Ocena wątku:
  • 58 głosów - średnia: 3.24
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wieści ze świata

Brak słów

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

https://kielce.naszemiasto.pl/teczowe-la...c1-8055885

Jacyś geniusze wpadli na pomysł by w Kielcach postawić tęczowe ławki, w planach miało być ich 20 i kosztowac miało to 130 tysięcy złotych XD Powstało tylko 15 więc jest nadzieja, że wydano na to mniej kasy. Jak dla mnie można by te pieniądze spożytkować w dużo lepszy sposób. Ale wiadomo że trzeba pokazać, że Kielce to nie tylko europjeska stolica sportu i mody, ale i tolerancji. 
W sumie to dawałem tydzień ile utrzymają się tęczowe ławki w moim wspaniałym mieście. Wytrzymały jeden dzień. ubawa 
[Obrazek: rhcbvf23ws8fxeasvnkxq8oapfod8671.png]
Odpowiedz

A co do tego ma zdjęcie grilla? ubawa

Na takie kolory tęczy, pamiętam w dzieciństwie u mnie ławki malowano, ślicznie to wyglądało.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Ten grill to osobny temat. Też postawili go w Kielcach i również został zdemolowany jakiś czas temu.

https://www.se.pl/kielce/kielce-wandaliz...-eFi6.html
Odpowiedz

Zastanawiam się, co myślą wandale gdy niszczą mienie publiczne... bo przecież sami też mogą czuć
się zmęczeni i czy nie lepiej aby stała ławka, na której można przysiąść?

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Wandale i myślenie to sprzeczność.
Oni unikają aż takiego wysiłku.
Odpowiedz

Domyślam się Siwulku... to tak jak z psem i człowiekiem. Pies "myśli" inaczej niż człowiek a ludziom często
wydaje się, że psy myślą jak ludzie i oczekują od piesków niewiarygodnych rzeczy.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

https://www.euractiv.pl/section/bezpiecz...el-grecja/

Na Cyprze jak ktoś chce wyjsc z domu musi najpierw wysłać SMS. Przysługują tylko dwa wyjścia z domu.
Ciekawe kiedy u nas to wprowadzą. XD
Odpowiedz

Powiadają, że w Skandynawii obostrzenia są praktycznie nie stosowane, że mało testów, itd. A ja powiadam, że
to jakieś bajdurzenie tych, co o tym nic nie wiedzą. Mój Partner jest od dwóch tygodni w tej chwili w Norwegii i co?
Co drugi dzień testy, za każdym razem ma pozytywny, czyli nie chory a testy nadal robią. Można za to wychodzić
z domu kiedy się chce i jak się chce, w sensie, że jak ktoś nie chce, to nie musi nosić maseczki a dlaczego?
A dlatego, że mają wręcz stale robione testy. Moim zdaniem, takie kraje mają największą szansę pozbyć się Covida.
Nie potrzebne maski, obostrzenia ani szczepionki, tylko testy i według Norwegów, śmieją się z tego gdy w innych krajach
mówią, że testów robi się mało, bo nie wyrabiają się z tym czy, że są drogie. Testy na Covid są tańsze niż szczepionki, to
raz a dwa, tańsze o wszelkich innych zabiegów wykonywanych rutynowo, jakby chociaż pobieranie krwi. A co do wyrabiania
się z testami, twierdzą że teraz lekarze i tak nie mają nic innego do roboty a nawet roboty praktycznie nie mają.
Dzieci chodzą normalnie do szkoły, nie ma godzin dla seniorów i ogólnie wszyscy zachowują się tak, jakby nic się nie
stało. Wszystko jest otwarte i funkcjonuje i nie wierzcie w to, co podają media, to dowód na to, że w mediach wypisują
same bzdury.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

No może w Skandynawii, ale w reszcie Europy w tym Cyprze czy w takiej Słowacji jest jeszcze gorzej niż w Polsce. Np. na Słowacji jak czytam można wyjść z domu tylko z testem negatywnym na Koronawirusa. Na Cyprze pisałem jak jest. I tak w Polsce jest w miarę łagodnie, oczywiście w porównaniu z innymi krajami UE.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości