wie, że dzieci nie są klonami swoich rodziców i często mają zupełnie inne niż oni poglądy na świat. To, że ktoś był uczony przez komunistów też jest argumentem bez sensu- wszystkich nas uczyli komuniści, więc według teorii kolegi, wszyscy powinniśmy teraz być komunistami ;P
Tak samo przecież jest z religią- zdecydowana większość Polaków wychowała się w religii katolickiej, to według kolegi chyba niemożliwe jest, że teraz tylu ateistów się porobiło, bo przecież religię wyssaliśmy z mlekiem matki ;P
Kolega chyba uznaje, że obecnie nikt nie korzysta z własnego rozumu, bo rozum zastępuje nam warunkowanie, któremu zostaliśmy poddani w domu, szkole, czy kościele... Figa z makiem ;P
Odpowiedz

(03-10-2023, 20:38 )uii napisał(a):  Czyli STARZY wybiarają sobie kogo zechcą przyjąć i jak on ma sie zachowywać.

Pełna zgoda, bo rządzą elity i korupcja. Wszędzie tak jest ale nie powinno, bo....

Traf napisał(a):  dzieci nie są klonami swoich rodziców i często mają zupełnie inne niż oni poglądy na świat. 

No cóż... obydwaj macie rację, bo są zawsze dobrzy i źli ale jest jeszcze coś! Nasi dobrzy, dla innych mogą być tymi
złymi, tak samo ze złymi, którzy innym mogą być dobrymi.

Obydwaj też piszecie właśnie od swojej widzianej dobrej strony, co oczywiście, nie każdemu pasuje ale nie
wyzywajcie się wzajemnie, nawet bezimiennie, bo to, to dopiero jest bez sensu i to miałam na myśli, zastanawiając
się nad Twoim adminowaniem @uii bo nieprawdą jest, że ja się czegoś boję i nie mam odwagi czegoś
zrobić lecz jest mi jedynie smutno, gdybym musiała rozdzielać bany.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(04-10-2023, 10:02 )Traf napisał(a):  No cóż, na argument, że skoro ktoś miał dziadka Ubeka, to sam też jest Ubekiem, nie mam odpowiedzi, bo każdy rozsądny wie, że dzieci nie są klonami swoich rodziców i często mają zupełnie inne niż oni poglądy na świat. To, że ktoś był uczony przez komunistów też jest argumentem bez sensu- wszystkich nas uczyli komuniści, więc według teorii kolegi, wszyscy powinniśmy teraz być komunistami ;P
Tak samo przecież jest z religią- zdecydowana większość Polaków wychowała się w religii katolickiej, to według kolegi chyba niemożliwe jest, że teraz tylu ateistów się porobiło, bo przecież religię wyssaliśmy z mlekiem matki ;P
Kolega chyba uznaje, że obecnie nikt nie korzysta z własnego rozumu, bo rozum zastępuje nam warunkowanie, któremu zostaliśmy poddani w domu, szkole, czy kościele... Figa z makiem ;P
Kolega po prostu jest nadal wielkim optymistą i wierzy w deklarowane powszechnie ideały.

Rozum to dziś dyktuje jak zarobić kasę , jak zrobić karierę. Ludzie sztuki i mediów udają pedałów , bo tak łatwiej sie dopchać. Reszta wykozystuje znajomości układy , przybiera barwy polityczne otoczenia.

Młodzi oczywiscie się , buntują , często są anty-Tatusiowi , ale w 95% bunt nie daje kasy ani pozycji.
A od niemowlaka do jakichś 21 lat przywykli ze jest ŁATWO tatusie stale coś załatwiali , żeby było.
Synuś nawet nie wiedział o tym , myslał że tak wszyscy mają normalnie.
Płacili nawet za ten 'bunt' . Wielu się mocno zdziwiło , że nagle zrobiło się ciężko , drogoi trudno.
No a jeść trzeba , żyć na poziomie do którego się przywykło też.
Więc.........

Bardzo niewielu udaje się tak zbuntować , żeby z tego wyżyć i mieć własne poglądy.

Ale ...-Ja o dzieciach komuszych nie pisałem!
Nigdzie nie napisałem:'skoro ktoś miał dziadka Ubeka, to sam też jest Ubekiem''
Kłamiesz kolego. :smutek:

Dzieci komusze bywają całkiem ok 
Moze nawet lepsze od prawicowych ?

Kolega celowo zmienia temat, rozszerza , żeby rozmydlić.

Pisałem o mechanizmie KOOPTACJI i negatywnym doborze.
To potężny mechanizm.
Przykładem nauczyciele. Od lat jest tak , ż wiekszość nowych nauczycieli to ludzie, którzy
nie dali rady , nie zostali , matematykami, muzykami, 'Sienkiewiczami' dyrektorami, specjalistami.
Poszli uczyć, meczą dzieci, sami wysiadają nerwowo, a szkolnictwo upada niezależnie,
czy ten ,czy tamten minister.

Ci kooptowani do 'palestry' to czesto jak Giertych ultra katolicy ubawa
  chodzi O miekkość kręgosłupa moralnego i ambicję wygurowane , nie o poglądy czy tatusia.
Poglądy sie ustali takie jak ma środowisko, KARIERO-GENNE będą. ubawa

Odpowiedz

Nie potrafię zrozumieć tej nienawiści do wszystkiego, co było za komuny, do wszystkich, którzy wtedy żyli i działali.
Dzisiaj nie ma dosłownie żadnego zawodu, którego nie uczyli komuniści, więc co, trzeba zlikwidować Cechy, gdzie komuniści uczyli fryzjerów, szewców, ślusarzy itd?
Może też trzeba zlikwidować uczelnie wyższe, przecież tamci profesorowie wszyscy mają wykształcenie zdobyte w PRL, a też tworzą samorządy uczelniane, czemu tylko prawników się czepiać, trzeba wyrzucić ze stanowisk wszystkich, którzy korzenie swojej wiedzy wywodzą z PRL, bo przecież musieli przenieść poglądy swoich nauczycieli do własnego życia i w ogóle nie mogą mieć zdania odrębnego, bo zostali przez tych nauczycieli zaprogramowani do bycia komunistami...
Jakże więc to jest możliwe, że Jarosław, który w komunie wyrósł i który w niej zdobył nawet doktorat, nie jest komunistą? To przecież niemożliwe, bo nikt nie może myśleć inaczej, niż jego nauczyciele...
Odpowiedz

(04-10-2023, 10:36 )hogan napisał(a):  
(03-10-2023, 20:38 )uii napisał(a):  Czyli STARZY wybiarają sobie kogo zechcą przyjąć i jak on ma sie zachowywać.

Pełna zgoda, bo rządzą elity i korupcja. Wszędzie tak jest ale nie powinno, bo....

Traf napisał(a):  dzieci nie są klonami swoich rodziców i często mają zupełnie inne niż oni poglądy na świat. 

No cóż... obydwaj macie rację, bo są zawsze dobrzy i źli ale jest jeszcze coś! Nasi dobrzy, dla innych mogą być tymi
złymi, tak samo ze złymi, którzy innym mogą być dobrymi.

Obydwaj też piszecie właśnie od swojej widzianej dobrej strony, co oczywiście, nie każdemu pasuje ale nie
wyzywajcie się wzajemnie, nawet bezimiennie, bo to, to dopiero jest bez sensu i to miałam na myśli, zastanawiając
się nad Twoim adminowaniem @uii bo nieprawdą jest, że ja się czegoś boję i nie mam odwagi czegoś
zrobić lecz jest mi jedynie smutno, gdybym musiała rozdzielać bany.
Zaraz bany ubawa a za co?  Koledze deko brak argumentów , to troszke mi robi psychoanalize zdalną ubawa
Ja mu adekwatnie odpowiadam i se rozmawiamy . Trudno czasem ściśle w.g . Reguł , a i deko nudno, sucho  jenyzor

A co do strachu Ty sądząc po trybie życia jestes na  recie, emeryturze, albo masz inne zabezpiecone dochody,  ja jestem emeryt i na dkładkę raczej długo nie pożyje.
Czego my się mamy bać ?
Już raczej niczego.
Ty jak piszesz włazisz do wszystkich sklepów z psem ubawa
Młodsi mają dziś gorzej , dużo gorzej.  Co mnie zastanawia , że ten strach przenosi się na wszystko.

Taki prosty przykładzik . Ide lasem z nieco młodszymi osobami i jakiś ch.. właściciel se powiesip tabliczke
' teren prywatny'  na lesie po ktorym zawsze spacerowałem .
Oni nie idą, bo tabliczka . 
Uff. To mówie niech sie odwrócą ja zdejme i schowam. 
-Śmiechy.
-No i co nam zrobi jak nas przyłapie? Nie USA strzelać nie wolno. Mówie.
-Tłumacze , że prawdopodobnie facetowi chodzi o samochody i pikniki ,
bo wczesniej tam sie czaseem zjezdzali.
-że jakbyco to sie gościa zwyczajnie zapytamy , czy mozna przejść , jak nie, grzecznie opuścimy teren.
Dupa .... poszliśmy dokoła mocno , bo przecie czort wi ile tego prywatnego , ani ogrodzenia ,
ani inszych śladów  dokąd jego.
Paranoja!  ubauba5

Odpowiedz

(04-10-2023, 13:39 )Traf napisał(a):  Nie potrafię zrozumieć tej nienawiści do wszystkiego, co było za komuny, do wszystkich, którzy wtedy żyli i działali.
Dzisiaj nie ma dosłownie żadnego zawodu, którego nie uczyli komuniści, więc co, trzeba zlikwidować Cechy, gdzie komuniści uczyli fryzjerów, szewców, ślusarzy itd?
Może też trzeba zlikwidować uczelnie wyższe, przecież tamci profesorowie wszyscy mają wykształcenie zdobyte w PRL, a też tworzą samorządy uczelniane, czemu tylko prawników się czepiać, trzeba wyrzucić ze stanowisk wszystkich, którzy korzenie swojej wiedzy wywodzą z PRL, bo przecież musieli przenieść poglądy swoich nauczycieli do własnego życia i w ogóle nie mogą mieć zdania odrębnego, bo zostali przez tych nauczycieli zaprogramowani do bycia komunistami...
Jakże więc to jest możliwe, że Jarosław, który w komunie wyrósł i który w niej zdobył nawet doktorat, nie jest komunistą? To przecież niemożliwe, bo nikt nie może myśleć inaczej, niż jego nauczyciele...
Jakiej nienawiści ? Ty nie jesteś ślepy , odwrotnie jesteś medium , widzisz duchy. 
I żeczy , których nima .  Moze mylisz mnie z politykami?????
Dla jasności :
Nauczyciele za komuny byli dużo lepsi za komuny.
Nauczanie akademickie dziś to dramat. Jakoś sie trzyma gdzieniegdzie tam gdzie jeszcze komuch siedzą.
Te wszystkie uczelnie prywatne , nowo pootwierane to dno.
Prace magisterską z dziedziny humanistyki psychologi zarzadzania itp moze napisać  'z palcem w dupie' oczytany licealista z maturą za komuny.
Ze ścisłych to niewiem, nie pisałem i znajomi nie ubawa
Itp co do fryzjerów i ślusarzy ..... podobnie.

A politycy ... Politycy mówią co jest wygodne , na cos muszą zwalić.
Jest  kilka paskudstw , po komunie , które mocno ciążą ale kilka tylko.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości