Nowa odpowiedź
Ocena wątku:
  • 44 głosów - średnia: 2.86
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Moda dla mężczyzn, cyli DAMSKA

Ok, tego też nie popieram aby się obżerać lecz otyłość nie zawsze wiąże się z obżarstwem.
Jest jeszcze coś! Trzeba pomyśleć, zanim coś się powie, bo może akurat ta otyła osoba idzie się nażreć, gdy
po raz tysięczny, mimo stosowania diety i ćwiczeń, usłyszała że 'taka to powinna w domu siedzieć, bo
w chodniku dziury robi'. Takie osoby łapią doła w trybie natychmiastowym. A chodzi o to aby im pomóc a nie
dodatkowo zdołować i kilka być może miesięcy pracy nad sobą, pójdą w piz...u.
I jeszcze jedno! Gruba, nie znaczy, że nic z sobą nie robi. W Twoich oczach może wyglądać nadal jak jeden
zwał tłuszczu a ona może właśnie postanowiła wyjść do ludzi, bo po 10- u latach odchudzania, gdzie z wagi
200kg, zeszła na 100, chciała się tym cieszyć i wcisnęła w końcu wymarzoną krótką spódniczkę.
Ona nie widzi wtedy nadal, że jest gruba, ona widzi swój sukces. To nadal grubas ale po ogromnym osiągnięciu.
Nie dyskryminujmy, gdy nie znamy i tyle!

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(25-08-2023, 22:54 )hogan napisał(a):  Jak możesz w ten sposób wyrażać się o kobietach, które są otyłe!!!!!!!
To potworne co napisałeś!
Walczę od lat z takimi ludźmi i akurat jestem z tych, co ma w dupie Twoją opinię lecz takimi tekstami, robisz
niewinnym kobietom krzywdę, które są 100 razy wrażliwsze, niż kobiety szczupłe i takie chamskie teksty, powodują, że
 załamują się, poddają się i rezygnują z odchudzania. Tak straszną, tak potworną krzywdę robisz, że nijak idzie ująć to słowami!
Poza tym, też jestem gruba... tak, ja potrafię nazwać rzeczy po imieniu ale wiele kobiet tego nie potrafi. I zrozum, że to
nie jest wina tych kobiet, że mają zbędne kilogramy, w moim przypadku także. Jak ktoś jest otyły, to nie znaczy, że ma
zamknąć się w czterech ścianach, żeby nie psuć Ci pola widzenia i nie musi chodzić w worku abyś nie widział fałd tłuszczu!
Wręcz przeciwnie! Koniecznie i natychmiast mają wyjść do ludzi a takich jak Ty, trzeba wyeliminować, bo szkodzą ludziom!!!!!
Jestem zawodowym dietetykiem a więc nie pozwolę Ci na dalsze komentarze tego typu, basta!

Ale nie możemy sobie pozwolić na promowanie otyłości i mówienie, że jest o.k. bo nie jest.
"Modelki Plus", "aktorki plus" - jak jest zajebiście być grubym!!! Nie. Nie jest!!!
Otyłość ma podłoże chorobowe albo jest efektem obżarstwa. W obu przypadkach nie jest to coś, co wymaga promocji. Oczywiście, nie powinno się tego piętnować, ale nie można mówić, że otyłość jest w porządku i czymś dobrym i fajnym. Jako dietetyk doskonale o tym powinnaś wiedzieć.
Odpowiedz

Nie piszę, że trzeba otyłość promować ale aby takich ludzi nie dyskryminować a dlaczego, napisałam w poście nad Tobą.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

No cóż, muszę się zgodzić z @uii, że częste pokazywanie osób puszystych jako spoko wyglądających, rodzi brak potrzeby zmiany u osób otyłych, bo przecież ci znani też tacy są, więc po co się męczyć i próbować odchudzać...
To chore czasy, że ludzie którym podobają się szczupłe osoby, muszą się wstydzić wyrażać o tym zdanie, bo ono mogłoby urazić osoby otyłe :smutek:
Odpowiedz

Nie chodzi o to co komu się podoba, bo jak mielibyśmy patrzeć w tych kategoriach, to szczupłych mężczyzn można policzyć
na palcach jednej ręki. Tak się składa, że prawie każdy mężczyzna ma nadwagę. Jednak tu chodzi o dyskryminację
osób otyłych. Poza tym, otyły, wcale nie oznacza bardziej chory, to wszędzie powielany mit.
Chora tarczyca, cukrzyca, nadciśnienie, to choroby, które mogą dopaść każdego bez względu na wagę.
W większości przypadków, osoby otyłe, chcą schudnąć nie z powodu wyglądu, ani z powodu chorób lecz powodem
jest ich dyskryminacja w społeczeństwie. Szczupli na siłę ustanawiają prawo względem otyłych.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Dla rozluźnienia atmosfery... ciekawe czy o tym wiedzieliście i to nie jest wymyślone, autentycznie tak może tłuszcz zadziałać ubauba6

[Obrazek: 1573577098_kujk0s_600.jpg]

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(26-08-2023, 13:30 )hogan napisał(a):  Nie chodzi o to co komu się podoba, bo jak mielibyśmy patrzeć w tych kategoriach, to szczupłych mężczyzn można policzyć
na palcach jednej ręki. Tak się składa, że prawie każdy mężczyzna ma nadwagę. Jednak tu chodzi o dyskryminację
osób otyłych. Poza tym, otyły, wcale nie oznacza bardziej chory, to wszędzie powielany mit.
Chora tarczyca, cukrzyca, nadciśnienie, to choroby, które mogą dopaść każdego bez względu na wagę.
W większości przypadków, osoby otyłe, chcą schudnąć nie z powodu wyglądu, ani z powodu chorób lecz powodem
jest ich dyskryminacja w społeczeństwie. Szczupli na siłę ustanawiają prawo względem otyłych.
A na czym że , polega ta   DYSKRYMINACJA ??
chyba przeginasz, z tym twierdzeniem.

Chłopów to tyczy identycznie, ale temat o damskiej modzie akurat.
I nie pitol ze nadwaga ok dla zdrowia, wiem jak si czułem dźwigając dodatkowe kg.
Gdzeta dyskryminacja, jak sie przejawia niby?

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

[Obrazek: hqdefault.jpg]

Wracając do tematu mody

[Obrazek: URT0WOo.jpg]
Odpowiedz

(26-08-2023, 14:22 )uii napisał(a):  I nie pitol ze nadwaga ok dla zdrowia, wiem jak si czułem dźwigając dodatkowe kg.
Szczupły też nie jest zdrowy, więc nie pitol, że choroby to tylko u otyłych.
O dyskryminacji napisałam tu trzy posty.

Fajna torebka ale brzydko wygląda przy krzywych nogach.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(26-08-2023, 21:15 )hogan napisał(a):  
(26-08-2023, 14:22 )uii napisał(a):  I nie pitol ze nadwaga ok dla zdrowia, wiem jak si czułem dźwigając dodatkowe kg.
Szczupły też nie jest zdrowy, więc nie pitol, że choroby to tylko u otyłych.
O dyskryminacji napisałam tu trzy posty.

Fajna torebka ale brzydko wygląda przy krzywych nogach.

Szczupły nie jest chory, szczupły MOŻE być chory, a otyłość jest chorobą, więc KAŻDY gruby JEST chory, czyli nie wszyscy szczupli są chorzy, ale za to wszyscy otyli są chorzy (jak w tym powiedzeniu o kwadracie i prostokącie, że każdy kwadrat jest prostokątem, ale nie każdy prostokąt jest kwadratem). Więc nie mówmy, że otyłość jest O.K.
Odpowiedz
Nowa odpowiedź

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości