Ocena wątku:
  • 42 głosów - średnia: 2.9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satanizmu nie lekceważę...

"..pseudo- sataniści."
Właśnie owi "pseudo sataniści" są to wymienieni powyżej nieliczni zdemoralizowani nieletni, żule pochodzący z rodzin zgniłych moralnie, patologicznych. To rodzaj "satanizmu" podwórkowego, tak naprawdę pospolitego menelstwa i chuligaństwa ofiar zatrutej jadem mody na nihilizm moralny szerzonej przez lewaków. Nie ma to nic wspólnego z prawdziwym lucyferianizmem elit. Kolejne odwracanie uwagi na tematy zastępcze przez skorumpowane media i władze.
"Silentium est aurum".
[Obrazek: 8691.jpg]
Owce mają milczeć lub beczeć bez sensu..
Odpowiedz

(01-10-2020, 15:01 )Fedorowicz napisał(a):  Tu mocno przegięłaś. Zgadzanie się z kolegą lub zaprzyjaźnionym modem, adminem forum czy szefem w pracy we wszystkim to kolejna postać zniewolenia. Miałem już podejrzenia w temacie o maskach, że nie czytasz ani jednego z moich postów. Brednie o dyscyplinie i stałych zasadach masonów..jakich? Zapomniałaś podać. Dyscyplina jest dobra wtedy, gdy służy ludzkości, chrześcijańskim i narodowym wartościom moralnym, a nie wtedy, gdy służy do ich zniszczenia, do oszukania, do grabieży, do depopulacji. Humanizmu nie da się nagiąć na różne definicje, nawet całkowicie sprzeczne z humanizmem. "Nigdy nic nie słyszałam" pomimo tylu moich wpisów na forum..wybacz, ale czy już Cię zaszczepili ? To by wyjaśniało wszystko.
BTW. Mój nick-name to Fedorowicz, a nie Federowicz. Czy nie masz za grosz kultury ? Oj nieładnie ! wsydzamsie

A co ma do tego kultura? Przecież dopiero widzę, że z błędem napisałam i za co przepraszam.

Nic nie przegięłam i bardzo proszę abyś nie myślał w ten sposób, bo tu wszyscy traktujemy się na równi.
Czytam każdy post umieszczony na forum, nie tylko każdy Twój ale każdego Użytkownika.
A jaka to jest dyscyplina ludzkości a tym bardziej chrześcijańska?

Ich dyscyplina nie służy zniszczeniu ale ich potędze, tak jak to służy innym w ich własnym kontekście i ich potędze.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(01-10-2020, 15:49 )Fedorowicz napisał(a):  "..pseudo- sataniści."
Właśnie owi "pseudo sataniści" są to wymienieni powyżej nieliczni zdemoralizowani nieletni, żule pochodzący z rodzin zgniłych moralnie, patologicznych. To rodzaj "satanizmu" podwórkowego, tak naprawdę pospolitego menelstwa i chuligaństwa ofiar zatrutej jadem mody na nihilizm moralny szerzonej przez lewaków. Nie ma to nic wspólnego z prawdziwym lucyferianizmem elit. Kolejne odwracanie uwagi na tematy zastępcze przez skorumpowane media i władze.
"Silentium est aurum".
[Obrazek: 8691.jpg]
Owce mają milczeć lub beczeć bez sensu..

A kto to jest ten lewak? Ja jestem lewaczką, bo wolę wolny naród niż dyktaturę Kaczyńskiego i Dudy, przesiąkniętą chorym katolicyzmem?

Temat nie tyczy się "luceferanizmu" lecz sekty i nie-sekty satanistycznej i to Ty w tym momencie odbiegasz od tematu ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Cytat:Aleś się naczytał LaVeya ! Depopulacja, totalitaryzm, wyzysk i bogacenie elit, ubożenie pracujących, podżeganie do wojen, składanie ofiar z dzieci i pedofilia to.. humanizm?

Bez przesady, napisał tylko jedną książkę, więc nie ma czego się "naczytać". Czytałem za to sporo Przybyszewskiego, Przerwy-Tetmajera i ich biografie. Za to Ty chyba nic na ten temat nie czytałeś, a już z pewnością nie LaVeya, bo jakoś nie doczytałem u niego o totalitaryzmie, wyzysku i bogaceniu elit, a już nigdzie nie wspomina o składaniu ofiar z dzieci i pedofilii. Informacje, którymi mnie tutaj oświecasz wyglądają raczej jak z broszurek kościelnych.

Widzę, że lubisz wyrywać cytaty z kontekstu, tak też zrobiłeś z definicją humanizmu z Wikipedii, wybrałeś sobie fragmenty definicji, które Ci pasują, a pominąłeś (z tej samej definicji z Wikipedii), że jest on oparty na racjonalnym myśleniu, a racjonalizm to podstawa satanizmu filozoficznego. Racjonalizm jest w kontrze do religii, więc nie ma mowy o jakiejś "chrześcijańskiej dyscyplinie".
Zresztą masz tu cały cytat z cioci Wiki, który zerżnąłeś, z podkreślonymi przeze mnie pominięciami, które akurat najdobitniej dowodzą jak wiele wspólnego z humanizmem ma satanizm laveyowski:

Cytat:Humanizm (z łac. humanus 'ludzki' i gr. ismos 'wiedza, nauka') – nurt filozoficzny lub światopogląd oparty na racjonalnym myśleniu, który wyraża się troską o potrzeby, szczęście, godność i swobodny rozwój człowieka w jego środowiskach: społecznym i naturalnym. Humanizm stawia człowieka w roli gospodarza (w sensie eksploatacji ale także ochrony) środowiska naturalnego, świadomy że człowiek jest jednocześnie elementem ekosystemu Ziemi. Szczególne prawa i obowiązki człowieka wynikają wyłącznie z faktu, że jest on jedyną istotą na Ziemi, która posiada naukę i technologię. Humanizm wyklucza egoizm (indywidualny, państwowy, międzypokoleniowy itd.) i postuluje braterstwo i solidarność.

Satanizm jest skierowany na myślenie humanistyczne, ale samym humanizmem nie jest i nigdzie nie napisałem, że jest (wtedy byłby to po prost humanizm i tyle, a nie jakiś satanizm). Humanizm to humanizm, a satanizm to satanizm, ale jasno widać, że bliska jest mu filozofia humanizmu jak i modernizm. Gdybyś dokładnie przeczytał mój poprzedni post, zamiast kombinować jak z niego wyciągnąć to, co Ci się nie podoba, to może byś zauważył co tak naprawdę napisałem.
Odpowiedz

(01-10-2020, 18:45 )polliter napisał(a):  satanizm laveyowski:
..to może byś zauważył co tak naprawdę napisałem.
Tytuł wątku to"satanizmu nie lekceważę.." dotyczy rozmowy z naczelnikiem Wydziału II do spraw destrukcyjnych grup psychomanipulacyjnych. Zadane zostaje pytanie: "Jak ocenia Pan stopień rozwoju satanizmu w Polsce?" i do niego głównie się odniosłem.

SEKTY i FAKTY: "Czy określenie "sekta satanistyczna" jest trafne?"
Naczelnik Wydziału II : "Naszym zdaniem nie ma czegoś takiego..Ze statystyk wyłania się zdecydowanie obraz satanizmu podwórkowego, który przybrał formę satanizmu wręcz chuligańskiego. Świadczy choćby o tym dość znacząca, jak na polskie warunki, liczba cmentarnych profanacji."
Satanizm którego Naczelnik "nie lekceważy" to.. podwórkowe grupy łobuzów które profanują nagrobki.

Ty jak widać chciałeś pisać o treściach zawartych w "Biblii Szatana" Antona LaVeya. Jedną z nich jest twierdzenie, że satanizm nakłania do folgowania sobie w każdym z 7 grzechów głównych, ponieważ wszystkie one prowadzą do psychicznego, umysłowego i emocjonalnego zadowolenia. Siedmioma grzechami głównymi w Kościele katolickim są: chciwość, pycha, zazdrość, gniew, nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu, nieczystość i lenistwo.
Folgowanie sobie w jedzeniu i piciu prowadzi do obżarstwa i opilstwa oraz ciężkich chorób z nich wynikających. Rozpasanie, rozwiązłość seksualna wiedzie do wyniszczenia organizmu i zidiocenia, a lenistwo do nędzy. Gniew niejednokrotnie prowadzi do zbrodni, a zbrodnia do więzienia. Takie rady Autor Biblii Szatana daje zwykłym ludziom, chyba w tym celu aby ich wykończyć. Chrześcijaństwo natomiast zachęca do wstrzemięźliwości i mądrości, do dobrych uczynków, a nie do rozbestwienia, folgowania dzikim zwierzęcym instynktom.
Odpowiedz

(01-10-2020, 17:13 )hogan napisał(a):  A kto to jest ten lewak? Ja jestem lewaczką, bo wolę wolny naród niż dyktaturę Kaczyńskiego i Dudy, przesiąkniętą chorym katolicyzmem?
Lewak to nie jest lewica, to nie lewicowiec. To nie socjalista ani komunista, tylko np. milioner z SLD który popiera kapitalizm neoliberalny i różne dewiacje seksualne jak LGBT, niszczenie tradycyjnej rodziny, państw narodowych, wojny oraz aborcję i eutanazję (mordowanie dzieci nienarodzonych i starców). Nie walczy z wyzyskiem ludzi pracy, tylko popiera wyzysk. Niektórzy lewacy kamienicznicy w Polsce kupowali domy z lokatorami, a następnie za pomocą tzw."czyścicieli kamienic " wypędzali mieszkańców na bruk. Lewak jest przeciwny prawnej ochronie pracowników przed nieuczciwością i wykorzystywaniem ze strony pracodawców.
"Pamiętam kolację z posłami SLD w knajpie sejmowej, było nas 17, policzyłem. W całej tej grupie tylko ja nie byłem pracodawcą. Siedzimy, pijemy i poseł Henryk Długosz z Kielc – ten od późniejszej afery starachowickiej – opowiedział anegdotę następującą: „Przyszedł do mnie taki cizio na budowie i powiedział, że założy w mojej firmie związek zawodowy. To ja mu na to, że od dzisiaj kołki w stropy będzie wkręcał ręcznie, a nie wiertarką. I wiecie co? Nie ma związku zawodowego. Ha, ha, ha”. I wszyscy się śmieją! Jeden poseł lewicy drugiemu takie żarciki zasuwa. Taka to u nas była lewica." Piotr Ikonowicz
Odpowiedz

A na czym polega niszczenie rodziny? Często to powtarzasz ale nie wiem co masz na myśli.

LGBT nie popieram ale toleruję tak samo, jak bym sama chciała być traktowana. Dla mnie to tak samo ludzie a ja
niekoniecznie muszę zgadzać się z ich poglądami a oni z moimi.
PiS nie popiera LGBT, robią wszystko aby niszczyć i dzielić ludzi a więc lewak to chyba ten, kto popiera PiS.
Koalicję nie cierpię przez ich prowadira, dla mnie to nie człowiek, tylko potwór znęcający się nad zwierzętami.
Ten kto nie kocha, naszych braci mniejszych, nie zasługuje na miano człowieka.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(02-10-2020, 9:53 )hogan napisał(a):  A na czym polega niszczenie rodziny? Często to powtarzasz ale nie wiem co masz na myśli.

LGBT nie popieram ale toleruję tak samo, jak bym sama chciała być traktowana. Dla mnie to tak samo ludzie a ja
niekoniecznie muszę zgadzać się z ich poglądami a oni z moimi.
PiS nie popiera LGBT, robią wszystko aby niszczyć i dzielić ludzi a więc lewak to chyba ten, kto popiera PiS.
Koalicję nie cierpię przez ich prowadira, dla mnie to nie człowiek, tylko potwór znęcający się nad zwierzętami.
Ten kto nie kocha, naszych braci mniejszych, nie zasługuje na miano człowieka.
Niszczenie rodziny zachodzi choćby przez liczne rozwody i aborcje spowodowane odejściem od zasad katolickich oraz walkę z religią chrześcijańską która jednoczy rodziny. Rząd niszczy rodziny polskie przez niskie płace, szalejącą drożyznę, lockdown, pogorszenie sytuacji gospodarczej i bezrobocie, zmuszanie do emigracji ale także popierając rozpad więzi społecznych przez ogłaszanie stanu wyjątkowego-pandemii. Na domiar złego podatki w Polsce są tak ukształtowane, że bardziej szkodzą rodzinom niż innym. Podatkowe obciążenie pracy, czyli podatek zwany dochodowym, ZUS i składka zdrowotna najbardziej dotykają zwykłą rodzinę która utrzymuje się z pensji. Wysoki VAT, czyli podatek od konsumpcji, uderza bardziej w rodzinę z dziećmi, gdyż taka procentowo wydaje na konsumpcję o wiele więcej.
Ministerstwo "Zdrowia" i "Sanepid" to pasożytnicze szkodniki, które zajmują się handlem szczepionkami, a Ministerstwo Edukacji fałszowaniem historii. Media polskie zajmują się propagandą i dezinformacją zamiast rzetelną informacją. Polacy nie mają pojęcia, co naprawdę dzieje się na świecie a nawet w kraju. Wszelkie protesty na świecie co do ostatnich wydarzeń są systematycznie przemilczane. Następuje wysprzedaż majątku narodowego, na teren Polski wchodzą wojska obcych mocarstw które trzeba utrzymywać. Zjawisko LGBT podobnie jak pandemia w Polsce nie występuje, to zjawisko fikcyjne kreowane przez media a na marsze równości przyjeżdżają "tęczowi" z Niemiec.
Co do braci mniejszych tu racja, ale ludzie są mięsożerni. To jakby tygrysom proponować jedzenie trawy. Z dwojga złego można zrezygnować z mięsa na rzecz produktów mlecznych.
Odpowiedz

Rozwody były zawsze, jedynie bardziej skrywane wcześniej. dziś ludzie poszli po rozum do głowy i jeśli wymaga się aby żyli z sobą
aż do śmierci, to wolą nie brać ślubu bo potem sprawa rozwodowa, to jedna z najnieprzyjemniejszych rzeczy w życiu.
Aborcje tak samo zawsze były, każda wioska miała swoją akuszerkę.
Nie wiem też, co ma wspólnego aborcja od zasad katolickich zdziwienieke Uważasz, że rodziny zakładają tylko katolicy?
To raptem tylko mała namiastka ludności, która nie ma żadnego wpływu na śluby ani na rozwody a tym bardziej na aborcję.
Wiele katoliczek poddaje się aborcji a najbardziej zastanawia mnie, co w sprawie aborcji mają do powiedzenia mężczyźni.
Słuchałam wielokrotnie wypowiedzi kobiet zgwałconych, które urodziły takie dziecko a potem nie mogły na nie patrzeć, bo przed
oczyma miały tego typa, który je zgwałcił. Ten, kto tego nie przeszedł i nigdy nie rodził, nie zrozumie.
Pisząc o prowadirze, miałam na myśli co innego, mianowicie to jak odpalał petardy na sylwestra tuż przy swoim psie, nawet był
z tego dumny. Dlatego uważam, że to potwór a nie człowiek a co do jedzenia mięsa, to i tak do 2050 roku nie będzie go wcale, bo
zabraknie ziemi do uprawy pasz, zabraknie miejsca na wypas bydła, zabraknie ogólnie jedzenia dla ludzi, gdzie szacuje się, że
do w/w roku, populacja zwiększy się do ponad 10 miliardów. Teraz jest 7 z hakiem a jak przybędzie jeszcze 3, to Ziemia nie da
sobie rady z taką liczbą. Dlatego już wyprodukowano mięso z genów zwierząt. Nikt już zwierząt nie będzie potrzebował zabijać, bo
ten, kto będzie chciał zjeść mięso, zje mięso wyprodukowane sztucznie.
LGBT czy ogólnie lesbijstwo i homoseksualizm istniało od zawsze, tylko dawniej ludzie wstydzili się do tego przyznawać, bo zostaliby
uznani za dziwadła. Dziś postęp idzie do przodu i jest część ludzi, co rozumie tych, których inni uważają za dziwadła.
Ja, Ty czy inni, dla nich też możemy być dziwadłami, to działa w obie strony a więc uważam, że czas najwyższy aby wszyscy siebie
zaakceptowali, bez szydzenia i złego traktowania drugiego człowieka. To ich wybór, ich życie i mają prawo tak jak każdy, przeżyć
je jak chcą i jak z tym czują się lepiej. Nigdy też nie będzie zgody między ludźmi, bo jak nie jedno, to drugie, zawsze wynajdą coś,
co drugiemu nie odpowiada. Dla mnie, nazywa się to chorobą społeczną i to z tego ludzkość powinna się leczyć a nie z LGBT.

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(02-10-2020, 21:44 )hogan napisał(a):  Rozwody były zawsze..Aborcje tak samo zawsze były..Nie wiem też, co ma wspólnego aborcja od zasad katolickich zdziwienieke ..uważam, że czas najwyższy aby wszyscy siebie
zaakceptowali..
To, że zbrodnie i grzechy były zawsze nie oznacza że musimy na nie zgadzać. Katechizm Kościoła Katolickiego(w skrócie KKK) to oficjalna wykładnia doktryny wiary i zasad moralności Kościoła.

Zabójstwo zamierzone

2268 Piąte przykazanie zakazuje pod grzechem ciężkim zabójstwa bezpośredniego i zamierzonego. Zabójca i ci, którzy dobrowolnie współdziałają w zabójstwie, popełniają grzech, który woła o pomstę do nieba. Dzieciobójstwo, bratobójstwo, zabójstwo rodziców i zabójstwo współmałżonka są szczególnie ciężkimi przestępstwami z powodu naruszenia więzi naturalnych. Względy eugeniczne lub higiena społeczna nie mogą usprawiedliwić żadnego zabójstwa, choćby było nakazane przez władze publiczne.
2270 Życie ludzkie od chwili poczęcia powinno być szanowane i chronione w sposób absolutny. Już od pierwszej chwili swego istnienia istota ludzka powinna mieć przyznane prawa osoby, wśród nich nienaruszalne prawo każdej niewinnej istoty do życia.
Zanim ukształtowałem cię w łonie matki, znałem cię, nim przyszedłeś na świat, poświęciłem cię (Jr 1,5).
Nie tajna Ci moja istota, kiedy w ukryciu powstawałem, utkany w głębi ziemi (Ps 139,15).

2271 Kościół od początku twierdził, że jest złem moralnym każde spowodowane przerwanie ciąży. Nauczanie na ten temat nie uległo zmianie i pozostaje niezmienne. Bezpośrednie przerwanie ciąży, to znaczy zamierzone jako cel lub środek, jest głęboko sprzeczne z prawem moralnym.
"Nie będziesz zabijał płodu przez przerwanie ciąży ani nie zabijesz nowo narodzonego." (Didache, 2,2; por. Barnaba, Epistula, 19,5; List do Diogneta, 5,5; Tertulian, Apologeticus, 9.)
Bóg... Pan życia, powierzył ludziom wzniosłą posługę strzeżenia życia, którą człowiek powinien wypełniać w sposób godny siebie. Należy więc z największą troską ochraniać życie od samego jego poczęcia; przerwanie ciąży, jak i dzieciobójstwo są okropnymi przestępstwami.

2272 Formalne współdziałanie w przerywaniu ciąży stanowi poważne wykroczenie. Kościół nakłada kanoniczną karę ekskomuniki za to przestępstwo przeciw życiu ludzkiemu. "Kto powoduje przerwanie ciąży, po zaistnieniu skutku, podlega ekskomunice wiążącej mocą samego prawa", "przez sam fakt popełnienia przestępstwa", na warunkach przewidzianych przez prawo. Kościół nie zamierza przez to ograniczać zakresu miłosierdzia. Ukazuje ciężar popełnionej zbrodni, szkodę nie do naprawienia wyrządzoną niewinnie zamordowanemu dziecku, jego rodzicom i całemu społeczeństwu.
2273 Niezbywalne prawo do życia każdej niewinnej istoty ludzkiej stanowi element konstytutywny społeczeństwa cywilnego i jego prawodawstwa:
"Niezbywalne prawa osoby winny być uznawane i szanowane przez społeczeństwo cywilne i władzę polityczną. Owe prawa człowieka nie zależą ani od poszczególnych jednostek, ani od rodziców, ani nie są przywilejem pochodzącym od społeczeństwa lub państwa. Tkwią one w naturze ludzkiej i są ściśle związane z osobą na mocy aktu stwórczego, od którego osoba bierze swój początek. Wśród tych podstawowych praw należy wymienić... prawo do życia i integralności fizycznej każdej istoty ludzkiej od chwili poczęcia aż do śmierci".
"W chwili, gdy jakieś prawo pozytywne pozbawia obrony pewną kategorię istot ludzkich, których ze swej natury powinno bronić, państwo przez to samo neguje równość wszystkich wobec prawa. Gdy państwo nie używa swej władzy w służbie praw każdego obywatela, a w szczególności tego, który jest najsłabszy, zagrożone są podstawy praworządności państwa... Wyrazem szacunku i opieki należnej mającemu urodzić się dziecku, począwszy od chwili jego poczęcia, powinny być przewidziane przez prawodawstwo odpowiednie sankcje karne za każde dobrowolne pogwałcenie jego praw".

Odnośnie określenia "akceptowali", to wolałbym określenie tolerowali. (tolerare – wytrzymywać, znosić, ale tylko do pewnej granicy)
Natomiast akceptacja to uznanie czegoś za dobre, aprobata, zgoda na coś.  A to już wyklucza się z tolerancją. Katolik może wiele rzeczy tolerować, ale na pewno nie zaakceptuje grzechu. Jeśli widzimy człowieka, który postępuje w niewłaściwy sposób, powinniśmy pokazać mu sami sobą właściwą drogę.
Co do rozwodu. Między ochrzczonymi "małżeństwo zawarte i dopełnione nie może być rozwiązane żadną ludzką władzą i z żadnej przyczyny, oprócz śmierci" (KPK, kan. 1141)
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości