Ocena wątku:
  • 15 głosów - średnia: 2.8
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Powtórka z Hitlera?

[Obrazek: 5a86555399d42b4483fde01bed80.jpeg]Autor:Jakub Mielnik
Skandaliczne słowa papieża. „Ile i w jakiej walucie wziął Franciszek, że ma czelność tak mówić?”
[Obrazek: 456a9274641106f6a76d09b58cd5.jpeg]

Franciszek zachęca młodych Rosjan, żeby nie rezygnowali z imperialnego dziedzictwa wielkiej Rosji Piotra I i Katarzyny II. Na Kremlu nie od dziś wiedzą, jak bardzo opłaca się inwestować w siły postępu i awangardy zmian.

Jaki interes ma kościół katolicki w usprawiedliwianiu zbrodniczej działalności rosyjskiej na Ukrainie? Pytam, bo głowa tej wspólnoty religijnej, papież Franciszek znów dał popis swojego przywiązania do Moskwy. Zrobił to zwracając się do młodych Rosjan, których zachęcał, żeby nigdy nie zapominali imperialnego dziedzictwa wielkiej Rosji carów Piotra i Katarzyny.
Czy jest w Watykanie ktoś, kto mógłby Franciszkowi podpowiedzieć, że dziedzictwo Piotra i Katarzyny wcale nie kojarzy się z wielką kulturą i wielkim humanizmem?
żródło: Skandaliczne słowa papieża. „Ile i w jakiej walucie wziął Franciszek, że ma czelność tak mówić?” – Wprost

No to, Panowie.. 
Jaki jest interes kościoła w nowej wojnie?
Odpowiedz

Sprawdziłem i rzeczywiście wygadywał takie rzeczy.
W kontekście wojny obecnie to w ogóle brzmi słabo.

Według mnie to on niezbyt wie co mówi. Został papieżem ale nie podszkolił się z historii Europy czy stosunków tu panujących.
Odpowiedz

Widzę tu kolejne przyzwolenie kościoła na zabijanie w imię jakichś wyższych wartości..
To mnie martwi, chociaż nie dziwi.
Kościół lubi zmiany terytoriów, bo może coś ugrać dla siebie..
Kościół też może zebrać ofiary i też je wycisnąć z reszty walorów materialnych, za opiekę..

Wiem jedno, po tej wojnie kościół bedzie skończony moralnie i finansowo.
Odpowiedz

Z zawodu jest technikiem chemikiem a po tym już tylko szkoły 'kościelne'.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

No to, Panowie.. 
Jaki jest interes kościoła w nowej wojnie?

Na pewno podły i zdradziecki hi hi hi  Panowie huzia na białego pingwina , bedom jaja.
ubawa2
Beka z papy
Cztery łapy
Psa
Pies na pasku imperializmu gna
I bodzie
Szablami narodzie
Hej Ho, hej Ho
Na papę by sie szło

Frantisek ma dziwne pomysły... Tyle że cholerę mnie to obchodzi.  :-)

Ale ja z wami , hurrra. ecajper Moze wybierzmy antypapierza
Piotr sie nada (opoka) :-P

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(28-08-2023, 18:19 )piotr napisał(a):  Wiem jedno, po tej wojnie kościół bedzie skończony moralnie i finansowo.
Obyś miał rację!

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(28-08-2023, 18:22 )uii napisał(a):  Piotr sie nada (opoka) :-P

może pan się przemieścić w inne tereny forum?
Odpowiedz

Ja jestem ciekawy jednego- co na to PiS, które walczy z Rosją, a jednocześnie chce poparcia Kościoła, który to Kościół właśnie jawnie poparł w tej wojnie Rosję...
Odpowiedz

(28-08-2023, 18:45 )piotr napisał(a):  
(28-08-2023, 18:22 )uii napisał(a):  Piotr sie nada (opoka) :-P

może pan się przemieścić w inne tereny forum?
I tyle było ignorowania .... Ale postaram się nie zaczepiać, ten żarcik był zanim przeczytalem o ignorowaniu.

A przemieszczam się, gdzie mam ochote, nie na polecenia.

Odpowiedz

(28-08-2023, 19:18 )Traf napisał(a):  Ja jestem ciekawy jednego- co na to PiS, które walczy z Rosją, a jednocześnie chce poparcia Kościoła, który to Kościół właśnie jawnie poparł w tej wojnie Rosję...
Pis pewnie na to, nic ktoś tam moze postrzępi jęzora, popróbuje odtłumaczyć , ze wcale nie popira Rosji i tyle.
Tak prorokuje, ciekawe czy sie sprawdzi.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości