20-08-2023, 22:12
Wierzący ateista
20-08-2023, 22:15
(20-08-2023, 22:04 )piotr napisał(a): ? po co tyle html dla edycji tekstu?Bo autorzy stron naukowych to idioci?
20-08-2023, 22:15
20-08-2023, 22:27
reasumując
I bóg stworzył..
Człowiek nie mógł stworzyć czegoś co pozwolilo mu zyć..
Musiało być coś wcześniej.. nazwijmy to bucek..
Bucek mówi, że "jestem bogiem zazdrosnym i nie będziesz mial innych bogów przedemną"..
Nosz.. takich bucków znam chyba z dwunastu..
Czyli dwanaście światów?
Buckom coś sie poje.........
a może ludziom?
Kto spisywał kroniki i murale?
Bucki?
Skoro bucki stworzyły świat to muszą jeszcze to udowadniać?
Przekopie ogród i mam postawić na każdym rogu, że piotr przekopał ogród?
Brak logiki.
Tu teoria o tendencyjnej formie opisywania wydarzeń przez historyków/efangelystów..
I znów muszę odnieść do najnowszej historii i promowaniu stworzenia Solidarnosci przez jarkacza kurdupla..
Można oczywiście to napisać i wydać a nawet rozdać za darmo jak mein kampf nowożeńcom..
Tylko czy to jest PRAWDA????
I bóg stworzył..
Człowiek nie mógł stworzyć czegoś co pozwolilo mu zyć..
Musiało być coś wcześniej.. nazwijmy to bucek..
Bucek mówi, że "jestem bogiem zazdrosnym i nie będziesz mial innych bogów przedemną"..
Nosz.. takich bucków znam chyba z dwunastu..
Czyli dwanaście światów?
Buckom coś sie poje.........
a może ludziom?
Kto spisywał kroniki i murale?
Bucki?
Skoro bucki stworzyły świat to muszą jeszcze to udowadniać?
Przekopie ogród i mam postawić na każdym rogu, że piotr przekopał ogród?
Brak logiki.
Tu teoria o tendencyjnej formie opisywania wydarzeń przez historyków/efangelystów..
I znów muszę odnieść do najnowszej historii i promowaniu stworzenia Solidarnosci przez jarkacza kurdupla..
Można oczywiście to napisać i wydać a nawet rozdać za darmo jak mein kampf nowożeńcom..
Tylko czy to jest PRAWDA????
20-08-2023, 22:29
Już się wyżyłem religijnie
Nowa odjechana teoria , bzdurzą jak najęci ,
ale Niebezpiecznie zbliżają się do jskiegoś boga, :-P
Niemniej lubię teorie strun , jest bliska moich przekonań .
Może z tych bełkotów, kidyś coś wyniknie.
Nowa odjechana teoria , bzdurzą jak najęci , ale Niebezpiecznie zbliżają się do jskiegoś boga, :-P
Niemniej lubię teorie strun , jest bliska moich przekonań .
Może z tych bełkotów, kidyś coś wyniknie.
20-08-2023, 22:32
(20-08-2023, 22:27 )piotr napisał(a): Tu teoria o tendencyjnej formie opisywania wydarzeń przez historyków/efangelystów..
I znów muszę odnieść do najnowszej historii i promowaniu stworzenia Solidarnosci przez jarkacza kurdupla
20-08-2023, 22:35
Może bzdurzę, ale jestem fair wobec siebie.
Jakoś 40 lat nikt nie był w stanie mnie przekonać ze jest inaczej.
20-08-2023, 23:14
(20-08-2023, 22:35 )piotr napisał(a): Może bzdurzę, ale jestem fair wobec siebie.Sory edytowałem post napisałem nawet antykaczy wierszyk
ale za długo i zniklło wszystko.Moze i lepiej .
A moze se przypomne ?
20-08-2023, 23:19
(20-08-2023, 23:14 )uii napisał(a):dawaj wierszyk(20-08-2023, 22:35 )piotr napisał(a): Może bzdurzę, ale jestem fair wobec siebie.Sory edytowałem post napisałem nawet antykaczy wierszyk
Jakoś 40 lat nikt nie był w stanie mnie przekonać ze jest inaczej.ale za długo i zniklło wszystko.
Moze i lepiej .
20-08-2023, 23:32
(20-08-2023, 19:19 )uii napisał(a): Dla mnie to prawie obojętne , wolał bym żeby jakiś był, ale pewnie nima.
Nie ekscytuje mnie to . Jeśli jest , jest z zalożenia idealny, więc wyrozumiały, dobry,
Pewnie, że nie ma!
A wiesz dlaczego?
Podam Ci moją własną teorię, której nie da się podważyć. Byli tacy, co próbowali ale im nie wyszło.
Na początek wyobraźmy sobie coś takiego jak ideał.
Co to w ogóle jest i w jakim POWINNO być odniesieniu.
Ideał to ideał, nic dodać i nic ująć, pod KAŻDYM względem jest NAJ. Ponoć nie ma ideałów a więc boga nie ma, bo on był uznany za ideał.
Ideał widzimy w tym, w czym chcemy widzieć, bo na przykład kumpel mordercy powie, że jego kumpel morderca, jest idealnym
mordercą. Kat, jest idealnym katem, księżniczka, jest idealną księżniczką, macocha, jest idealną macochą, wierny, jest idealnym wiernym, itd. etc.
I teraz tak, skoro już wiemy, że idealne może być wszystko, czyli i dobre i złe rzeczy w różnym tego słowa znaczeniu i na zależy czyje
potrzeby, to musimy zdać sobie sprawę, że jeśli bóg jest najbardziej idealny pod każdym względem, to musi posiadać wszystko, i to
co dobre i to co złe. Inaczej nie będzie NAJ idealny. A jak wiemy, bóg jest idealny pod względem dobroci. A więc nie jest idealny, bo
brakuje mu drugiej połowy, czyli tego, co jest złe. A jak mu brakuje drugiej złej połowy, to nie jest idealny a więc nie istnieje, bo
nie ma nic, co by było idealnie idealne. Amen.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości