Ocena wątku:
  • 44 głosów - średnia: 2.82
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wybory 23. czy ktoś rozumie programy?

Szczerze mówię .. Nie rozumiem, kto ma być lepszy.
walka pis kontra antypis to za mało.
Dla mnie odsunięcie pis jest logiczne, bo nie po to pozbyliśmy PZPR, by żyć pod rządami PZPRbis.
Z drugiej strony wyjście z UE też jest dla mnie głupotą.
Z trzeciej, dominacja kościoła nie jest demokracją.

na kogo zagłosować by czuć się u siebie.
Odpowiedz

Nie ma na kogo i też w ten sposób nad tym się zastanawiałam ale jak by nie było, nie można dopuścić PiS.
Czyli mniejsze zło a bohaterowie w grobach się przewracają.
Jedni popierają, inni nie, Piłsudskiego i też za Jego bandytyzm, nie jestem Jego zwolenniczką lecz w obecnym
czasie, wiem że tylko ktoś taki jak On zrobiłby z tym bajzlem porządek.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Odsunąc najpierw od władzy największe zło czyli PiS.Oby już w tych wyborach bo później Polska nie podoła.
Wybrać środek i lewicę.
Patrzeć im na ręce.
Innej opcji nie wymyślę.

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

Program przed wyborami to jedynie obiecanki cacanki.
Tylko jednego jestem przed tymi wyborami pewny- nie oddam mojego głosu na PiS i jedynie mam nadzieję, że się nie zmarnuje, bo zdecydowanie nie chcę go oddać na KO.
Odpowiedz

Szczerze powiem.. w sumie zawsze to pisze na moich kontach.
Kto zapewni zerwanie konkordatu i odsunięcie kościoła od budżetu państwa.. ma mój głos.

No, to które partie chcą nadal współpracować z kościołem?
Odpowiedz

Raczej tylko lewica chce zerwania konkordatu, ale to ugrupowanie nie pasuje mi że względu na ekonomiczne podobieństwo do programu PiS...
Odpowiedz

(22-08-2023, 11:19 )Traf napisał(a):  Raczej tylko Partia Lewicy chce zerwania konkordatu, ale to ugrupowanie nie pasuje mi że względu na ekonomiczne podobieństwo do programu PiS...
logiczny Social nie jest zły.. ale ma być logiczny a nie szwedzkim stołem, z którego każdy bierze co chce.
Z drugiej strony to co idzie na kościół spokojnie pokryłoby socjal.
Odpowiedz

Socjal rozleniwia. Powoduje też napływ chętnych do zostania beneficjentami, bo to właśnie socjal napędza migrację z krajów, które go nie mają, do Europy.
Odpowiedz

Social ma pomóc żyć, nie sponsorować życia.
Chcesz mieć pracuj, możemy ci pomóc gdy jest trudno..
Ale nie będziemy ci sponsorować życia.

I tu jest granica.
Imigranci jeśli chcą tu być, powinni pracować, a jak szukają sponsora to jest tyle autostrad..
Ja bym się nie certolił z nimi.

Social jest dla Polaków, to to oni płacą podatki.

To co zrobił pis z socialu to rozdawanie za poparcie
Odpowiedz

Zagłosuje na każdego innego niż PiS i Tusk. Może na Trzecią drogę. Program w polskiej polityce nie jest istotny.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości