Ocena wątku:
  • 17 głosów - średnia: 2.71
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Libido.

Czy wraz z upływem lat zmniejszyło się wam libido ? U mnie jest cacy ale mój koło ma trzydzieści pięć lat i musi łykać suplementy, bo żagiel często mu opada. Był u lekarza, wracz powiedział kolesiowi, że powody mogą być trzy: wysoki cholesterol, stresująca praca albo długi staż małżeński. Koło po wizycie zrobił wyniki, cholesterol w normie, robotą przestał się przejmować, a żagiel opada nadal do połowy masztu. Wniosek nasuwa się sam : musi się rozwieść, albo pogodzić się z tym że w regatach dobrego miejsca nie zajmie.

Dziwny jest ten świat.
Odpowiedz

Wszystkie trzy opcje wykluczyłabym. Z pewnością nie chodzi o pożycie małżeńskie, tylko potrzebna jest wizyta z żoną u psychologa.
Powinni zaczerpnąć porad jak odnowić związek na tle seksu. Na cholesterol bierze się leki a więc nie ma to wpływu.
A w pracy różnie bywa. Może to mieć wpływ ale nie aż do takiego poziomu, żeby całkowicie mieć problem.
Najważniejszy wpływ to alkohol i papierosy. A jak tego nie zażywa, to pomyślałabym choćby o chorej prostacie, która na
początku nie daje żadnych oznak w wyglądzie.

"Tonący w kłamstwie, cynizmu się chwyta"
Hogan- Izabela
"Buzie widze w tym tenczu!"
Odpowiedz

Mnie się wydaje,że to od nie picia może być.Golnij sobie Dziadu szklankę samogonu,zagryź słoniną i będziesz sprawny jak sam Putin.

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

To nie Dziadu ma problem, z tego co zrozumiałam ubawa

Hogan- Izabela
Odpowiedz

(06-06-2020, 23:03 )hogan napisał(a):  To nie Dziadu ma problem, z tego co zrozumiałam ubawa
 "U mnie jest cacy ale mój koło ma trzydzieści pięć lat"-może i tak ..zrozumiałem inaczej o jego tym co ma 30 lat ;-) 

Daj, ać ja pobruczę, a ty poczywaj.
Odpowiedz

Wszystko możliwe, że to Ty dobrze zrozumiałeś ubawa2

Hogan- Izabela
Odpowiedz

I tak nikt się nie przyzna, każdy raczej woli się chwalić niż przyznać, że libido mu opada. A opada z wiekiem u facetów i nie jest to żadna tajemnica.

Widziałem kiedyś taki wykres, że faceci najbardziej "wydajni" są do trzydziestego roku życia, a u kobiet największy apetyt zaczyna się właśnie około trzydziestego roku życia. Czyli najlepsze życie seksualne mają pary, w których kobieta jest starsza od mężczyzny. A ja, nie chwaląc się, jestem młodszy od swojej kobiety o dwa lata, więc nie narzekam i ona chyba też jest zadowolona. W każdym razie, jest nam dobrze, dłużej się rozkręcamy i mamy więcej przyjemności z tego, a kiedyś hopsałem na samicę i po dwóch minutach było po wszystkim. Teraz jest zdecydowanie lepiej, dłużej i przyjemniej.
Odpowiedz

(06-06-2020, 23:07 )Dezyderiusz napisał(a):  
(06-06-2020, 23:03 )hogan napisał(a):  To nie Dziadu ma problem, z tego co zrozumiałam ubawa
 "U mnie jest cacy ale mój koło ma trzydzieści pięć lat"-może i tak ..zrozumiałem inaczej o jego tym co ma 30 lat ;-) 
Mój mały kolo ma tyle lat co ja. Jesteś Jacku szybko kojarzącym gościem. Niestety w tym przypadku lekko przekombinowałeś , jednakże przyznam , że i mój żagiel nie jest tak napięty jak niegdyś. Wiek, Panie, wiek robi swoje.

Dziwny jest ten świat.
Odpowiedz

Wątek jest o libido, a nie potencji. Dla mnie różnica jest prosta. Libido - chcieć, potencja - móc. W tym wątku skupiono się na libido. Zatem rację ma Hogan, trzeba popracować w tym małżeństwie. Może nie od razu psycholog, ale szczera rozmowa na temat oczekiwań. Czy żona przynajmniej czas od czasu pokazuje swoje kobiece walory? Czy tylko powyciągany dres na tyłku? Czy mąż czuje się w tym układzie jak samiec? Czy to już tylko wszystko z przyzwyczajenia praca, dom, TV i komputer, a w wakacje wyjazd między parawany jak Janusz i Grażyna.
Co do problemów ze wzwodem w wieku 35 lat - to nieporozumienie. Co powiesz, gdy będzie 60?

Obowiązek obowiązkiem sygnatura musi posiadać tekst
Odpowiedz

Po sześćdziesiątce można wstąpić do zakonu o ścisłej regule . Podobno modlitwa potrafi zdziałać cuda .

Dziwny jest ten świat.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości