Ocena wątku:
  • 32 głosów - średnia: 3.28
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

NASZE POTRAWY WIGILIJNE

Witam  wszystkich  serdecznie   ,   napiszcie    jakie  potrawy   gotujecie    na  wigilię   Bożego  Narodzenia  69

Wiem  że   w   Polsce  nie wszędzie   są  jednakowe  potrawy  .

[Obrazek: potrawy_wigilijne.jpg]

Ja uwielbiam barszczyk z uszkami i pierogi , karp w galarecie i smażony .

Pozdrawiam   serdecznie  
Odpowiedz

karp smażony
Odpowiedz

Nie lubię buraczkowej bez buraczków ale za to uwielbiam pieczone uszka z grzybami i robię je dość często bez wigilii ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Bardzo lubię zupę grzybowa i sos grzybowy do pieczeni i ziemniaczków, czy będę to robił tego roku ? nie umiem się zdecydować , gdyż jak już cos upichcę to mi się odechciewa to jeść , bo przy próbowani potraw się najem

Ślady na piasku przeminą,
ślady na sercu pozostaną.
Odpowiedz

To odwieczny problem każdego kucharza a mężczyźni dziwią się, jak czasem kobieta chce odpocząć od garów i pójść do restauracji.
One też mają dość próbowania i braku apetytu. wsydzamsie  Piszę o kobietach bo często tak jest, że mężowie nie chcą zrobić
takiej przyjemności swojej żonie, tłumacząc się na przykład, że w domu zdrowiej lub taniej i nie biorą pod uwagę tego, że kobieta
może w końcu powiedzieć dość. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

zupa grzybowa karp smażony pierogi z kapusta z grzybami makiełki i kompot z suszu taki gęsty no i parę innych rzeczy

miłości złotą nić snujesz, snujesz .......
Odpowiedz

Karpia i grzybową to ja na co dzień robię bo lubię tłustą rybę a grzybowa to jedna z moich ulubionych :radocha:

Hogan- Izabela
Odpowiedz

ja tez grzybowa często i karpia od czasu do czasu ale moje dzieci powiedziały ze ta wigilijna jest inna doprawiona oczekiwaniem ubawa

miłości złotą nić snujesz, snujesz .......
Odpowiedz

No tak, co tradycja to tradycja ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(16-12-2014, 13:38 )martin napisał(a):  Bardzo lubię zupę grzybowa i sos grzybowy do pieczeni i  ziemniaczków, czy będę to robił tego roku ? nie umiem się zdecydować , gdyż jak już cos upichcę to mi się odechciewa to jeść , bo przy próbowani potraw się najem

Wiesz co Martin ja mam tak samo jak Ty gotuję , próbuję a potem już nic mi sie nie chce jeść ....

A szykuje 12 dań w niewielkich ilościach .

(16-12-2014, 13:42 )hogan napisał(a):  To odwieczny problem każdego kucharza a mężczyźni dziwią się, jak czasem kobieta chce odpocząć od garów i pójść do restauracji.
One też mają dość próbowania i braku apetytu. wsydzamsie  Piszę o kobietach bo często tak jest, że mężowie nie chcą zrobić
takiej przyjemności swojej żonie, tłumacząc się na przykład, że w domu zdrowiej lub taniej i nie biorą pod uwagę tego, że kobieta
może w końcu powiedzieć dość. ubawa

Iza jak czytam co lubisz jeść , widzę że mamy podobne smaki bo ja dla siebie samej jem częściej karpia i zupke grzybową . Dlatego dla siebie bo mąż nie przepada za rybami ja tylko ryby bym jadła

[b]Jeśli chodzi o jedzenie w restauracji , to tam chodzimy z mężem dwa lub trzy razy w miesiącu i wtedy chętniej gotuje sie w domu . We Wrocławiu jest kilka bardzo fajnych restauracji z bardzo smacznym jedzeniem ...

Dla stałych klientów dostajęmy dodatki .

Pozdrawiam   serdecznie  
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości