16-12-2014, 22:16
Kolor auta
16-12-2014, 22:31
Aha, nie wiedziałam :zdziwienieke:
17-12-2014, 3:01
Biały...może na śluby dobry, kojarzy się raczej z ciepłym klimatem(wakacje?) albo szpitalem(białe sale).
Niepraktyczny bo łatwo zabrudzić i wszystko na nim widać.
Czarny? Tak jak biały kojarzy mi się z elegancją, ale jest praktyczniejszy. Nie widać tak brudu, do tego można poczuć się jak Batman.
Srebrny...jak bardzo czysty to mogą się w nim mienić inne kolory. Kolory otoczenia. Kojarzy mi się z kryształem.
Pod względem praktyczności jest między bielą a czernią.
Niebieski..kolor nieba i wody nad lazurowym wybrzeżem... Ponoć męski, kojarzy mi się z chłodną kalkulacją.
W zależności od odcienia może być mniej lu bardziej praktyczny.
Zielony - kolor nadziei, natury...wiele prototypów pojazdów ekologicznych ma ten kolor np. Hammera co produkuje tlen.
Ale fakt, że nieco ociera się o melancholię.
Praktyczność - tak jak z niebieskim.
Różowy - kiedyś uważany za kolor męski(biały mundur we krwi...) i cała drużyna sportowa mężczyzn miała różowe stroje.
To, że niemęski lub gejowski to dość nowy stereotyp.
Warto dodać, że podczas wojny nikt nie patrzył na kolor pieluszek.
Praktyczność jak powyżej.
Od kiedy byłem parkingowym stwierdziłem, że fajnie jak auto się wyróżnia.
Większość była ciemnych czy wręcz czarnych i mi się myliło czy mogę wpuszczać czy nie.
Niepraktyczny bo łatwo zabrudzić i wszystko na nim widać.
Czarny? Tak jak biały kojarzy mi się z elegancją, ale jest praktyczniejszy. Nie widać tak brudu, do tego można poczuć się jak Batman.

Srebrny...jak bardzo czysty to mogą się w nim mienić inne kolory. Kolory otoczenia. Kojarzy mi się z kryształem.
Pod względem praktyczności jest między bielą a czernią.
Niebieski..kolor nieba i wody nad lazurowym wybrzeżem... Ponoć męski, kojarzy mi się z chłodną kalkulacją.
W zależności od odcienia może być mniej lu bardziej praktyczny.
Zielony - kolor nadziei, natury...wiele prototypów pojazdów ekologicznych ma ten kolor np. Hammera co produkuje tlen.
Ale fakt, że nieco ociera się o melancholię.
Praktyczność - tak jak z niebieskim.
Różowy - kiedyś uważany za kolor męski(biały mundur we krwi...) i cała drużyna sportowa mężczyzn miała różowe stroje.
To, że niemęski lub gejowski to dość nowy stereotyp.
Warto dodać, że podczas wojny nikt nie patrzył na kolor pieluszek.
Praktyczność jak powyżej.
Od kiedy byłem parkingowym stwierdziłem, że fajnie jak auto się wyróżnia.
Większość była ciemnych czy wręcz czarnych i mi się myliło czy mogę wpuszczać czy nie.
17-12-2014, 9:37
Wbrew pozorom, czarny jest bardziej brudzący niż biały, na nim widać nawet najmniejszy kurz a więc aby był idealnie czysty, byłoby trzeba po każdej jeździe, przynajmniej opłukać szlauchem
17-12-2014, 9:59
Obecnie nie posiadam samochodu gdyż mi jest nie potrzebny a żeby mieć auto dla samego posiadania jest bez sensowne , kolor który mi się podoba to ciemno czerwony lub ciemno niebieski ale mi się wydaje ze nie zawsze pasują takie kolory do marki samochodu.
Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
ślady na sercu pozostaną.
17-12-2014, 10:06
To prawda co do kolorów bo jakoś sobie nie wyobrażam na przykład czerwonej czy niebieskiej a nawet białej BMWicy
17-12-2014, 19:17
NA białym lepiej widać wszelkie ziemie czy błoto itp. Na czarnym kurz.
17-12-2014, 19:56
Na czarnym też to widać a dodatkowo bardziej widać kurz a więc czarny jest bardziej brudzący niż biały.
17-12-2014, 22:31
Najgorszy jest czerwony.
Polowke warianta w takim kolorze mielismy, umyc I nie pozostawiç smôg to byl wyczyn.
Teraz czarna meganka kombi, co prawda tylko ze trzy razy ja mylem ale bez porownania lepiej
Mimo ze ma wiele kraglosci, przez co na kombi nie wyglada, ale teoretycznie powinna byc gorsza w utrzymaniu a jest przeciwnie.
To pewnie zalezy od lakieru, nie mam tu na mysli koloru, tylko jakosc.
Polowke warianta w takim kolorze mielismy, umyc I nie pozostawiç smôg to byl wyczyn.
Teraz czarna meganka kombi, co prawda tylko ze trzy razy ja mylem ale bez porownania lepiej
Mimo ze ma wiele kraglosci, przez co na kombi nie wyglada, ale teoretycznie powinna byc gorsza w utrzymaniu a jest przeciwnie.
To pewnie zalezy od lakieru, nie mam tu na mysli koloru, tylko jakosc.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości