Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.57
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Slow food

Slow food to przeciwieństwo fast foodu  jedzenie w domu i celebrowanie posiłków.

Jest to wskazane każdemu  kto chce  jeść  pożywne  i zdrowe jedzenie  więcej  o slow food tu:

https://www.garneczki.pl/blog/slow-food/

"Bogaci czy biedni, ludzie martwią się o pieniądze; cierpią przez ubóstwo i cierpią przez bogactwo. Ponieważ ich życiem kieruje chciwość, przeto nigdy nie są zadowoleni ani usatysfakcjonowani." -Budda
Odpowiedz

Przeniosłam do działu mięsnego, bo te potrawy robi się też z mięsem.

Nikomu nie polecam takiego jedzenia, żadnego na zamówienie.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

jeruka9 napisał(a):Slow food to przeciwieństwo fast foodu  jedzenie w domu i celebrowanie posiłków...

Zgadzam się że to przeciwieństwo "fast food". 
Moim zdaniem "Slow food" to jednak przede wszystkim metoda przygotowywania posiłków. Lubię tą metodę. Potrawy są o wiele smaczniejsze (głównie mięsne) ale nie wszystkie. To raczej kierunek dla mięsa a nie warzyw. Samo celebrowanie posiłków wpływa korzystnie dla zdrowia ale to powoli zaczyna się robić mało osiągalne przy obecnym trybie życia.

[Obrazek: q2WwWkr.gif]
Odpowiedz

Reklamują jako zdrowe jedzenie ale w tym nie ma nic zdrowego niestety. :smutek:

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Trzeba mieć:
- czas
- umiejętności kulinarne.
Nie mam umiejętności kulinarnych, więc jeśli chce dobrze zjeść to jadę do rodziców, albo idę do jakiejś restauracji co czasem chociaż raczej rzadko mi się zdarza, np. jem wtedy coś kuchni japońskiej albo włoskiej.
Fastfoody rzadko jem, chyba że Pizze.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości