Ocena wątku:
  • 34 głosów - średnia: 3.06
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koniec wojny na Ukrainie!

(06-06-2023, 23:06 )Traf napisał(a):  Niby tak, ale po 2015 był między nimi jakiś rozejm i myślę, że po tej fazie eskalacji też będzie rozejm, a nie trwały pokój...

Był dla Europy i Świata ulgą że nie muszą się w to angażować.
Bumerang niestety wrócił i jak nie zapcha się ruskim gęby dynamitem to nie ma co liczyć na pokój.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

https://wiadomosci.wp.pl/wojna-na-kremlu...705576608a

Teraz Rosjanie walczą między sobą.
Odpowiedz

Napadli na inne państwo i teraz za karę następuje to,na co od dawna cały normalny świat czekał.Sami sobie czystki robią.

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

Nie ma co się dziwić i moim zdaniem od początku powinni to zrobić i powstrzymać Putina.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Cały czas mam wrażenie, że to jakiś element rosyjskiej dezinformacji,
bo jeśli nie, to oznacza pucz podobny do tego z 1991 roku...
Odpowiedz

(07-06-2023, 17:26 )hogan napisał(a):  I będzie tak raz po raz wybuchała na kolejne potrzeby rządzących.
Główną potrzebą rządzących Rosją jest utrzymanie baz Sewastopolskich i hegemonia na morzu Czarnym, a rządzących NATO jest to co jest tam pod ziemią a rządzących UE to co można zebrać z ziemi. W 2014 r oba te molochy dostały ostrzeżenie przed dalszym pchaniem łap w tamten rejon. Nie posłuchali i zapłacila za to Ukraina swoja krwią.
Ta wojna jeszcze długo potrwa, może będzie trochę mniej agresywna, bo obydwie strony konfliktu będą musiały odbudować arsenały. Na zachodzie zaczyna brakować broni która można przesłać Ukrainie, a i w Rosji też nie najlepiej to wygląda. Nie mniej po skończonej i powiedzmy wygranej wojnie i tak Ukraina stanie się dojna krową ponieważ już dziś zachód zlecił:

Cytat: Wartość wszystkich złóż surowców kopalnych Ukrainy można ocenić na około 26 bilionów dolarów - szacują analitycy SecDev, 
Do tego należy dodać jeszcze to co mozna zebrać z pól Ukrainy, która przez wieki byla spichlerzem Europy. 
Fakt czy Putina odsuna od wladzy, czy nie nie ma znaczenia, jego następca też bedzie musial zabezpieczyć morze Czarne przed dalsza ekspansja NATO
To chyba dostatecznie wyjaśnia sytuację
Odpowiedz

W zasadzie to nikt nie wie co w ich łbach siedzi ale jedno z dzieciństwa zapamiętałam... że Ruskie to mali ludzie
ale mają wielkie łby. I coś w tym jest niestety.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

To już nie wygląda na dezinformację, a regularny bunt.
Pytanie, czy Ukraińcy będą w stanie wykorzystać ten czas do wyparcia Rosjan ze swojego terytorium,
czy jednak zdecydują się poczekać na wynik konfrontacji rosyjsko-rosyjskiej...
Odpowiedz

Miałem nadzieję że ten Prigożyn niczym Juliusz Cesar ruszy na Moskwę i mianuje się Prezydentem. Chyba i tak nic dobrego by z tego nie wynikło, bo z tego co się zapoznałem to Prigożyn to jeszcze większy idiota.
Chociaż większy bajzel w Rosji zakończyłby wojnę na Ukrainie.
Odpowiedz

Ten bandyta co lazł na Moskwę negocjował ze swoim kumplem putinem i zapewne Władimir Władimirowicz dał mu lub obiecał,że da dużą ilość dolarów i skończyło się to jak się skończyło.

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości