Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 3.33
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Owoce

Lubicie owoce?
U mojej ciotki była jabłoń poniemiecka na działce.Nie wiem co to za gatunek.Jak się zerwało jabłko i potrząsło nim to słychać było chlupanie ze środka.Pychota-słodkie i jakieś takie naturalne ale dziwne.
Maliny ogrodowe,jeżyny leśne...
Było,minęło-teraz w sklepach podróbki tylko.

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

Może to papierówki były? Nie wiem ubawa2 Na działce mam papierówki ale tylko raz udało mi się zerwać, bo kradną.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

(28-08-2020, 22:54 )hogan napisał(a):  Może to papierówki były? Nie wiem ubawa2  Na działce mam papierówki ale tylko raz udało mi się zerwać, bo kradną.
Papierówki to kijaszkami rzucaliśmy aby spadły.Tamte były ciemniejsze.

Odpowiedz

Nie wiem, nie spotkałam chyba takich jabłek ale jakieś były, co szybko gniły a jabłka zazwyczaj od środka gniją.
Mogło to też być spowodowane jakąś chorobą jabłek...

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(28-08-2020, 23:03 )hogan napisał(a):  Nie wiem, nie spotkałam chyba takich jabłek ale jakieś były, co szybko gniły a jabłka zazwyczaj od środka gniją.
Mogło to też być spowodowane jakąś chorobą jabłek...
Lub genialnym talentem Prusaków do tworzenia odmian już zapomnianych lub nam nawet nie znanych.

Odpowiedz

A tego też nie wiem ubawa2

Moje ulubione jabłka(bo ogólnie w zasadzie jabłek nie lubię), to właśnie papierówki i kosztele, które ostatnio
jadłam w dzieciństwie u dziadka. ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Lubię owoce. Mam jabłonie, gruszkę czereśnie, wiśni dwie, porzeczki i jeżynę bezkolcowa, Krzak ma ze 20 kilka lat.
Problem jest w tym ze nie ma kto tego zrywać
Odpowiedz

To my chyba się do Ciebie wybierzemy, tylko poczekaj, prawko zrobię, kupię pickupa żeby z tonę załadować ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

No jak Jimny po orzechy zielone na nalewki. oczko
Odpowiedz

Lubię i jadam. Jabłka tak sobie ale brzoskwinie, morele, porzeczki, agrest, śliwki, arbuz, banany itd... Mogę garściami żreć.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości