Ocena wątku:
  • 10 głosów - średnia: 3.9
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Stylizowane na retro

W dziale o wnętrzach by pasowało ale nie do końca bo są rowery,samochody..

Czyli - czy podobają Wam się przedmioty stylizowane stare?
Wiem,że w/g niektórych teorii trzeba być w czasie teraźniejszym bo zachwyt nad co było z punktu psychologii nie jest OK.
Może i tak lecz jak komuś podobają się kształty i design z dawnych lat to co w tym złego?
[Obrazek: z17094874Q,RADIO--Hyundai-PR100B-Retro--...6-W--m.jpg]
[Obrazek: images?q=tbn%3AANd9GcS9t5Ec8Ag_NzvklS3Ru...J&usqp=CAU]
[Obrazek: s-l225.jpg]
[Obrazek: nxykbud8-900.jpg]

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

Wewnętrzny to dział administracyjny. Natomiast dział DOM, czyli to, co związane jest z domem a więc może to
wszystko tam się znajdować.
Samochód, wiadomo że jest dział motoryzacyjny ale w tym przypadku, można go zakwalifikować jako
pomoc domownikom. ubawa Przenoszę więc do tamtego działu.

A co do tematu, chyba jedynie lubię filmy z tamtego okresu ale jamerykańskie, mimo że jameryki nie cierpię.
Drugi plus to to, że to wstęp do technologii a więc zawsze będzie się miło wspominało.

Edit: Przepraszam, źle zrozumiałam odnośnie działu. Miałeś na myśli "wnętrze" przecież. Ale tu, w elektryce pasuje.
I we wnętrzu też, gdyby nie samochód. ubawa2

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Patrzę na zdjęcie tego telefonu. Dziś niejeden młodzieniec smartfonowy miałby problem z jego obsłużeniem.
Wiem to po autentycznym przykładzie z poprzedniego zakładu, gdzie praktykant z jakiejś szkoły średniej chciał zadzwonić, niestety nie mógł zaskoczyć, jak na czymś takim wybiera się numery. ubawa

<czapja>Miłego dnia... <hi>
Odpowiedz

Dobre ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

Co do telefonu z tarczą to w TV widziałem młode dziewczyny,które nie potrafiły wybrać numeru.Zamiast nakręcić to palcami delikatnie dotykały jak ekranu smartfona.
[Obrazek: 2773215_bcc3afdefb1b.jpg] ;-)

Odpowiedz

Też chyba widziałam gdzieś taką akcję, bodajże w jakimś filmie ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

W kwestii telefonu, były jeszcze takie z korbką. Kręciło się na centralkę i prosiło o połączenie z konkretnym numererm.

Lubię stare kształty, stylizowane na stare, ale musi mi się to podobać. Nie lubię tandety.

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Na korbkę i zamiast słuchawki była tuba ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

[Obrazek: stary-telefon-rwt-na-korbke-korbe-bakeli...803875.jpg] :-Taki bez tuby widziałem jako dziecko u jakichś ludzi w małym miasteczku..i działał.Pewnie mięli tam jakąś starą poniemiecką centralę i takie "wynalazki" mieli w domach.
[Obrazek: Chrysler_PT_Cruiser_front_20080224.jpg]
Ten Chrysler kojarzy mi się ze starymi gangsterskimi filmami.Pewnie jest zainspirowany właśnie samochodami z lat 20 czy 30..
[Obrazek: 225px-Chrysler_PT_Cruiser_rear_20071211.jpg] Ale nie kupię bo szkoda mi pieniędzy ;-)

Odpowiedz

Dezyderiuszu, właśnie taki miała siostra dziadka w pierwszej połowie lat 90. Dokładnie w Lidzbarku (skoro piszę w Lidzbarku, to żeby nie pomylić potocznie zwie się go Lidzbarkiem Welskim). Dzwoniłam z takiego. ubawa2

"To, co dajesz, Momo, pozostaje twoje na zawsze; 
to, co zachowujesz, jest na zawsze stracone!"

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości