Liczba postów: 1,418
Liczba wątków: 50
Reputacja:
269
Może być ten Rzym.Mnie bardziej się nasze zabytki i kultura podoba.
Wiem..wiem chodzi pewnie też o całokształt i różne nowoczesności zanim upadł i Średniowiecze nastało.
Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Ciekawe czy za 2 tyś. lat lub więcej, też ludzie będą "trzymali" dzisiejsze zabytki?
Myślę, że nie, bo za mało miejsca będzie dla ludzi... i tak myślę sobie, że po pierwsze, śmiesznie wygląda
zabytek na tle blokowiska a po drugie, co mi z tych zabytków?
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Liczba postów: 12,805
Liczba wątków: 690
Reputacja:
592
No nie wiem co za współczesne budynki mogły by się zachować. Bo drapacze chmur to długo nie przetrwają mnie się wydaje. Możkliwe że dla potomności zachowałaby się np. Opera w Sydney.
Liczba postów: 7,080
Liczba wątków: 36
Reputacja:
379
Zabytki to świetne miejsca do zarabiania kasy.. Dlatego wszelkie budynki które mogą przyciągnąć turystów (czyt.: pieniądze) będą promowane i wszelkie historie z nimi związane na siłę "podciągane" do rangi wielkich wydarzeń.
Jak ich nie zniczy natura lub człowiek to będą istniały we wspomnieniach turystów, folderach, przewodnikach itd...
Z drugiej strony większość z nas chętnie takie rzeczy chce poznawać bo są interesujące. Dlatego chęć poznawania w nas raczej nie minie i te nowoczesne budowle jak przetrwają (teraz więcej szkła i metalu się używa a kamień chyba trwalszy) za ileś tam lat pewnie będą obiektami podziwianymi przez turystów.
Liczba postów: 64,553
Liczba wątków: 3,242
Reputacja:
753
Często jest tak, że ludzie gdzieś jadą żeby zobaczyć jakiś zabytek, tylko po to, bo Nowakowa ma zdjęcia na Instagramie
z tego miejsca, to ja też muszę!
"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"